Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Όταν η εγκληματική πολιτική της ΕΕ αποκαλύπτεται από μια εφαρμογή-«σύμβουλο ψήφου»


 

Πρόσφατα έγινε «προσβάσιμη» και άρχισε να διαφημίζεται και στην Ελλάδα μια εφαρμογή-«σύμβουλος ψήφου» με στόχο, όπως γράφεται, να βοηθήσει τους αναποφάσιστους τι κόμμα να επιλέξουν μπροστά στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η εν λόγω εφαρμογή είναι προϊόν του Robert Schuman Centre, το διεπιστημονικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας. Σε συνεργασία με μια επιστημονική επιτροπή μελετητών που εδρεύουν στα Πανεπιστήμια της Λωζάννης και της Λουκέρνης, 150 πολιτικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες σε θέματα κομματικών πολιτικών -περίπου πέντε ανά κράτος-μέλος- καλύπτουν περισσότερα από 250 πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, μελετώντας τα προγράμματα και τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με τον συντονιστή του συγκεκριμένου προγράμματος Lorenzo Cicchi, «είναι σημαντικό να ενημερώνονται οι πολίτες για τα βασικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας. Η εφαρμογή είναι πολιτικά ουδέτερη και δεν ευνοεί κανένα πολιτικό κόμμα ή ομάδα κομμάτων. Ελπίζουμε ότι η χρήση αυτού του εργαλείου θα ενθαρρύνει ανθρώπους που είναι αναποφάσιστοι ή δεν γνωρίζουν αρκετά να πάνε στις κάλπες».

Αυτά, λοιπόν, ως προς το τι λένε οι «δημιουργοί».

Κανένας εργαζόμενος να μην ψηφίσει ό,τι και τ' αφεντικά!

 

Ο ΣΕΒ ...ενημερώνει τους εργαζόμενους με ποια κριτήρια να πάνε στην κάλπη
Ο ΣΕΒ ...ενημερώνει τους εργαζόμενους με ποια κριτήρια να πάνε στην κάλπη
Ολα τους τα «χαρτιά» ρίχνουν το κεφάλαιο και τα αστικά επιτελεία στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών. Εκτός από τα γνωστά και «σημαδεμένα», δηλαδή την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, που ορκίζονται στους στόχους και στην πολιτική της ΕΕ, άμεση δράση αναλαμβάνουν μεγαλομέτοχοι, διευθυντές και CEO, με απευθείας παρεμβάσεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς, για να επιβάλουν τα δικά τους συμφέροντα ως κριτήριο ψήφου των εργαζομένων.

Ενα μικρό μόνο δείγμα αποκάλυψε τις προηγούμενες μέρες ο «Ριζοσπάστης»... Πρόκειται για την επιστολή μεγάλου φαρμακευτικού ομίλου προς τους εργαζόμενους και ένα άρθρο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Και τα δύο πλαισιώνουν τις πιο κεντρικές παρεμβάσεις της εργοδοσίας, όπως είναι για παράδειγμα η εκδήλωση και η ειδική έκδοση του ΣΕΒ για τις ευρωεκλογές, ή οι δημόσιες παρεμβάσεις επικεφαλής τραπεζών, γνωστών επιχειρηματιών και άλλων.

Πού συγκλίνουν όλες αυτές οι παρεμβάσεις; Στην «ανάγκη» να ψηφιστούν κόμματα της ΕΕ, για να μείνει η χώρα σε «σταθερή πορεία ανάπτυξης», σε ένα «παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον». Κι όλα αυτά, με ένα προκλητικό «ψαλτήρι» στις «αξίες» της ΕΕ, στη «σταθερότητα» και στα «οφέλη» που διασφαλίζει τάχα η συμμετοχή της χώρας σ' αυτήν.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ... ΤΩΡΑ ΚΚΕ! Καμιά ψήφος χαμένη!

 

Νέο φυλλάδιο για τις ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής 9 Ιούνη

 

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, οι αγρότες, οι γυναίκες έχουμε πολλούς λόγους να πάμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά στις 9 Ιούνη!
  • Να σταλεί μήνυμα αντίστασης στην ΕΕ, στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα κόμματα του συστήματος!
  • Ενα πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και αντεπίθεσης στον ελληνικό λαό και στους λαούς της Ευρώπης!

Τι χρειάζεται ο λαός την επόμενη μέρα των εκλογών;

Να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ που δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ ή να βγουν ενισχυμένα τα κόμματα που είναι δεσμευμένα στην ΕΕ και στις αντιλαϊκές αποφάσεις της;

Να σταλεί μήνυμα εναντίωσης, οργάνωσης του αγώνα ενισχύοντας το ΚΚΕ ή να δοθεί «πράσινο φως» στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, στην ένταση της εκμετάλλευσης και την παραπέρα «ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων;

Να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ που παλεύει ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της χώρας ή να βγουν ενισχυμένα τα κόμματα που συμφωνούν με τη συμμετοχή της Ελλάδας σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, όσοι κάνουν πλάτες στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ;

Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα βρεθεί εκεί που τη χρειάζεσαι: Στη συλλογική διεκδίκηση για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, για δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας σε δύο πολέμους.

Πιο δυνατό ΚΚΕ και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και εκεί που όλα ανατρέπονται: Στους δρόμους του αγώνα!

Με την καρδιά και τον νου στις 9 Ιούνη ΚΚΕ!

 

Σκέψεις πάνω από την κάλπη...

Ψηφίζεις ΝΔ και σου βγαίνει

«νομιμοποίηση της κυβέρνησης για να συνεχίσουμε τις αλλαγές που έχουμε αποφασίσει».

Δηλαδή, να «τρέξουν» ακόμα πιο γρήγορα

τα 600 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης

(βλέπε μνημόνιο των μνημονίων)...

«Δύο σε ένα» η ψήφος στη ΝΔ:

Και συγχωροχάρτι στην πολιτική που μετατρέπει σε ...προθήκες ημιπολύτιμων λίθων τα ράφια του σούπερ μάρκετ

και «πράσινο φως» για αντιλαϊκή κλιμάκωση παντού

(από την Υγεία και την Παιδεία,

μέχρι το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό).

Και βέβαια, ανοχή στην πολιτική της εμπλοκής

στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια,

που φέρνουν όλο και πιο κοντά τη γενικευμένη ανάφλεξη...

* * *

Ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ και σου βγαίνει:

«ιερή αμυντική συμμαχία το ΝΑΤΟ»,

«δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»,

«καλώς βρίσκεται η φρεγάτα στην Ερυθρά»

«να στηρίξει η κυβέρνηση την πρόταση της Κομισιόν για το Σύμφωνο Σταθερότητας»

«δύσκολο να αλλάξουν τα πρωτογενή πλεονάσματα»...

Μιλάμε δηλαδή για πολιτική ΝΔ, σε συσκευασία ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίος ο θαυμασμός και των δύο

για τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ και τον Μπάιντεν...

Αφίσα πάνω από το κρεβάτι τους τον έχουν

ο Μητσοτάκης και ο Κασσελάκης.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 1 - 2 Ιούνη


 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 1 - 2 Ιούνη:

Στην τελική ευθεία προς την κάλπη...

Τώρα ΚΚΕ! Καμιά ψήφος χαμένη!

Να μη λείψει κανείς!

Την Τετάρτη 5 Ιούνη στις 8 μ.μ. η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα

Στο εργοτάξιο του Ελληνικού ο ∆. Κουτσούμπας

Στις 9 Ιούνη να συναντηθούμε στην κάλπη όπως συναντιόμαστε στους καθημερινούς αγώνες

ΗΠΑΝΑΤΟ - ΕΕ

Αποφάσεις - «φωτιά» ενάντια στη Ρωσία που σπρώχνουν σε γενικευμένο πόλεμο