Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Η φτώχεια είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία



«Το τζάκι δεν είναι γραφικό, είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Με την υποκρισία να περισσεύει και το δάχτυλο να δείχνει προς την απαγόρευση, την καταστολή, το ρουφιανιλίκι. Ο «αντικαπνιστικός» ζει, αυτός μας οδηγεί…

«Το τζάκι δεν είναι γραφικό, είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Ξεκίνησα να τη διαβάζω σε κάποιο ειδησεογραφικό ιστότοπο. Όσο προχωρούσε η ανάγνωση, ενισχυόταν η πεποίθησή μου ότι κάποιος εκεί κάνει πλάκα. Συνέχισα να διαβάζω περιμένοντας στο τέλος του κειμένου να δω κάποια διευκρινιστική σημείωση που να με επιβεβαιώνει. Πώς σε μια παλιά εκπομπή εμφανιζόταν στο τέλος από το πουθενά ο συμπαθέστατος Χρήστος Φερεντίνος και αποκάλυπτε ότι όλα ήταν μια φάρσα; Κάπως έτσι. Αναζήτησα τον ιστότοπο της ίδιας της Εταιρείας και μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη – αλήθεια σας λέω – έτρεφα ελπίδες ότι θα έβλεπα μια ανακοίνωση που θα διαψεύδει το κείμενο που μόλις είχα διαβάσει, και θα βεβαιώνει ότι πρόκειται για fake news. Ή, ότι δεν θα έβρισκα ανακοίνωση, ούτε διάψευση. Τίποτα όμως από όλα αυτά δε συνέβη.

Μια βαλίτσα ... εύσημα και δεσμεύσεις για παραπέρα εμπλοκή


ΤΑΞΙΔΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Την ώρα που οι ΗΠΑ προωθούν «πρωτοβουλία» για τις επικίνδυνες διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά

INTIME NEWS
Με μια βαλίτσα ...εύσημα γύρισε από τις ΗΠΑ ο Κυρ. Μητσοτάκης, για την «αποφασιστικότητα» της κυβέρνησης και συνολικά των αστικών πολιτικών κομμάτων να παίξει η χώρα ρόλο ορμητηρίου για τα ευρωατλαντικά σχέδια, που βάζουν μπουρλότο στην ευρύτερη περιοχή, όπως δείχνει και η παραπέρα κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και απέναντι στο Ιράν.
 Ταυτόχρονα, μόνο ανησυχία - στο φόντο των εξελίξεων στην περιοχή και της «κοινής προσπάθειας» ΗΠΑ - Ελλάδας για παραμονή της Τουρκίας στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο με τα ανάλογα ανταλλάγματα, όσο και της «εκκωφαντικής σιωπής» ενός ακόμα Αμερικανού Προέδρου για την τουρκική προκλητικότητα - γεννάνε οι χτεσινές «διαρροές», με το τέλος της επίσκεψης, πως επίκειται αμερικανική «πρωτοβουλία» για τη «μείωση της έντασης» στα Ελληνοτουρκικά.

Χαρακτηριστικά όσα ειπώθηκαν αργά προχτές βράδυ (ώρα Ελλάδας) στη δεξίωση που παρέθεσε στον Λευκό Οίκο η αμερικανική κυβέρνηση στην ελληνική αντιπροσωπεία, όπου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, συνεχάρησαν τον Ελληνα πρωθυπουργό για τις στενές στρατιωτικές και οικονομικές διμερείς σχέσεις.

Συγκέντρωση των συνταξιούχων σε ΣτΕ και υπουργείο Εργασίας (ΦΩΤΟ)




Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι συνταξιούχοι οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο χαιρέτισαν εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε με αφορμή τη σημερινή έκδοση της «πρότυπης δίκης» στην Ολομέλεια του ΣτΕ για το ζήτημα των αναδρομικών, των περικοπών κύριων και επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων, αλλά και την κατάργηση από 1/1/2013 των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος καλοκαιριού.

“Θα αγωνιστούμε μέχρι να μην υπάρξει άλλη μέρα ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ” (VIDEO)


Ομιλία βετεράνου του Ιράκ γίνεται βάιραλ στο αμερικανικό διαδίκτυο 




Μπορεί να έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από την ομιλία του βετεράνου του Ιράκ Μάικ Πράισνερ, έξω από το Λευκό Οίκο, ομιλία για την οποία συνελήφθη μαζί με 130 ακόμα βετεράνους, θα μπορούσε όμως να είναι κυριολεκτικά χθεσινή, αφού προσθέτοντας τη λέξη Ιράν ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτε στο περιεχόμενό της.

Δε θα μπορούσε να αλλάξει άλλωστε, όσο παραμένει ίδιο το δολοφονικό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού. Το βίντεο της ομιλίας, ανεβασμένο στο youtube από το Σεπτέμβρη του 2019, έγινε ξαφνικά βάιραλ από τη μέρα της αμερικανικής επίθεσης στο Σολεϊμανί, υπό το φόβο μιας νέας πολεμικής σύρραξης στη Μέση Ανατολή. Χιλιάδες κυριολεκτικά χρήστες, κυρίως από τις ΗΠΑ, μπήκαν να σχολιάσουν το βίντεο, με τη ρητή από πλευράς τους πρόθεση να “εξαναγκάσουν” τον αλγόριθμο της διαδικτυακής πλατφόρμας να το προβάλλει ως “προτεινόμενο” σε περισσότερους χρήστες. Η κίνηση φαίνεται να στέφεται από αρκετή επιτυχία, καθώς μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το βίντεο είχε σχεδόν 5,5 εκατομμύρια θεάσεις.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ


Το μπλοκάρισμα των σχεδίων για περιορισμό των διαδηλώσεων αφορά κάθε αυτοαπασχολούμενο
 
 

«Το νέο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που συζήτησε η κυβέρνηση στο υπουργικό συμβούλιο είναι απαράδεκτο και θα μείνει στα χαρτιά!», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και καλεί τα σωματεία των ΕΒΕ και τους εμπορικούς συλλόγους της Αττικής να πάρουν αποφάσεις καταδίκης των κυβερνητικών σχεδίων.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ σημειώνει: «Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που τη στηρίζουν προσπαθούν για άλλη μια φορά να βάλουν χέρι στη μορφή και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων που αποφασίζουμε οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, συνολικά ο λαός. Παίρνουν νέα μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος, γιατί ετοιμάζουν νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, νέα επίθεση σε όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει».

Για την κοροϊδία ότι για την αναδουλειά φταίνε οι κινητοποιήσεις...

«Στα χέρια σας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης»


Η αγόρευση της Χρύσας Παπαδοπούλου, συνηγόρου της Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα

INTIME NEWS
Την πεποίθησή της ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση εξέφρασε η συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου, ζητώντας χτες στο δικαστήριο την καταδίκη των χρυσαυγιτών.
 
«Με αυτά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιόν σας τα τελευταία 4,5 χρόνια έχετε στα χέρια ό,τι χρειάζεται και πολλά περισσότερα για να αποφανθείτε ότι έχει αποδειχθεί η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης οργάνωσης, από το τελευταίο μέλος της μέχρι τον αρχηγό της», υπογράμμισε.

Μεταξύ των πολλών στοιχείων και επιχειρημάτων της αγόρευσής της, η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα τόνισε στο δικαστήριο πως η σχέση που συνέδεε τον Ρουπακιά, τον Λαγό και τον Μιχαλολιάκο δεν ήταν προσωπική. «Ηταν η ένταξη στην ιεραρχικά δομημένη εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ο καθένας με την ιδιότητα που είχε σε αυτήν και αναλόγως της ιεραρχικής βαθμίδας που βρισκόταν...». «Για αυτό και έχει σημασία η αποτύπωση της χρονικής αλληλουχίας των τηλεφωνημάτων, γιατί καταδεικνύει το ότι και εκείνο το βράδυ λειτούργησε η ιεραρχία στον κομματικό μηχανισμό της ΧΑ. Τα μέλη της ΤΟ Νίκαιας δεν έδρασαν ούτε αυτόνομα, ούτε αυτόβουλα, έδρασαν αφού πήραν το ΟΚ από τον Λαγό, τηρώντας απόλυτα την ιεραρχία. Ολοι δε, και ο Λαγός, λογοδοτούν και αναφέρονται στον αρχηγό, όπως ακριβώς έγινε το βράδυ της δολοφονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το «ταμείο»


  Πηγή: Associated Press

Το «ταμείο», που κάνουν από προχτές τα αστικά επιτελεία από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, δεν έχει καμία σχέση με το «ταμείο» που πρέπει να κάνει ο λαός από την επίσκεψη αυτή, που σηματοδότησε την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια και γι' αυτό πρέπει να σημάνουν συναγερμός, επαγρύπνηση και κινητοποίηση απέναντι στα όσα δρομολογούνται.

Είτε στην εκδοχή της κυβέρνησης για την «πολύ πετυχημένη» επίσκεψη, είτε σε αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων για το «φιάσκο» και τη «διάψευση των προσδοκιών», τα «κέρδη και οι ζημιές» μετριούνται με τη «ζυγαριά» των στόχων της αστικής τάξης.

Είναι άλλωστε οι δικές της «προσδοκίες» για αναβάθμιση του ρόλου της στην περιοχή, για κομμάτι από τη μοιρασιά της λείας, που δίνουν το πλαίσιο και τον τόνο τής ακόμα μεγαλύτερης εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, την οποία στηρίζουν «χωρίς δεύτερη κουβέντα» όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις.