Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Με τον φασισμό δεν ξεμπερδεύουμε όσο υπάρχει το σύστημα που τον αναπαράγει

 

9η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


 

Το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, από την εγκληματική - ναζιστική Χρυσή Αυγή. Η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, γιου εργάτη της Ζώνης, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγούμενης δράσης των ταγμάτων εφόδου. Ηταν μια εγκληματική πράξη, με φυσικό αυτουργό τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, ενταγμένη όμως στην οργανωμένη και καθοδηγούμενη δράση της ναζιστικής οργάνωσης.

Είχε προηγηθεί η δολοφονική ενέδρα των χρυσαυγιτών σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη 2013. Ενώ, έναν χρόνο πριν, στο Πέραμα, οι ναζί είχαν εξαπολύσει δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στις 12 Ιούνη 2012. Στο πρωτόδικο δικαστήριο αναδείχθηκε ένα ολόκληρο κοινό σχέδιο εργολάβων, εφοπλιστών και Χρυσής Αυγής για το χτύπημα του ταξικού σωματείου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και τη φυσική εξόντωση των στελεχών του.

Ξεκάθαρα αποδείχθηκε ότι ο Παύλος ήταν στοχοποιημένος και τον έψαχνε η ναζιστική οργάνωση. Αναδείχθηκε επίσης το οργανωμένο σχέδιο επίθεσης το βράδυ της δολοφονίας του: Από διαφορετικές κατευθύνσεις, με τις τακτικές αποδυνάμωσης του αντιπάλου με 2 - 3 κύματα συνεχών επιθέσεων, ο εγκλωβισμός του στόχου, το άνοιγμα του κλοιού μόλις κατέφθασε ο Ρουπακιάς, το επαγγελματικό χτύπημα με το μαχαίρι κατευθείαν στην καρδιά και οι φωνασκίες και ύβρεις των λοιπών χρυσαυγιτών στο απέναντι πεζοδρόμιο που ενίσχυαν τους επιτιθέμενους ως μια ενιαία ομάδα.

Δεν θα λείψει

 

Ενας παλιός «γνώριμος», ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, ανακοινώθηκε πως αναλαμβάνει και επίσημα υφυπουργός των ΗΠΑ για θέματα ενεργειακών πόρων. Από τους πρώτους που τον συνεχάρησαν, μάλιστα, ήταν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας μας με έμφαση στα ενεργειακά θέματα». Η υπουργοποίηση του Πάιατ δεν εκπλήσσει, ούτε το πόστο που αναλαμβάνει. Η θητεία του στην Ουκρανία, όπου «έσπρωχνε» μαζί με την Νούλαντ την «Πορτοκαλί Επανάσταση», είναι διαβατήριο καριέρας. Αλλά και στην Ελλάδα, όπου βρέθηκε αμέσως μετά, ξεδίπλωσε όλα τα «ταλέντα» του στο να προωθεί τα αμερικανικά ενεργειακά συμφέροντα, παράλληλα με την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στον επικίνδυνο αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, χέρι χέρι με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Αλεξανδρούπολη, όπου οι στρατιωτικές και οικονομικές επιδιώξεις των ΗΠΑ στην περιοχή «συναντιούνται» με τα συμφέροντα ισχυρών τμημάτων της ελληνικής αστικής τάξης, που έχουν όφελος από την αναβάθμιση της χώρας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο προς τα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη. Είναι βέβαιο επομένως ότι με τον νέο του ρόλο, ο Πάιατ δεν θα ...λείψει από την περιοχή ούτε από τη χώρα μας, όπου ο ευρωατλαντικός σχεδιασμός ρίχνει βαριά τη σκιά του στα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου, με «όχημα» και τα Ενεργειακά. Ειδικά τώρα που οι πόροι της Ανατ. Μεσογείου και το αμερικανικό LNG βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος για την «απεξάρτηση» της ΕΕ από το ρωσικό αέριο, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών που οξύνονται ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Συμπόρευση με το ΚΚΕ για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό», για να βάλουμε τέλος στη βαρβαρότητα, για τον σοσιαλισμό (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 
 

Με μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη.

Η κόκκινη πολιτεία στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, στην Πολίχνη, σείστηκε από τα συνθήματα. 

 

Παραθέτουμε την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα: 

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» κι εδώ στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε όλη τη χώρα, με αυτή τη μεγάλη και εντυπωσιακή συμμετοχή λαού και νεολαίας, δίκαια αναδεικνύεται σε ένα πολύ μεγάλο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός.

Όπως ακριβώς το οραματιζόταν και ο Μάνος Λοΐζος, που σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια έφυγε από τη ζωή:

«Ένα μεγάλο ετήσιο γεγονός, αφού όμως μέσα στη χρονιά έχουν γίνει οι απαραίτητες και αναγκαίες ζυμώσεις και προετοιμασίες, ξεκινώντας από την επαρχία και όπου θα μπορούσαμε να πούμε πια ότι κάποιες μέρες του Σεπτέμβρη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ».

Ναι, μπορούμε πια να το πούμε αυτό! Το όραμα του Μάνου για το Φεστιβάλ το έκαναν πράξη οι νέοι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, που κάθε χρόνο χτίζουν και ομορφαίνουν αυτή την κόκκινη πολιτεία με τα υλικά της συντροφικότητας, της ανιδιοτέλειας, της πρωτοπόρας ριζοσπαστικής δημιουργίας.

Και ναι, εδώ στη Θεσσαλονίκη, αυτές τις τρεις μέρες, «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ»!