Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ Πραγματική ανακούφιση η αύξηση όλων των συντάξεων με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς

 

 

Με προεκλογικά επιδόματα φτώχειας κι εξαγοράς δεν γίνεται άρση των αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την “ενίσχυση” των συνταξιούχων.

Αναφέρει:

Απέρριψε η κυβέρνηση την τροπολογία του ΚΚΕ για το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγ. Κοσμά

 

 

Απέρριψε η κυβέρνηση - δια στόματος - του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Χαρδαλιά την τροπολογία του ΚΚΕ για την διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγιος Κοσμάς, εμμένοντας στην παράδοσή του στην εταιρεία LAMDA για την ένταξή του στο έργο του Ελληνικού, που μαζί ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Απορρίφθηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ η τροπολογία του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών!

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Απαράδεκτο! Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, η τροπολογία του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών!

Τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε και ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μουσεία. Στη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου εντάχθηκε και η πρόταση τροπολογίας του ΚΚΕ με θέμα «Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων δόκιμων εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει 2ετή ευδόκιμη δοκιμαστική υπηρεσία».

Ανάμεσα στις 68.039 λέξεις των πρακτικών της Ολομέλειας από τις τοποθετήσεις όλων των κομμάτων, εκτός ΚΚΕ, επιβεβαιώνεται ότι δεν ειπώθηκε τίποτα, δεν στηρίχθηκε από κανένα κόμμα αυτή η αναγκαία τροπολογία! Τρανταχτή απόδειξη πως ό,τι και να λένε, συμφωνούν στο κύριο: Στον απόλυτο έλεγχο και την ομηρία των εκπαιδευτικών!

Η αλληλεγγύη ακτινοβολεί

 

Από την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από σωματεία των Χανίων
Από την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από σωματεία των Χανίων

 

Η βδομάδα που πέρασε από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία ήταν αρκετή για να φανεί στην πράξη η δύναμη της γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης πάνω στα χαλάσματα που αφήνει πίσω της η εγκληματική πολιτική του αστικού κράτους. Μια πολιτική που άφησε τον λαό εκτεθειμένο να ζει σε σπίτια - παγίδες θανάτου και, όπως αποδεικνύεται, δεν γνωρίζει σύνορα.

Όπως δεν γνωρίζει σύνορα και αυτή η αλληλεγγύη που ξεδιπλώνεται σε όσους δοκιμάζονται. Η αξία της μάλιστα γίνεται συνώνυμη της επιβίωσης για εκατομμύρια άστεγους και τραυματίες, σε συνθήκες που το κράτος αποδεικνύεται για άλλη μια φορά επιλεκτικά ανίκανο να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και ανακούφιση στους πληγέντες.

Δεν θα γίνουν συνήθεια οι μακάβριοι αριθμοί!

 

05.02.2023: Τέσσερις, Λέρος.

06.10.2022: Δεκαοχτώ, Λέσβος - τουλάχιστον δεκαπέντε, Κύθηρα.

24.12.2021: Δεκαέξι, Πάρος.

16.03.2020: Ενα, ΚΥΤ Μόριας.

24.04.2017: Δεκαέξι, Λέσβος.

04.06.2016: Δέκα, Κρήτη.

30.10.2015: Είκοσι, Κάλυμνος.

20.01.2014: Εντεκα, Φαρμακονήσι.

* * *

Ημερομηνίες τυχαίες, μεταξύ πολλών ακόμα, ενδεικτικές για τη διάρκεια. Μια δεκαετία και πλέον τα νησιά αυτά και άλλα πολλά ακόμα «υποδέχονται», στην καλύτερη των περιπτώσεων, ξεριζωμένους. Αριθμοί τρομακτικοί αν σκεφτούμε πόσες εκατοντάδες ακόμα ψυχές έχουν χαθεί.

Πιο τρομακτικό είναι ότι κοντεύουμε να συνηθίσουμε σε αυτούς τους «αριθμούς», που μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται. Αυξάνονται οι βάρκες, άλλες φτάνουν γεμάτες με ανθρώπους που βλέπεις τον τρόμο στα μάτια τους, μωρά που κλαίνε, άλλες πάλι φτάνουν μισοβυθισμένες, άδειες και γύρω - γύρω ρούχα, παιδικά παπουτσάκια, ανθρώπινες ψυχές, όπως αυτές στη Λέρο. Εφυγαν για να γλιτώσουν και τώρα η θάλασσα καταπίνει τα παιδιά τους. Αραγε αυτοί που κατάφεραν να φτάσουν, νιώθουν κάτι ή έχουν μουδιάσει από τον πόνο, από τον τρόμο, από τον ξεριζωμό;