Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Η επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι το «παλιό» και «ξεπερασμένο» θα ηττηθεί χάρη στην πάλη των λαών (VIDEO)

 


Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για την επέτειο της επανάστασης του 1821 τονίζει:

«Η Επανάσταση του 1821 μας διδάσκει ότι η ανάγκη πάντα γίνεται “Ιστορία”, ότι το “παλιό” και “ξεπερασμένο”, όσο ακλόνητο κι αν φαίνεται, θα ηττηθεί, χάρη στην πάλη των λαών, όταν αυτοί αποφασίσουν να βγουν στο προσκήνιο της Ιστορίας.

Αν η αστική απελευθερωτική Επανάσταση του 1821 γέννησε το ελληνικό αστικό κράτος, η Σοσιαλιστική Επανάσταση στον 21ο αιώνα θα γεννήσει το νέο εργατικό κράτος, το οποίο θα πάψει -οριστικά και αμετάκλητα αυτή τη φορά- να συντηρεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, θα ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, τους πόθους των εργαζομένων, τους πόθους της νεολαίας μας».

 

Ένας χρόνος πανδημίας

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η διοίκηση του σωματείου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη έναρξη της πανδημίας, στην προχτεσινή, δια περιφοράς συνεδρίασή της, εκτίμησε ότι:

·        Όλο αυτό το χρονικό διάστημα των δώδεκα μηνών, έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η ζωή των συνταξιούχων, των εργαζομένων και γενικότερα των εργατικών-λαϊκών οικογενειών.

·        Η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την πανδημία με κύριο κριτήριο τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων και των κάθε είδους «επενδυτών»,. Ο τρόπος που άνοιξε ο τουρισμός το περσινό καλοκαίρι, η είσοδος τουριστών στη χώρα με δειγματοληπτικά ή καθόλου τεστ, η πληρότητα 100% στα αεροπλάνα και 65% έως 80% στα πλοία, η μέθοδος του «ακορντεόν» στην εστίαση, το εμπόριο και τα σχολεία, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.  

Νέο χαράτσι ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους συνταξιούχους

 

 Τους φορτώνει και την αμοιβή των ιδιωτών στους οποίους αναθέτει να βγάζουν τις συντάξεις!

 


Την πρόθεση της κυβέρνησης όχι μόνο να βάλει ιδιώτες - εργολάβους, «πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές», όπως τους ονομάζει, να βγάζουν τις συντάξεις, ιδιωτικοποιώντας κρίσιμες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, αλλά και να φορτώσει μέρος της αμοιβής τους στους ίδιους τους συνταξιούχους επιβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας.

Σχολιάζοντας χτες σχετικές «διαρροές», σύμφωνα με τις οποίες για τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης η αμοιβή των ιδιωτών που θα αναλάβουν τους φακέλους θα επιμερίζεται μεταξύ του ΕΦΚΑ και των ίδιων των αιτούντων, μια «άτυπη ενημέρωση» του υπουργείου ήρθε να τις επιβεβαιώσει.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση ενώ κάνει λόγο για «πρόωρα δημοσιεύματα για τον τρόπο πληρωμής των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών που θα συμμετέχουν στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων» σημειώνει ότι «η πολιτεία θα συμμετάσχει στην κάλυψη της σχετικής δαπάνης», εννοώντας ότι θα ...συμμετάσχουν προφανώς και οι συνταξιούχοι! Επιπλέον, το υπουργείο λέει ότι «επιμέρους παράμετροι είναι νωρίς ακόμα για να οριστικοποιηθούν».

Σε επικίνδυνα νερά

 

 

Με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τον ελλιμενισμό του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» στη Σούδα και την εκεί επίσκεψη Μητσοτάκη, τα επετειακά μηνύματα του Μπάιντεν και άλλων εκπροσώπων του ευρωατλαντικού άξονα, δίνουν και παίρνουν οι δηλώσεις και οι αναλύσεις για τους «διαχρονικούς» και «πρωτίστως αξιακούς δεσμούς» της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και τους άλλους «σύγχρονους συμμάχους» της.

Με απίθανα λογικά «άλματα» από την Επανάσταση του '21 στο σήμερα, παρουσιάζεται ως «εγγύηση» για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ασφάλεια του λαού το γεγονός ότι αυτοί οι «δεσμοί» και η στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ είναι «πιο ισχυροί από ποτέ».

Αυτό όμως που είναι πιο ισχυρό από ποτέ, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, είναι η βαθιά και επικίνδυνη εμπλοκή του λαού και της χώρας στα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, την ίδια ώρα που οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, εντείνονται στρατιωτικές προετοιμασίες και πολλά φιτίλια είναι ήδη αναμμένα.