Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Ο Ταλιμπάν των αστών, οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν και το ΚΚΕ

 

 

Αν μη τι άλλο, η φωτογραφία του Πρετεντέρη δίπλα στον τίτλο Ταλιμπάν, είναι πετυχημένη σημειολογικά, και μοιάζει με ομολογία. Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον και η ουσία του άρθρου, καθώς ο Ταλιμπάν των νεοφιλελεύθερων έρχεται να μας κατηχήσει σχετικά με τους Ταλιμπάν, και τις παρεξηγήσεις που προέκυψαν, όσο έλειπε σε άδεια.

Βρώμικο παιχνίδι

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση για την πανδημία, επιμένει να μετακυλίει τις ευθύνες της στον λαό, παίζοντας βρώμικο παιχνίδι σε βάρος του. Μετατρέπει το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Αλλά και σε ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους.

«Η κοινωνική δικαιοσύνη επέβαλε την αυστηρότητα των μέτρων», «είχαμε καθήκον να προστατέψουμε την κοινωνία», λέει η κυβέρνηση χωρίς ντροπή. Επικαλείται με θράσος την «κοινωνική δικαιοσύνη» για να επιβάλει απαγορεύσεις και ποινές στον λαό, αντί να πάρει μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για την προστασία στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μεταφοράς, στα σχολεία, που ανοίγουν με χειρότερους όρους από πέρυσι για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

Εκεί το «καθήκον» της προστασίας της υγείας θεωρείται «κόστος» για το αστικό κράτος και το «δίκιο» είναι το «δίκιο» της μεγαλοεργοδοσίας να ξεσαλώνει στις πλάτες των εργαζομένων.

Διαχρονικά εγκληματείτε κατά του λαού, των δασών, του περιβάλλοντος

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συζήτηση, χτες, στη Βουλή για τις πρόσφατες πυρκαγιές

 

Eurokinissi

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ σε όλους όσοι έζησαν τον πύρινο εφιάλτη, σε όλους όσοι, από τη μια στιγμή στην άλλη, είδαν να καταστρέφονται το σπίτι τους, ο τόπος τους, η ζωή τους και τη συμπαράστασή του στον αγώνα να σταθούν ξανά στα πόδια τους, να πάρουν πίσω τη ζωή τους, ξεκίνησε την ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο να μην ξεχαστούν οι εγκληματικές ευθύνες, να αναδειχτούν οι αιτίες: Πώς και γιατί φτάσαμε ως εδώ; Να βγουν όλα τα αναγκαία συμπεράσματα.

Επισήμανε πως «το πρόβλημα βρίσκεται στην απουσία μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των δασών και σ' αυτό το πλαίσιο λείπει ένα σύγχρονο συνολικό σχέδιο αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, εξειδικευμένο και για κάθε δασικό σύμπλεγμα. Τέτοιο ολοκληρωμένο επιστημονικό σχέδιο δεν είχε ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε και καμιά προηγούμενη κυβέρνηση».

Δεν φταίει η «κλιματική κρίση» αλλά η πολιτική σας

Απαντώντας στα περί «κλιματικής κρίσης» σημείωσε ότι αυτό λίγο ως πολύ πάντα ισχύει και θα ισχύει πολύ περισσότερο στο μέλλον, γι' αυτό και ένα κράτος, μια κυβέρνηση γι' αυτά τα αρνητικά σενάρια, για τέτοιες κρίσεις και προβλήματα πρέπει να προετοιμάζεται. Και πρόσθεσε: «Για πείτε μας, λοιπόν, κύριε Μητσοτάκη και όλοι εσείς που έχετε κάνει "καραμέλα" την "κλιματική κρίση" και ορκίζεστε στο περιβάλλον: