Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Πρωτοστατούμε να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

 

«Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις - Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ», δηλώνει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με ανακοίνωσή του, στην οποία αναλυτικά σημειώνει:

«Ως φυσική συνέπεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 2019, που κατάργησε το αυτοδιοίκητο, ήρθε ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του μεγαλύτερου φορέα υλοποίησης "στεγνής" θεραπείας στη χώρα μας, του ΚΕΘΕΑ. Ενός φορέα που εδώ και 4 δεκαετίες έδινε πίσω τη ζωή σε "ανθρώπους - σκιές", εντάσσοντάς τους στην κοινωνική ζωή και δράση, έφερνε ξανά την ελπίδα στις οικογένειές τους. Μια προσφορά ανεκτίμητη, αποτέλεσμα του θεραπευτικού μοντέλου και της φιλοσοφίας του, που αντιμετώπιζε την εξάρτηση ως κοινωνικό φαινόμενο, για την αποδέσμευση από την οποία είναι απαραίτητες ψυχοκοινωνικές αλλαγές.

Καθρέφτης και όρος για να επιτελέσει τον ρόλο του το ΚΕΘΕΑ είναι η ίδια η δομή λειτουργίας του, που στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή, στην προσφορά, στη συλλογικότητα. Αυτό επιδιώκουν να χτυπήσουν με τις αλλαγές που προωθούνται, γιατί "χαλάει τη σούπα" της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που υποβαθμίζουν τα "στεγνά" θεραπευτικά προγράμματα και την πρόληψη, γιατί τα θεωρούν κόστος, προωθώντας παράλληλα τον συμβιβασμό της νεολαίας με τη χρήση και την εξάρτηση, πότε ανοίγοντας μπίζνες με την κάνναβη, διαφημίζοντάς την, πότε με τη δημιουργία "χώρων ελεγχόμενου θανάτου". Ουσιαστικά, με τη διάλυση της απεξάρτησης ανοίγει ο δρόμος για την ωμή καταστολή της συνείδησης και της σκέψης της νέας γενιάς μέσα από τα ναρκωτικά.

Ξαναγράψιμο

 

Η παραστρατιωτική ακροδεξιά ομάδα που οργάνωνε τη φιέστα για το «ξέπλυμα» των Γερμανών κατακτητών στην Κρήτη, αυτή που συστήνεται ως «εφεδρική μονάδα προσηλωμένη να υποστηρίξει το ΝΑΤΟ», στην επιστολή της για την αναβολή της φιέστας μετά την κατακραυγή, επικαλείται μια υποτιθέμενη «αδερφοσύνη» των αλεξιπτωτιστών «χωρίς καμία διάκριση εθνικότητας, φυλής, πολιτικής άποψης και θρησκείας» και υπερασπίζεται την πρόκληση να τιμήσει την... ανδρεία των ναζί. Βέβαια, η ξεδιάντροπη προσπάθεια να ξαναγραφτεί η Ιστορία σε βάρος της αλήθειας και των λαών ξεπερνάει κατά πολύ τη δράση τέτοιων περιθωριακών ομάδων. Για παράδειγμα, τις μέρες αυτές έχει την «τιμητική» του το λεγόμενο «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το μέλλον», μια συνεργασία κυβέρνησης, τοπικών αρχών και της γερμανικής πρεσβείας, που οργανώνει εκδηλώσεις σε σχολεία, για να «διδάξει» την Ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από μαρτυρίες ναζιστών και Ελλήνων της Κατοχής, καλλιεργώντας τη λογική των ίσων αποστάσεων σε κορυφαία ιστορικά γεγονότα και τελικά την ανοχή στο ναζισμό. Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν επίσης διάφορα ιδρύματα και ομάδες (όπως π.χ. το «Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας»), ή ομάδες «προφορικής Ιστορίας», με χρηματοδοτήσεις μάλιστα από ιδρύματα όπως το «Σταύρος Νιάρχος», και στόχο - όπως οι ίδιοι λένε - να μάθουν στη νέα γενιά να «μπαίνει στη θέση του άλλου». Κι όλα αυτά, βέβαια, με πακτωλό κονδυλίων από την ΕΕ, επιβεβαιώνοντας ότι η προσπάθεια για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας δεν βλέπει προς το παρελθόν αλλά κοιτάει προς το μέλλον, με πραγματικό στόχο να βάλει το λαό και τη νεολαία «στη θέση» της αστικής τάξης. Να τους στοιχίσει με τους στόχους της, ιδιαίτερα σήμερα που οι ανταγωνισμοί οξύνονται και οι ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις πολλαπλασιάζονται.

