Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Μεσίτης» ο δήμος για το χαράτσι στην ελεγχόμενη στάθμευση

 

Εξάμηνη παράταση και νέα συμφωνία με ιδιώτες για την εκμετάλλευση της ελεγχόμενης στάθμευσης προωθεί, στην τελευταία ουσιαστικά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από τις εκλογές, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια ακόμα φορομπηχτική συμφωνία σε βάρος των δημοτών, που πέραν των δυσβάσταχτων δημοτικών τελών, θα πληρώσουν πάλι άγριο χαράτσι σε ιδιώτες για να μετακινηθούν στην πόλη τους.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης σημειώνει:

«Με "μεσίτη" τον δήμο, οι δημότες θα πληρώσουν 26 εκατ. ευρώ για 5 χρόνια (5.200.000 ευρώ τον χρόνο) για τις ιδιωτικές μπίζνες. Το βαρύτατο κόστος (1,7 ευρώ την ώρα) θα γεμίσει τις τσέπες του ιδιώτη τουλάχιστον με 10,5 εκατομμύρια.

Η βασανιστική κατάσταση κυκλοφοριακού και στάθμευσης (που θα γίνει δραματική από την κατασκευή του flyover) γίνεται α) βαρύς φόρος στους δημότες, β) κερδοσκοπία μεγάλων επιχειρήσεων και γ) κυνηγητό και πίεση των κατοίκων να εγκαταλείψουν το κέντρο σε όφελος ξενοδόχων, μεγάλων της εστίασης, ιδιοκτητών ιδιωτικών πάρκινγκ, του airbnb, μετατρέποντας το κέντρο σε τουριστικό πάρκο.

Βούλιαξε το επιτελικό αστικό κράτος: Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος και μεγάλες καταστροφές (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


Για πολλοστή φορά ο λαός πληρώνει το τίμημα της επιτελικής και επιλεκτικής ανικανότητας του αστικού κράτους. Μια κακοκαιρία που είχε προβλεφθεί εδώ και μέρες βρήκε τη χώρα αθωράκιστη, πνίγοντας κάτω από την λάσπη την Θεσσαλία και όχι μόνο. 

Για αντιπλημμυρικά έργα ούτε λόγος... Ούτε τα φρεάτια δεν είχαν καθαριστεί σε πολλές πόλεις. Η προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού έμεινε στις προειδοποιήσεις μέσω του «112». Όπως και στις πυρκαγιές, η «συνταγή» είναι η ίδια: Ατομική ευθύνη, μέτρα «αυτοπροστασίας» και συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων. 

Η Μαγνησία μετράει ήδη έναν νεκρό και ένας αγνοούμενο. Δεκάδες σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει στον Βόλο και στο Πήλιο, αυτοκίνητα έχουν θαφτεί κάτω από την λάσπη ή έχουν καταλήξει στη Θάλασσα.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας έχει ξεχειλίσει, δημιουργώντας μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση στην πόλη. Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος είχε ανέβει στις ταράτσες των σπιτιών και απεύθυνε έκκληση στην Πυροσβεστική.

Αντίπαλο δέος

 

 

«Καλάθι μεταρρυθμίσεων» θα κουβαλάει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, σύμφωνα με την κυβέρνηση, που παράλληλα αφήνει να διαρρεύσει ότι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και το γενικότερο «οικονομικό κλίμα» στην ΕΕ δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για τα εφάπαξ ψίχουλα που ανακοινώνονται «κατά παράδοση» τέτοια εποχή, σαν φερετζές στις αντιλαϊκές εξαγγελίες.

Το «νέο» κυβερνητικό αφήγημα είναι ότι η κατάκτηση της «επενδυτικής βαθμίδας», σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, θα φέρει ανάπτυξη και «αύξηση του παραγόμενου πλούτου», από τον οποίο έχει τάχα να περιμένει «μέρισμα» ο λαός. Πρόκειται για κοροϊδία στο τετράγωνο σε βάρος εργαζομένων και άλλων βιοπαλαιστών, που στενάζουν από την ακρίβεια και την επίθεση στο εισόδημά τους από όλες τις πλευρές.

Το τι θα περιέχει το «καλάθι» του πρωθυπουργού το ξέρει καλά ο λαός. Πρώτα απ' όλα το «εμβληματικό» έκτρωμα Γεωργιάδη, που επιβεβαιώνει με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο ότι καπιταλιστική ανάπτυξη σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης, κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα και στις ανάγκες των εργαζομένων.

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Δράση όπου Γης για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

 

Βαθαίνει η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επικίνδυνα σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα και ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις από τη Μαύρη Θάλασσα ως την Αφρική.

Χαρακτηριστικά είναι όσα έγραψε ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας, Ν. Δένδιας, στα «Νέα» σκιαγραφώντας την πρεμούρα της κυβέρνησης να αναλάβει ρόλους και αποστολές στο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο: «Τα τελευταία 4 χρόνια η Ελλάδα δεν αρκέσθηκε στην ιδιότητα του μέλους της Ευρωπαϊκής Οικογένειας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Δεν περιόρισε τον ορίζοντά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν οριοθέτησε τις ανησυχίες της στην ελληνοτουρκική διαφορά. Προέβαλε ένα διαφορετικό υπόδειγμα στην ευρύτερη περιοχή». Αλλωστε, όπως έγραψε, η χώρα «διαθέτει ευρύτερο αποτύπωμα αμυντικών δυνατοτήτων (...) Οφείλει να το αξιοποιήσει», τόνισε, βάζοντας μάλιστα θέμα ότι «οι προκλήσεις στη σύγχρονη εποχή είναι εμφανές ότι δεν μπορούν να περιοριστούν αποκλειστικά με ανάσχεση και αποτροπή στρατιωτικών ενεργειών και απειλών στο πεδίο», μιλώντας για «προληπτική ανάσχεση ευρύτερου φάσματος κινδύνων, όπως οι υβριδικές απειλές, οι κυβερνοεπιθέσεις και η εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών (...) πριν αυτή εκδηλωθεί επί του πεδίου», μια προσέγγιση περί ...προληπτικής δράσης που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.