Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν παίζεις

 

Δεν ξέρουμε τι θα γράφει τελικά το δημοσίευμα των «New York Times» (ΝΥΤ) για τις σχέσεις της κινεζικής «Huawei» με τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης και νυν Εργασίας, Αδ. Γεωργιάδη, αλλά η ...προληπτική αντίδρασή του είναι «όλα τα λεφτά». Σύμφωνα με διαρροές, η αμερικανική εφημερίδα τού χρεώνει «επαφές» με τον κινεζικό κολοσσό, παρά το γεγονός ότι υπήρχε «κατεύθυνση» από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για τον αποκλεισμό της «Huawei» από οποιοδήποτε μεγάλο έργο στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού ΗΠΑ - Κίνας. Ο Γεωργιάδης έστειλε επιστολή στους NYT για να απαντήσει σε όσα τον ενημέρωσαν ότι σκοπεύουν να δημοσιεύσουν και σ' αυτήν γράφει: «Μετά βεβαιότητος και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου, η εταιρεία (σ.σ. "Huawei") αποκλείστηκε από τον πυρήνα του 5G δικτύου μας, για σοβαρούς λόγους και με την δική μου δημόσια υποστήριξη σε αυτή την απόφαση. Αντιθέτως επί θητείας μου έχω την τιμή να έχω το μεγαλύτερο ρεκόρ Αμεσων Ξένων Επενδύσεων στην Ελλάδα και κατά κύριο λόγο στην υψηλή τεχνολογία, την βιομηχανία και κυρίως από τις ΗΠΑ (...) Οι περισσότερες από αυτές (σ.σ. αμερικανικές εταιρείες) με έχουν δημοσίως επαινέσει για την προσωπική μου συμβολή στην ευόδωση αυτών τους των επενδύσεων». Σαν το παιδί που το κατηγορούν για ζαβολιά κι αυτό απολογείται για να γλιτώσει την τιμωρία (!) εμφανίζεται ο Γεωργιάδης. Υπερθεματίζει μάλιστα ότι είναι «αμερικανότερος των Αμερικάνων» και αραδιάζει τις «συστατικές επιστολές» από μονοπώλια των ΗΠΑ που κάνουν μπίζνες στη χώρα μας. Ετσι είναι αυτά... Με τα συμφέροντα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή δεν παίζεις. Ούτε αφήνεις να κηλιδώνεται το όνομά σου ότι δεν είσαι από τους πρωτοπόρους στην υπεράσπισή τους.

Η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη


Πηγή: Eurokinissi

 

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι λίγοι αυτοί που καλοπροαίρετα αναρωτιούνται «τι έφερε τελικά τον Κασσελάκη». Που προβληματίζονται αν θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία, να γίνει «κάτι άλλο» απ' αυτό που σηματοδοτεί η εκλογή του νέου αρχηγού, που προκαλεί αποστροφή σ' ένα μεγάλο μέρος των μέχρι πρότινος οπαδών και ψηφοφόρων του.

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε στη σημερινή του εξέλιξη, δεν ξεκίνησε με την κοινοβουλευτική ήττα το 2019 ή το 2023, αλλά πολύ νωρίτερα, όταν δηλαδή ανέλαβε να βγάλει τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό του κεφαλαίου, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις ότι μπορούν και τα κέρδη του να σωθούν και ο λαός να ζει καλύτερα.

Όταν στη συνέχεια ανέλαβε τη συγκυβέρνηση με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, πήγε σε ένα δημοψήφισμα κοροϊδεύοντας τον λαό, ψήφισε μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 3ο μνημόνιο, το εφάρμοσε τσακίζοντας τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, ξέπλυνε τον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό βάζοντας τη χώρα βαθιά στον βούρκο των δολοφονικών σχεδιασμών του.

Λέρωνε δηλαδή μέρα - μέρα κάθε έννοια της αριστεράς, του ριζοσπαστισμού, φτάνοντας να επαναφέρει ως «δικαιωμένο» τον άλλο αστικό πόλο διακυβέρνησης, τη ΝΔ. Υπήρχε περίπτωση μετά από όλα αυτά να φέρει κάτι άλλο ως «επιστέγασμα»;

Μόνοι τους και όλοι μας με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τα οποία στηρίζει το ΚΚΕ

 

Πλατιά διακινούνται τα ψηφοδέλτια και τα υλικά παρουσίασης των υποψηφίων

 

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τις εκλογές και εντείνονται οι προσπάθειες να φτάσει παντού το κάλεσμα ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στην Αττική τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οπαδοί και φίλοι, υποψήφιοι, «οργώνουν» χώρους δουλειάς και γειτονιές, στέκια νεολαίας, δομές Υγείας και Εκπαίδευσης, ρίχνουν βάρος στη μάχη του ψηφοδελτίου ώστε αυτό να φτάσει χέρι με χέρι σε χιλιάδες, και έτσι οι κάλπες να γεμίσουν με γαρίφαλα. Από κοντά διακινούν πλατιά όλα τα εκλογικά υλικά, ανάμεσά τους και τα τετρασέλιδα παρουσίασης των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Σε αυτά διακρίνεται η ξεχωριστή σύνθεση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ. Πρόκειται για υποψηφίους οι οποίοι είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των γυναικών, της νεολαίας. Συγκεντρώνουν την αναγνώριση από πλήθος κόσμου, ακριβώς λόγω της πρωτοπόρας δράσης τους, ξεκάθαρο εχέγγυο ότι την επόμενη μέρα θα είναι στο πλάι του λαού, και το ζητούμενο είναι αυτό να γίνει με ακόμα περισσότερους εκλεγμένους.

Οχι τυχαία, λοιπόν, τα φυλλάδια παρουσίασης αναγράφουν «Αυτοί Είμαστε», ενώ στο οπισθόφυλλό τους εξηγούν «γιατί ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση"».

Πιο συγκεκριμένα:

ΨΗΦΙΣΕ «Λαϊκή Συσπείρωση», τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Για να γίνει η οργή οργανωμένη διεκδίκηση. Για να δυναμώσει ο αγώνας για τις ανάγκες του λαού, κόντρα στα συμφέροντα των λίγων που εξυπηρετούν η πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, των συστημικών κομμάτων, οι δυνάμεις τους στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση.

Για να δυναμώσει το ρεύμα αντιπαράθεσης με ένα κράτος εχθρικό απέναντι στον λαό. Δεν ξεχνάμε κανένα έγκλημα! Οι ζωές μας και οι κόποι του λαού έχουν αξία!

Κατά ριπάς

 

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοθετικό έκτρωμα για τα εργασιακά
Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοθετικό έκτρωμα για τα εργασιακά

 

Τριάντα τέσσερις νέοι νόμοι, 44 συμπληρωματικές διατάξεις και 94 «εμβληματικές πολιτικές» θα «τρέξουν» μέχρι το τέλος του 2023, ως προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι για τους επόμενους τρεις μήνες, η κυβέρνηση θα φορτώνει στον λαό τουλάχιστον δύο νέα αντιλαϊκά μέτρα κάθε μέρα, για να πιάσει τους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα των επόμενων δόσεων! Μιλάμε για αντιλαϊκή κλιμάκωση «κατά ριπάς».

Ο γνωστός φαύλος κύκλος, αντιλαϊκά μέτρα - αξιολόγηση - χρήμα για το κεφάλαιο - νέα μέτρα, που ζει ο λαός από το 1ο κιόλας μνημόνιο, συνεχίζεται ακάθεκτος, με νέους νόμους να προστίθενται πάνω σ' αυτούς που ήδη υπάρχουν.

Όπως πρόσφατα το έκτρωμα Γεωργιάδη, που «κούμπωσε» στον νόμο Χατζηδάκη και σε όλο το υπόλοιπο αντεργατικό πλαίσιο που «έχτισαν» διαδοχικά οι κυβερνήσεις των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.