Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κινητοποίηση αύριο Τετάρτη, στον Εύοσμο για τη ρύπανση και τη δυσοσμία από τα ΕΛΠΕ



Από την κινητοποίηση στις 20 Οκτώβρη 
Από την κινητοποίηση στις 20 Οκτώβρη

Κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 30 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Εύοσμου, στο Δημαρχείο Κορδελιού - Εύοσμου διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας την ώρα που θα συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της δυσοσμίας από τα ΕΛΠΕ.

Καλεί τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων του Νομού Θεσσαλονίκης, τα Σωματεία των εκπαιδευτικών, τα Μαθητικά Συμβούλια, τα σωματεία εργαζομένων, Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους, φορείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης να δώσουν βροντερό «παρών».

Καλεί «όλους τους φορείς να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που βιώνουμε εμείς και τα παιδιά μας κάθε μέρα. Δεν συμβιβαζόμαστε με τις επικίνδυνες ουσίες που απειλούν εμάς και τα παιδιά μας! Δεν πάει άλλο με την έντονη δυσοσμία και την αφόρητη κατάσταση στις γειτονιές μας! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία και τη ζωή των παιδιών μας και τη δική μας!

«Χωρίς καμία αιδώ, η υπουργός βγάζει λάδι το ναζισμό και το φασισμό» – Απάντηση της ΑΣΕ στην ανιστόρητη υπουργό “Αριστείας” για την 28η Οκτωβρίου



Θυμίζουμε στην κα υπουργό ορισμένες ενοχλητικές για την ίδια και τους άλλους απολογητές του καπιταλισμού “λεπτομέρειες”…

Σχόλιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), με αφορμή το μήνυμα της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως για την 28η Οκτωβρίου.

Διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις – Ο Χιλιανός στρατιώτης που αρνήθηκε να χτυπήσει τον λαό του κι έγινε σύμβολο αντίστασης



Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύ.
Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα: Ξέρει να σκέφτεται.


Ένας Χιλιανός στρατιώτης τελεί υπό σύλληψη εδώ και μία βδομάδα (από την προπερασμένη Κυριακή), γιατί αρνήθηκε να υπακούσει σε διαταγές και να συνδράμει στα καθήκοντα της μονάδας του, δηλαδή στην τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που επέβαλε η κυβέρνηση Πινιέρα, στο πλαίσιο του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ «ΠΟΛΕΜΟΥ» ΨΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ


Αποπροσανατολισμός, σύγχυση, παραπληροφόρηση μέσω διαδικτύου
  • Η πιο αποτελεσματική παραπληροφόρηση ξεκινά με κάποια ψήγματα αλήθειας
  • Η περίπτωση του αντιεμβολιαστικού κινήματος
 
Στα μέσα του 19ου αιώνα, μια κάμπια στο μέγεθος ανθρώπινου δακτύλου άρχισε να εξαπλώνεται στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Η εμφάνιση αυτού του παράσιτου της ντοματιάς συνοδεύτηκε από τρομακτικές αναφορές για θανατηφόρες δηλητηριάσεις, ακόμη και επιθέσεις σε ανθρώπους! Το 1869 τοπικές εφημερίδες (το βασικό μέσο διάδοσης πληροφοριών και απόψεων εκείνη την εποχή) δημοσίευσαν προειδοποιήσεις, αναφέροντας ότι ένα κορίτσι στο Ρεντ Κρικ, που είχε έρθει αντιμέτωπο μ' αυτό, «είχε πάθει σπασμούς, που κατέληξαν στο θάνατο». Μερικούς μήνες αργότερα, άλλη εφημερίδα δημοσίευσε δήλωση κάποιου γιατρού Φούλερ, που ισχυριζόταν ότι είχε συλλέξει ένα τεράστιο άτομο αυτού του είδους παρασίτου, προειδοποιούσε ότι «είναι θανατηφόρο σαν κροταλίας» και ότι γνώριζε πως τρεις άνθρωποι είχαν πεθάνει απ' αυτό.

Το έντομο, αν και καταστροφικό για το φυτό της ντομάτας, ήταν αβλαβές για την υγεία του ανθρώπου και αυτό το γνώριζαν ήδη δεκαετίες πριν από τα δημοσιεύματα οι Αμερικανοί εντομολόγοι. Πώς εξηγείται ότι οι φήμες επέμεναν παρότι η αλήθεια ήταν διαθέσιμη σε πρώτη ζήτηση; Ο άνθρωπος μαθαίνει στο κοινωνικό πλαίσιο. Υιοθετεί απόψεις και συγκροτεί μεγάλο μέρος των αντιλήψεών του με βάση τα δεδομένα που του δίνονται ως αδιαφιλονίκητη γνώση, από ανθρώπους που εμπιστεύεται, όπως οι δάσκαλοι, οι γονείς, οι φίλοι, οι πηγές πληροφόρησης που εμπιστεύεται. Αυτή η κοινωνική μετάδοση της γνώσης βρίσκεται στην καρδιά του ανθρώπινου πολιτισμού. Αλλά πολλές φορές οι πληροφορίες και οι «γνώσεις» είναι λαθεμένες, σκόπιμα ή μη.

Σε μόνιμη ετοιμότητα για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων η αμερικανονατοϊκή βάση στον Άραξο


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»


Συγκαταλέγεται στις βάσεις της Ευρώπης που διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές
 
 
Το γράφημα της FAS όπου αποτυπώνονται οι βάσεις που φιλοξενούν ή μπορούν να αποθηκεύσουν πυρηνικά όπλα σε Ευρώπη και ΤουρκίαΤο γράφημα της FAS όπου αποτυπώνονται οι βάσεις που φιλοξενούν ή μπορούν να αποθηκεύσουν πυρηνικά όπλα σε Ευρώπη και Τουρκία 
 
Συναγερμό και αγωνιστική επαγρύπνηση επιβάλλει η συζήτηση που αναθερμαίνεται το τελευταίο διάστημα, για το ενδεχόμενο της εκ νέου μεταφοράς και αποθήκευσης αμερικανικών πυρηνικών όπλων στον Αραξο, σε περίπτωση που αποφασιστεί η μετακίνησή τους από τη βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας. Τα στοιχεία που δημοσιεύει ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου», στις 26-27 Οκτώβρη 2019, είναι χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι οι εγκαταστάσεις του Αραξου χρησιμοποιούνταν τουλάχιστον μέχρι το 2001 για αποθήκευση πυρηνικών όπλων, ενώ η βάση διαθέτει και σήμερα τέτοιες «θέσεις» έτοιμες για χρήση, είτε αυτό αποφασιστεί στο πλαίσιο της κόντρας ΗΠΑ - Τουρκίας, είτε ως απόφαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για διασπορά πυρηνικών όπλων σε νέες τοποθεσίες στην Ευρώπη, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από τη Συνθήκη για τα πυρηνικά μεσαίου βεληνεκούς, στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία.

Το θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα καταρχάς στις ΗΠΑ, όπου σύμφωνα με τους «New York Times» στις 14/10 έγινε σύσκεψη στην Ουάσιγκτον κυβερνητικών αξιωματούχων από τα υπουργεία Εξωτερικών και Ενέργειας, με θέμα ακριβώς το πού θα πάνε τα πυρηνικά του Ιντσιρλίκ αν επιδεινωθούν παραπέρα οι σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας.