Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Ο Κ. Μητσοτάκης, ο φοιτητής από τον Βόλο και το Άσυλο









Στην ολιγόλεπτη ομιλία του στη Βέροια το απόγευμα της Παρασκευής 5/7  ο πρόεδρος της Ν.Δ Κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόθεση του για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του.

Μάλιστα ανέφερε και τα όσα του είπε νέος στον Βόλο που πέρασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την  ανάγκη να διώξει τους «μπαχαλάκηδες και τους εμπόρους ναρκωτικών» από τα Πανεπιστήμια.

Φυσικά θα περίμενε ο νέος να του ανέφερε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς- που κυριολεκτικά «ματώνουν οικονομικά»- για να σπουδάσουν τα παιδιά τους στην κατά τ’ άλλα δωρεάν εκπαίδευση. Στα προβλήματα των υποβαθμισμένων συχνά σπουδών. Στις ελλείψεις στην  υλικοτεχνική υποδομή. Στα πτυχία χωρίς επαγγελματικό αντίκρισμα. Στην τεράστια ανεργία των αποφοίτων κ.α

Η συνδικαλιστική μαφία επιχειρεί να κρατήσει στο σκοτάδι τις «βρωμιές» της




Την προσπάθεια της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ να κρατήσει στο σκοτάδι τις βρώμικες δουλειές που κάνει μέσα στα σωματεία, επιχειρώντας να απαλλαγεί από κάθε έλεγχο, ακόμα και για την τήρηση των στοιχειωδών διαδικασιών στη λειτουργία τους, καταγγέλλει, για άλλη μια φορά, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργατοπατέρες επιχειρούν να διασφαλίσουν ότι οι «αρχαιρεσίες» που διενεργούν και «μαγειρεύουν» σε μια σειρά σωματεία θα παραμείουν... κρυφές (!), εμποδίζοντας ακόμα και εκλεγμένα μέλη ταξικών συνδικάτων στη διοίκηση της ΓΣΕΕ από το να έχουν πρόσβαση στα σχετικά έγγραφα!

Ας ψοφάνε




Βγήκαν χθες οι Ευρωπαίοι Επίτροποι και έριξαν μαύρο δάκρυ για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βομβάρδισαν οι εμπόλεμοι στον εμφύλιο της Λιβύης. Καταδίκασαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών, τη βία, το πόλεμο. Καθάρισαν. Λες και δεν ξέρουν πως ο πόλεμος ήταν εξ αρχής βρομοδουλειά των μελών τους και της ίδιας της ΕΕ. Πως στην εμφύλια βία διάφορα κράτη διάλεξαν παράταξη και την ενισχύουν, περιμένοντας να κλείσουν ενεργειακές συμφωνίες. 

Κάνουν πως δεν ξέρουν πως η ίδια η ΕΕ επιχορηγεί, στηρίζει και τροφοδοτεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και τα σκλαβοπάζαρα, μέσα από διάφορες συμφωνίες «επαναπροώθησης» μεταναστών. Όταν όλα αυτά είναι τόσο γνωστά, πώς μπορούν αυτοί οι ηγέτες της ΕΕ να βγαίνουν δημόσια να δηλώνουν «συγκλονισμένοι»; Πείτε καλύτερα πως είναι στα «τέτοια» σας! Πείτε απλά «ας ψοφάνε», εμείς έχουμε άλλα συμφέροντα! Πείτε την αλήθεια γιατί δεν αντέχουμε να συμμετέχουμε όλοι σε αυτή τη μαζική κοροϊδία! Τα χέρια σας είναι βαμμένα με αίμα Ευρωπαίοι Επίτροποι. Μη μας λερώνετε και εμάς.

Ρητορικό


«Εσείς τι θα κάνατε;» ρώταγε ξανά και ξανά ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ το στέλεχος του ΚΚΕ σε τηλεοπτικό πάνελ για τα όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015, τότε που κάθε άλλο παρά με «αφέλεια» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδενε έναν έναν τους κόμπους του τρίτου μνημονίου που φόρτωσε λίγο μετά στο λαό, μετατρέποντας ενδιάμεσα και το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ. Το ΚΚΕ βέβαια δεν «θα» έκανε, αλλά έκανε, και τότε και πριν και μετά: Πήγε κόντρα στο ρεύμα και στο «κύμα» του κεφαλαίου που είχε καβαλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε το λαό για τις αυταπάτες που εκείνοι καλλιεργούσαν για να τον εγκλωβίσουν στην πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών «θεσμών», αρνήθηκε να γίνει «χρήσιμη δύναμη» για αυτούς που εκείνοι προσκυνούσαν και προσκυνάνε, μπήκε μπροστά για να οργανωθεί η πάλη απέναντι στον νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης που εφάρμοσαν, παραδίδοντας από κοντά και μαθήματα υποταγής στο λαό με το ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο. Και ακριβώς επειδή το ΚΚΕ έκανε όλα αυτά και πολλά παραπάνω, μόνο αυτό μπορεί και τώρα να κοιτάζει το λαό στα μάτια, να κρατάει τη φλόγα και την ελπίδα αναμμένη, να αποτελεί από τις 8 Ιούλη την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση. Την Κυριακή, λοιπόν, ισχυρό ΚΚΕ!

Όλοι αυτοί.....



Η νέα κυβέρνηση αναλυτικά:

Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος

Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, Θ. Πάγκαλος

Υπουργείο Οικονομικών 

Υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτές υπουργοί Φίλιππος Σαχινίδης, Παντελής Οικονόμου
Υφυπουργός Γιάννης Μουρμούρας

Γράμμα ενός εργάτη από το εξωτερικό



Βρέθηκα στο εξωτερικό για βιοποριστικούς λόγους και είδα σκληρά εργαζόμενα αδέρφια να τους απομυζεί ο καπιταλιστής και το κράτος, να τους χτυπάν οι φασίστες. Και όλα αυτά στον “παράδεισο” του δυτικού πολιτισμού, που έχει περάσει υποτίθεται και έναν Διαφωτισμό…

Συντρόφισσες και σύντροφοι! Φίλες και φίλοι του ΚΚΕ!

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές. Ήταν αρκετές οι ενέργειες που κάναμε το τελευταίο διάστημα, για να ενισχύσουμε το κόμμα μας. Το ΚΚΕ μας!!! Δώσαμε αρκετές μάχες, μικρές και μεγάλες για να ενισχυθεί παντού η φωνή μας, να ακουστούν οι θέσεις μας. Βρεθήκαμε και μιλήσαμε με αρκετούς ανθρώπους που είτε μπήκαν για πρώτη φορά σε αυτή την προεκλογική διαδικασία και στηρίζουν ΚΚΕ, είτε βρέθηκαν για πρώτη φορά δίπλα στο ΚΚΕ προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους. Τεράστια βήματα και στις δυο περιπτώσεις που τιμούν και το κόμμα μας αλλά και τους ίδιους. Είναι ένα σημάδι πολύ σημαντικό ακόμα κι αν ο αρνητικός συσχετισμός δεν μαζικοποιεί την ενισχύσει από τον λαό σε μεγαλύτερο βαθμό.

ΘΑΝΑΣιμος ΠΑΦΙΛΗΣ... (VIDEO)


Η επιλογή είναι ΚΚΕ απέναντι στα 4 μνημονιακά και 2 φασιστικά - ακροδεξιά κόμματα




Η επιλογή είναι το ΚΚΕ απέναντι στα τέσσερα μνημονιακά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜΕΡΑ 25 και στα δύο φασιστικά/ακροδεξιά Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση, σημείωσε ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Βόρεια Τομέα της Αθήνας.

Μιλώντας στο κανάλι «OPEN», τόνισε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ μείωσαν μισθούς και έφτιαξαν εργασιακή ζούγκλα για να στηριχθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και πρόσθεσε ότι με κριτήριο τη ζωή πρέπει να στηρίξουν το ΚΚΕ που πάλεψε και παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα.

«Είμαστε δίπλα σας για να διεκδικήσουμε ότι απορρέει από τα δικαιώματα σας όχι σαν “ωφελούμενοι” αλλά σαν εργαζόμενοι!»



Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας, συναντήθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, με τους εργαζόμενους που προσελήφθησαν στον Δήμο με σύμβαση οκτώ μηνών.


Ο Δήμαρχος καλωσορίζοντας τους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων ανέφερε: 
«Σε σας που πιάνετε δουλειά στο Δήμο μας για 8 μόλις μήνες, θέλουμε ως Δημοτική αρχή  να σας καλωσορίσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες από τις σκέψεις μας που καθορίζουν την δράση και τον προσανατολισμό μας.

Το πρώτο από όλα τα δικαιώματα για κάθε άνθρωπο, είναι το δικαίωμα στη δουλειά. 

Αυτό το βασικό  δικαίωμα οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις,  κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση, το έχουν στήσει στο τοίχο. Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντικαθιστούν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με κακοπληρωμένη και ευκαιριακή απασχόληση, δουλειά, με ημερομηνία λήξης και μεροκάματα – ψίχουλα. 

Η αλήθεια για την «κοινωνική πολιτική»


Την τελευταία βδομάδα πριν από τις εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν επιδοθεί σε έναν ανηλεή «σκυλοκαβγά» με αντικείμενο την κοινωνική πολιτική και την προστασία των φτωχών.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να παρουσιαστεί σαν προστάτης των χαμηλόμισθων και των ανέργων και κατηγορεί τη ΝΔ πως θα φέρει τον «Αρμαγεδδώνα» που θα ισοπεδώσει κάθε κοινωνική στήριξη. Η ΝΔ, από την άλλη, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι γιγάντωσε τη φτώχεια και πως αυτή είναι ο «σωτήρας» που επιτέλους περίμενε ο λαός για να ζήσει με αξιοπρέπεια! Και οι δύο καλούν τους εργαζόμενους να στηρίξουν τη δική τους πολιτική πρόταση.

Στην πραγματικότητα, καθώς και τα δύο κόμματα κινούνται εντός των τειχών της εξουσίας των μονοπωλίων και της ΕΕ, η «κοινωνική πολιτική» τους διαφοροποιείται ελάχιστα. Πρόκειται για την κοινωνική πολιτική του κεφαλαίου, που περιορίζεται στο να δίνει ελάχιστα ψίχουλα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, που ακόμα και αυτά βρίσκονται υπό αμφισβήτηση λόγω των δημοσιονομικών δεσμεύσεων έναντι της ΕΕ και του κεφαλαίου που έχουν από κοινού αναλάβει.

Ιδανική μέρα ... για συμπεράσματα


  Πηγή: Eurokinissi

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά από εκείνη την Κυριακή της 5ης Ιούλη που έγινε το περίφημο δημοψήφισμα και δύο μέρες πριν ο λαός ξαναπάει στις κάλπες, τα συμπεράσματα και η πείρα που έχει συσσωρευτεί είναι πολύτιμα, μπορούν και πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου.

Το δημοψήφισμα και το τι ακολούθησε εκείνο το καλοκαίρι αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη τα τελευταία χρόνια ότι ο λαός «την πατάει» πολύ άσχημα όταν εγκλωβίζεται σε ψεύτικα διλήμματα, όταν μπαίνει στη διαδικασία να επιλέξει ανάμεσα σε δύο αντιλαϊκά σχέδια.

Τα συμπεράσματα είναι επίκαιρα, αφού και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διεξάγουν μια εκστρατεία ψευτοδιλημμάτων και εκβιασμών μπροστά στην κάλπη. Βεβαίως το Γιούρογκρουπ στις 8 Ιούλη (ακριβώς την επόμενη μέρα) και η αδιαφορία των Ευρωπαίων για το ποιος θα είναι κυβέρνηση και υπουργός Οικονομικών δείχνουν ότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης είναι δεδομένο, αντιλαϊκό και μνημονιακό...