Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Ανεπιθύμητοι οι νεοναζί φασίστες και εθνικιστές - Πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (VIDEO)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ




«Οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές με όποιο μανδύα και αν "ντυθούν" είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά» αναφέρει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμαριάς μετά από πρόταση που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν «την αντίθεσή τους στην επικείμενη φιέστα που ετοιμάζει το εθνικιστικό φασιστικό μόρφωμα του "Ιερού Λόχου 2012"» που πρόκειται να γίνει την Κυριακή 7 Απρίλη και αποφάσισαν ο δήμος «να μη διευκολύνει με κανέναν τρόπο τη δράση οποιουδήποτε εθνικιστικού - φασιστικού μορφώματος στην πόλη μας, για να μην προπαγανδίζονται οι φασιστικές τους αντιλήψεις και να στάζει το ρατσιστικό τους δηλητήριο».

Δείτε πάνω βίντεο με την τοποθέτηση του Βικέντιου Αντωνάκη νυν δημοτικού συμβούλου Καλαμαριάς και υποψήφιου δημάρχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Αναλυτικά η απόφαση:

Το μένος τους...


Μέσα σε ένα μήνα, η δημοτική αρχή της Πάτρας ήρθε τουλάχιστον τρεις φορές αντιμέτωπη με τις συκοφαντίες και τη συντονισμένη επίθεση των υποψηφίων όλων των υπόλοιπων παρατάξεων. Η πρώτη ήταν με αφορμή τη ματαίωση της συναυλίας ενός metal συγκροτήματος σε χώρο εκδηλώσεων του δήμου. Με πρώτο βιολί τον ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι και ο Ηλιόπουλος από την Αθήνα έκανε δήλωση!), έγινε προσπάθεια να αποδοθεί η ευθύνη στο δήμο και μάλιστα με πρόθεση, κατηγορώντας τον για ...ψηφοθηρική λογοκρισία. Βολεμένοι από τη στοχοποίηση του δημάρχου, όλοι οι άλλοι υποψήφιοι σιγόνταραν την αθλιότητα, που έγκαιρα απαντήθηκε από το δήμο και αποδείχθηκε κάλπικη μέχρι κεραίας. Ακολούθησε νέα επίθεση, σε ενιαία γραμμή, με αφορμή την κατάσχεση που έκανε ο δήμος για οφειλές, από το λογαριασμό ενός «συνταξιούχου». Και τι δεν γράφτηκε μέσα σε λίγες ώρες για τον «ανάλγητο» δήμο, που άλλα λέει κι άλλα κάνει, για τον κομμουνιστή δήμαρχο που δημεύει περιουσίες συνταξιούχων. Και πάλι όμως, άνθρακες ο θησαυρός. Γρήγορα αποδείχθηκε ότι ο ...άπορος συνταξιούχος ήταν μεγαλοεπιχειρηματίας της περιοχής που χρωστούσε τα μαλλιοκέφαλά του στο δήμο και ότι ο δήμαρχος εκτελούσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κατασχέσεις οφειλών από ένα μεγάλο ποσό και πάνω.

Aγώνας για την ειρήνη στον μακρινό Βορρά




Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Συγκίνηση αλλά και θαυμασμό προκαλεί η περιγραφή της διαμαρτυρίας τριών Φιλανδών αγωνιστών της ειρήνης μεγάλης ηλικίας που μόνοι τους οργάνωσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας μέσα στην Σουηδία κοντά στο σύνορο με την Φιλανδία. H διαμαρτυρία ήταν ενάντια στην πολεμική άσκηση 10.000 στρατιωτών που έγινε στο βορειότερο σημείο της Σουηδίας με την συμμετοχή δυνάμεων και από τις ΗΠΑ και την Αγγλία στα πλαίσια του προσέγγισης της Σουηδίας με το ΝΑΤΟ.

Η επιστολή τους δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Riktpunkt του ΚΚ Σουηδίας.
«Γεια σε όλους σας.

Σας γράφω από το σύνορο Σουηδίας και Φιλανδίας από την πόλη Χαπαράντα. Είμαι η Κέρστιν 71 χρονών. Εγώ και ο Ahti Matinlassi, 87 χρονών και ο Pertti Ylisuvanto 60 χρονών πήγαμε στην Χαπαράντα για να διαδηλώσουμε ενάντια στην πολεμική άσκηση Northern Wind.

Είχαμε μαζί μας προκηρύξεις γραμμένες σε τρεις γλώσσες καμιά 20ρια αντίγραφα σε κάθε γλώσσα. Την φτιάξαμε μόνοι μας και βγάλαμε αντίγραφα. Φτιάξαμε και ένα πανό ενάντια στην άσκηση.

Διαβάσαμε την προκήρυξη στον τηλεβόα που είχαμε μαζί μας και μετά αρχίσαμε να μοιράζουμε τις προκηρύξεις στον κόσμο που ερχόταν να ψωνίσει έξω από το εμπορικό κέντρο που βρισκόμασταν.

Συνεχίζονται οι περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Ωραιόκαστρο.




Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Άγγελο Θεμελή στο δήμο και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Μπαλτίκα βρέθηκαν σε καταστήματα της πόλης. Συζήτησαν με τους εργαζόμενους και τους μικρούς επαγγελματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο στους εργασιακούς χώρους όσο και γενικότερα. Από τους δύο υποψήφιους τονίστηκε ότι αυτά είναι αποτέλεσμα της ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων, και των μονοπωλίων στο εμπόριο, τη στήριξή τους τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Ήταν ιδιαίτερη χαρά αυτή η επαφή και ιδίως με κείνους που δήλωσαν ότι κάνουν το βήμα της συμπόρευσης με τη Λαϊκή Συσπείρωση για πρώτη φορά! Οι συζητήσεις κατέληγαν στο ερώτημα «τι να κάνουμε;», στην ανάγκη αντιπαράθεσης με την πολιτική που τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων, την ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες καθώς και το δυνάμωμα των αγώνων.
 

Το κίνημα της Μέσης Ανατολής


Προάγγελος της βρετανικής επέμβασης στην Ελλάδα

Στις 31 Μάρτη του 1944 μια επιτροπή 13 αξιωματικών απ' όλα τα Οπλα, πλην του Ναυτικού, μπήκε στην έπαυλη Ζάμαλεκ του Καΐρου, που στεγαζόταν η ελληνική κυβέρνηση, και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Εμμ. Τσουδερό. Ως εκπρόσωπος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Μέσης Ανατολής η επιτροπή παρέδωσε στον πρωθυπουργό ψήφισμα, το οποίο κατέληγε ως εξής:

«Η ημετέρα Επιτροπή διερμηνεύουσα τέλος την θέλησιν των Ενόπλων Δυνάμεων Μέσης Ανατολής, την απορρέουσαν εξ αυτής ταύτης της θελήσεως όλων των Δυνάμεων του Εθνους, προσκαλεί την Βασιλικήν Κυβέρνησιν Καΐρου και τους αποτελούντας αυτήν Υπουργούς όπως αιρόμενοι εις το ύψος των Εθνικών αναγκών, συντελέσωσι, εντός του ταχυτάτου δυνατού χρονικού ορίου, εις ενοποίησιν των Εθνικών Δυνάμεων και τον σχηματισμόν Κυβερνήσεως αντιπροσωπευούσης τον αγωνιζόμενον λαόν, με βάσιν την Πολιτικήν Επιτροπήν Εθνικής Απελευθερώσεως "ΠΕΕΑ" και μη θελήσωσι να φέρωσι τας βαρυτάτας ευθύνας του εμφυλίου σπαραγμού.
Το παρόν δεν αποτελεί μόνον έκκλησιν των Ενόπλων Δυνάμεων προς υμάς, αλλά συγχρόνως και τον χωρισμόν των ευθυνών εις τυχόν ασύμφορον ενέργειάν σας».

ΣΥΡΙΖΑ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Επεισόδιο Νο 165342




Στην ακόλουθη φωτογραφία (από τις 8/2/2019) βλέπετε πώς είχε υποδεχθεί στη Χωματερή της Φυλής η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ (Ρένα Δούρου) τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη: Με κάτι φουσκωτούς, που ανέλαβαν να στήσουν μπλόκο στην αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

protoulis 2

Αντί για ενημέρωση, η αντιπροσωπεία βρέθηκε αντιμέτωπη με απειλές από ομάδα «σεκιουριτάδων» που εμφανίστηκε καταδρομικά στο χώρο, για να εμποδίσει την είσοδό της στη χωματερή. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όταν ο Γ. Πρωτούλης κατήγγειλε δημόσια τη στάση του ΕΔΣΝΑ, ο φορέας, με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, μίλησε για «προεκλογικό σόου», χρεώνοντας μάλιστα στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ «πρωτοφανή και αήθη συμπεριφορά» απέναντι στους «εργαζόμενους του ΧΥΤΑ», εννοώντας προφανώς τους «τετράγωνους» θυροφύλακες που «έσκασαν» από το πουθενά για να επιβάλουν την τάξη…

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΠΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ


Αυτές τις μέρες με την υπερψήφιση από το ευρωκοινοβούλιο οδηγίας, με όχημα τα πνευματικά δικαιώματα, που υποστηρίζεται πως περιορίζει την ελευθερία του και με την επικείμενη  στις 8 Απριλίου ψήφιση κανονισμού για την πρόληψη της διάδοσης του περιεχόμενου της τρομοκρατίας στο διαδίκτυο, που θεωρείται πως ολοκληρώνει τη λογοκρισία και τον έλεγχο του διαδικτύου ενισχύοντας πάντα μονοπωλιακές επιχειρήσεις του, νομοθετείται πανευρωπαϊκά  η εμπορευματοποίηση της γνώσης, η αξιοποίησή της για ιδιωτικό κέρδος, η λογοκρισία και ο περιορισμός της πρόσβασης σε πληροφορίες και γνώσεις. Δηλ. επεκτείνεται και στο διαδίκτυο το νομικό περιβάλλον που ευνοεί το κέρδος των μονοπωλίων και περιορίζει την ελευθερία έκφρασης. 
 
           Κι αν στο διαδίκτυο νομοθετείται με άμεσο τρόπο ο έλεγχος του, στα ΜΜΕ και πανεπιστήμια, φορείς και διαμορφωτές ιδεολογίας, ο δρόμος που ακολουθείται είναι πιο περίπλοκος. Ιδιαίτερα στα πανεπιστήμια η απομάκρυνση όλο και περισσότερο από την έστω  φαινομενική τους αποστολή εξυπηρέτησης του δημοσίου αγαθού και η προσέγγιση σε στόχους όπως αυτών των ιδιωτικών επιχειρήσεων χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να αποκτήσουν κύρος και να γίνουν πειστικές στη μεγάλη πλειοψηφία. Μια ευκαιρία να προβληθούν συγκεντρωμένες  οι απόψεις που συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση για  τους στόχους και το περιεχόμενο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  παρουσιάστηκε πριν ένα  μήνα στους Δελφούς.