Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Εκδήλωση – Συζήτηση ΚΟΒ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

 




ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή ΕΕ, για την Ευρώπη της ειρήνης, της λαϊκής ευημερίας, του σοσιαλισμού

 

Η παρουσίαση της Διακήρυξης από τον Δ. Κουτσούμπα στο πλαίσιο της συνάντησης της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης

 

Την Παρασκευή 12 Απρίλη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης με θέμα «Η κατάσταση των εργατικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και οι εμπειρίες από την πάλη των κομμουνιστών».

Την εισαγωγική ομιλία έκανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (η ομιλία θα παρουσιαστεί σε επόμενο φύλλο της εφημερίδας).

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος το Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Γαλλίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το Ελβετικό ΚΚ, το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, το ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, το Κομμουνιστικό Μέτωπο Ιταλίας, το Νέο ΚΚ Ολλανδίας, η Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Φινλανδίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσίασε τη Διακήρυξη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, την οποία επεξεργάστηκε η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα την παρουσίαση της Διακήρυξης από τον Δ. Κουτσούμπα.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ Δυναμική παρέμβαση στο υπ. Εσωτερικών για χρηματοδοτήσεις για τον δήμο και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 
 

Συνέχεια στις δυναμικές κινητοποιήσεις της, για όλα όσα έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης, έδωσε η αγωνιστική Δημοτική Αρχής Πάτρας, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, με παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών, το πρωί της Δευτέρας.

Στο πλευρό της βρέθηκαν εργαζόμενοι του δήμου και συνδικαλιστές, όπως επίσης οι δήμαρχοι Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος και Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, καθώς και η αντιδήμαρχος Πετρούπολης, Ξένια Γιώγου προτάσσοντας συνολικά όλα όσα έχουν ανάγκη σήμερα οι δήμοι για τη λειτουργία τους, ώστε να μην επιβαρύνεται ο λαός, να λαμβάνονται μέτρα ελάφρυνσής του, να πραγματοποιούνται έργα που είναι αναγκαία για τη ζωή συνολικά των λαϊκών στρωμάτων.

Έξω από το υπουργείο, στηρίζοντας την κινητοποίηση, βρέθηκαν επιπλέον ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΚΕ του ΚΚΕ και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ.

Ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν τοποθετήθηκε όπως ο Στ. Κασσελάκης

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Αφού η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αντέγραψαν το ίδιο σκονάκι σχετικά με την αναμενόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ξεπεράσει κάθε όριο ξεφτίλας και «αμερικανιάς» με ανάρτησή του στα στα social media για την πολεμική κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή.

Ο Στ. Κασσελακης αναφέρει πως καταδικάζει «χωρίς αστερίσκους τη χθεσινή επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού». Ποιοι να κάνουν άραγε επιθέσεις εδώ και δεκαετίες στη Μέση Ανατολή; Μήπως η Ακτή Ελεφαντοστού; Η Ουρουγουάη; Δεν έχουν ονόματα αυτοί που έκαναν την Μέση Ανατολή γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού; Ποιοι εισέβαλαν σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία; Ποιοι στερούν το δικαίωμα της Παλαιστίνης σε δικό της ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967; Ποιοι επιτέθηκαν σε πρεσβεία άλλης χώρας, στο έδαφος τρίτης χώρας, πριν λίγες εβδομάδες;