Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους πλειστηριασμούς
 
Να ρίξει λάσπη στον αγώνα κατά των κατασχέσεων σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών επιχείρησε ο Αλ. Τσίπρας
Από την προχτεσινή κινητοποίηση σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών στο Ειρηνοδικείο Αθήνας
Από την προχτεσινή κινητοποίηση σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών στο Ειρηνοδικείο Αθήνας
Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους πλειστηριασμούς δίνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να δυσφημίσει τους αγώνες που αναπτύσσονται από το εργατικό - λαϊκό κίνημα ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών.
 Η προκλητική τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα έγινε προχτές, κατά τη συζήτηση που είχε στο Βόλο με εκπροσώπους «εξωστρεφών και καινοτόμων επιχειρήσεων». Αφού ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «προστατεύει με νόμο» την πρώτη κατοικία και τον «μόχθο των απλών ανθρώπων» - την ώρα που απογειώνονται οι κατασχέσεις καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών και σφίγγει η θηλιά των εκβιασμών και των πλειστηριασμών γύρω από τη λαϊκή κατοικία - ο πρωθυπουργός «απογείωσε» την πρόκληση, ισχυριζόμενος ότι «υπάρχει μια αντίληψη που θέλει να φαντάζει και δήθεν προοδευτική και δήθεν αριστερή και δήθεν ριζοσπαστική, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους από τη διενέργεια πλειστηριασμών (...) Αυτούς που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και χρεοκοπημένες επιχειρήσεις και απολυμένους εργαζόμενους...».

Ντάριο Φο, ''έφυγε'' σα σήμερα πριν από ένα χρόνο




 
Ελενη Μαρκακη


''Σ’ ένα καπιταλιστή δεν πρέπει ποτέ να λες: «αχ, σας παρακαλώ, θα μπορούσατε λιγάκι να μου κάνετε λίγο χώρο ν’ αναπνεύσω κι εγώ; θα μπορούσατε να είστε λίγο πιο καλός, με λίγη περισσότερη κατανόηση; Ας συμφωνήσουμε…»

Όχι! Ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις μαζί τους είναι να τους στριμώξεις στον καμπινέ, να τους χώσεις το κεφάλι μες στη λεκάνη και να τραβήξεις το καζανάκι.

Έτοιμοι οι ναρκολιγούρηδες για καλλιέργεια, επεξεργασία και διακίνηση κάνναβης και από ιδιώτες


Μπίζνες με την κάνναβη, χειραγώγηση για τους νέους
 

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν πρόσφατα, 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Η ιατρική χρήση της κάνναβης και οι αναπτυξιακές προοπτικές της», φανερώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να εντείνει τη χειραγώγηση και την καταστολή της νέας γενιάς, προκειμένου να μη σηκώσει κεφάλι απέναντι στην πολιτική που καταδικάζει τη ζωή και το μέλλον της (9 στους 10 εφήβους κι ένας στους 4 ενήλικες που απευθύνονται σε «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα στη χώρα μας ζητάνε να απεξαρτηθούν από την κάνναβη).

Επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι κάθε πτυχή της «ανάπτυξής» τους είναι εχθρική για το λαό και τα παιδιά του: Θολώνει μυαλά και ψυχές, μαυρίζει θάλασσες, καταδικάζει στην ανεργία και την ανέχεια, σκορπίζει την αδράνεια.

Σχεδιάζουν αντιλαϊκά...

 

Φωτό ΑρχείουΦωτό Αρχείου

Με «κοινό παρονομαστή» την επίτευξη των στόχων για τα «ματωμένα» πλεονάσματα των επόμενων χρόνων, ξεκινάει πάλι το γνωστό «γαϊτανάκι» μεταξύ των «θεσμών», με τη συμμετοχή και της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της τρίτης «αξιολόγησης».

Σε αυτήν ακριβώς τη συγκυρία, ήρθε η νέα έκθεση του ΔΝΤ, που διαβλέπει «χάσμα» ανάμεσα στην απόδοση των αντιλαϊκών μέτρων, από τη μια, και τους στόχους για τα πλεονάσματα που προβλέπονται στη συμφωνία της κυβέρνησης με την Ευρωζώνη, από την άλλη.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Συλλαλητήριο στις 21 Οκτώβρη για το συνδικαλιστικό νόμο, τις ΣΣΕ και τους πλειστηριασμούς


Από τη σύσκεψηΑπό τη σύσκεψη

Πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, για την οργάνωση της απάντησης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απέναντι σε κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Ανακοινώθηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίου το Σάββατο 21 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, για τις ΣΣΕ, ενάντια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση και ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών οικογενειών.