Το Αφγανιστάν και οι «νέες προκλήσεις»

 

20 χρόνια μετά τη ΝΑΤΟική ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Αφγανιστάν, που πραγματοποιήθηκε με πρόσχημα τον περιβόητο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν τη σταδιακή αποχώρηση των στρατευμάτων τους μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Ακριβώς όπως όταν εισέβαλαν στο Αφγανιστάν - όπως και σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ακολούθησαν σε Ιράκ, Λιβύη, Συρία κ.α. - ο στόχος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους δεν ήταν η «ελευθερία», η «δημοκρατία» και η «διεθνής ασφάλεια», έτσι και τώρα δεν αποσύρουν τα στρατεύματά τους επειδή «εκπληρώθηκε ο στόχος της καταπολέμησης της τρομοκρατίας», όπως λένε.

Η απόκτηση ενισχυμένων θέσεων σε περιοχές γεωστρατηγικής σημασίας, ο έλεγχος ενεργειακών πηγών, ορυκτού πλούτου και δρόμων μεταφοράς, η υπονόμευση της θέσης και της αντίστοιχης προσπάθειας που κάνουν ανταγωνιστικά ιμπεριαλιστικά κέντρα, ήταν και είναι η «πυξίδα» που καθόριζε και καθορίζει το πότε και το πού των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, τις εκάστοτε προτεραιότητές τους, αλλά και την ανασύνταξη των δυνάμεών τους και των επιθετικών σχεδίων τους, με βάση την εξέλιξη των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Αυτό ακριβώς το κριτήριο τους οδήγησε στο Αφγανιστάν, αυτό τους οδηγεί και σήμερα να απομακρύνουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις από εκεί - συνεχίζοντας βέβαια την πολύμορφη παρέμβασή τους με άλλα μέσα, αφού η περιοχή δεν χάνει τη γεωστρατηγική της σημασία, ούτε το αυξανόμενο «ενδιαφέρον» από Κίνα, Ρωσία και άλλους - ρίχνοντας το βάρος της στρατιωτικής τους προετοιμασίας σε άλλα πιο κρίσιμα μέτωπα για τις βλέψεις τους.

ΚΚΕ Ερώτηση για τη συμμετοχή Ελλήνων αστυνομικών στην παραστρατιωτική οργάνωση «Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών»


Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή της παραστρατιωτικής οργάνωσηςΤο 
 Διοικητικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή της παραστρατιωτικής οργάνωσης

 

Ερώτηση σχετικά με την ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση «Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών», η οποία επιχείρησε να διοργανώσει στην Κρήτη μια άθλια εκδήλωση για να τιμήσει τη μνήμη των Γερμανών ναζί εισβολέων, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. Η Ερώτηση επικεντρώνει στη συμμετοχή Ελλήνων αστυνομικών στην παραστρατιωτική οργάνωση, απευθύνεται στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.

Το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες μέρες έγινε ευρέως γνωστή η ύπαρξη και δράση της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης "Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών" με έδρα το Σαλέρνο της Ιταλίας και με κέντρο εκπαίδευσης στη Σλοβακία.

Χυδαία ψέματα

 

 

Κάθε επιχείρημα, με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο για τη 10ωρη εργασία, είναι και ένας επιπλέον λόγος για τους εργαζόμενους, κυρίως για τους νέους, να το πολεμήσουν οργανωμένα και αποφασιστικά, με αφετηρία τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική Πρωτομαγιάτικη απεργία στις 6 Μάη. Γιατί είναι τόσο εξόφθαλμα προκλητικός ο τρόπος που η κυβέρνηση διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για τις «ανατροπές του αιώνα», που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το νέο έγκλημα που ετοιμάζει.

Τι λέει η κυβέρνηση για τη 10ωρη δουλειά; Οτι με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που θα γίνεται με απευθείας «συμφωνία» εργαζόμενου και εργοδότη, ο ημερήσιος χρόνος εργασίας θα μπορεί να επεκτείνεται κατά δύο ώρες, χωρίς την ανάλογη υπερωριακή αμοιβή, αλλά με την αφαίρεση δύο ωρών από το 8ωρο μιας επόμενης εργάσιμης μέρας.