Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Η επιχείρηση - «πρότυπο» και η καλή ... διευθέτηση

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή το νομοσχέδιο - έκτρωμα που έφερε η κυβέρνηση, πολύς λόγος γίνεται για μια σειρά από επιχειρήσεις - «πρότυπο» στην Ελλάδα που εφαρμόζουν διάφορα μοντέλα εργασίας τα οποία στόχο έχουν τη συνεχόμενη λειτουργία των τμημάτων παραγωγής για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους και την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Λειτουργούν σαν οδηγός για μια σειρά άλλων κλάδων, μέχρι να έρθει η μία ή η άλλη κυβέρνηση και να νομοθετήσει αυτό που ήδη έχουν επιβάλει με τον τρόπο τους.

Μια απ' αυτές τις εταιρείες είναι και η «Παπαστράτος» που ο υπουργός Εργασίας, Χατζηδάκης, αλλά και ο πρωθυπουργός αναφέρουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν σαν το καλό παράδειγμα εργοδότη, ώστε να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας έχει θετικές πλευρές για τους ίδιους. Θέλουν να παρουσιάσουν ότι ο εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να δουλεύει 4 μέρες ενώ η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική όταν μπαίνει στη μέση η ανάγκη του εργοδότη για να βγει η δουλειά. Ποιος εργοδότης θα δίνει στον εργαζόμενο το ρεπό του όταν δουλεύουν στο «φουλ» οι μηχανές;

Δείχνουν τον φόβο τους

 


Thumb_Politiki_Deixnoun_Fobo

 

Η πετυχημένη και μαζική απεργία στις 10 του μήνα, η δράση των συνδικάτων και η κλιμάκωση του αγώνα με την απεργία και τα συλλαλητήρια της Τετάρτης 16 Ιούνη σε όλη τη χώρα έχουν προκαλέσει εφιάλτες και παράκρουση σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Και τι δεν έχουν επιστρατεύσει στη μάχη για να αποτρέψουν τη μαζική και δυναμική καταδίκη του νομοσχεδίου... Από τους τόνους λάσπης και συκοφάντησης του ταξικού εργατικού κινήματος, από τους διάφορους παπαγάλους τους στα αστικά ΜΜΕ, που προμοτάρουν το δικαίωμα στην απεργοσπασία, από το ψέμα και τη λάσπη, τα τρολ διάφορων αποχρώσεων που σιγοντάρουν στη συκοφάντηση, μέχρι τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που προσπαθούν να σαμποτάρουν την κλιμάκωση των αγώνων μπροστά στην ψήφιση του νομοσχεδίου.