Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Ετοιμάζουν νέα «πακέτα» στήριξης των ομίλων, στέλνουν βαρύ «λογαριασμό» στους λαούς

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Mε τα αλλεπάλληλα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου να ανεβάζουν όλο και περισσότερο τον «λογαριασμό» που θα έρθει στους λαούς, συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup για να εξετάσει τη δημοσιονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, επιδίωξη της συνεδρίασης είναι «να συμφωνηθούν τα κεντρικά μηνύματα που θα στείλει η ευρωζώνη σχετικά με τη συνεχιζόμενη, συντονισμένη, δημοσιονομική απάντησή της στις προκλήσεις της πανδημίας». 

Εκτός από την αποτίμηση των έως τώρα «πακέτων» στήριξης, θα συζητηθούν οι επιπτώσεις στους επιμέρους κλάδους της ευρωπαϊκής οικονομίας. Οι υπουργοί Οικονομικών εμφανίζονται έτοιμοι να δώσουν περισσότερο ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους, ιδίως στους τομείς που ιεραρχούνται ψηλά από τα επιτελεία της Ευρωζώνης και της Ευρωπαικής Ένωσης, ως απάντηση στην καπιταλιστική κρίση.

Με χιουμοριστικό δρώμενο η ΚΝΕ έστειλε μήνυμα ενάντια στο φόβο (VIDEO)



Η Τομεακή Οργάνωση Ρεθύμνου της ΚΝΕ μέσω ενός χιουμοριστικού καρναβαλικού δρώμενου, με αφορμή και την ημέρα, έστειλε μήνυμα ενάντια στο φόβο και την καταστολή απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα σε όλες τις νέες και τους νέους να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής τους!

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν μια μεγάλη εξόρμηση στη νεολαία, με σύνθημα:  «ΩΣ ΕΔΩ! Σπάμε το φόβο στην πράξη! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!».

902gr

Σημαντικές οι ευθύνες κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων

 

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

          Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει τον αντιλαϊκό σχεδιασμό της και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η τοπική διοίκηση, ως μακρύ χέρι του κράτους, εκτελεί και σε αυτόν τον τομέα τις κεντρικές κατευθύνσεις, ανεξάρτητα από τις συνέπειες.

Είναι γνωστό ότι η επεξεργασία απορριμμάτων μπορεί να αφορά επικίνδυνα και τοξικά βιομηχανικά απόβλητα, λυματολάσπη κλπ. Ωστόσο, σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από επιχειρηματικούς ομίλους μονάδες επεξεργασίας, κοντά σε κατοικημένες περιοχές ή σε ρέματα και λίμνες. 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΝΔ), είναι θετική σε τέτοιου τύπου επενδύσεις. Συγκεκριμένα ενέκρινε τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Μαυροράχης, παρότι εκκρεμούν προσφυγές φορέων και του Δήμου Λαγκαδά. Η ΜΕΑ αυτή θα επεξεργάζεται 300.000 τόνους σκουπιδιών το έτος, δηλ. το 65% των απορριμμάτων της Κεντρικής Μακεδονίας. Εκεί είναι ο ΧΥΤΑ, όπως και αναδασωτέες περιοχές, κλάδοι ρεμάτων προς τη λεκάνη Μυγδονίας και Κορώνειας. Υπάρχουν υπόγειοι υδροφορείς.

Από πότε είναι πολιτικό θέμα ένα τροχαίο; Από τη στιγμή που συγκαλύπτεται άνωθεν

 


Γιατί όλα αυτά βρωμάνε από μακριά απόπειρα συγκάλυψης, δε θα έπαιρναν ποτέ δημοσιότητα χωρίς τα social media και δείχνουν τα επιλεκτικά κριτήρια των αρχών, όταν μετράνε την ανθρώπινη ζωή.

Μα είναι παλαβοί, μας λέει ο Άδωνις. Παν να κάνουν πολιτικό θέμα ένα τροχαίο

Οι άνθρωποι είναι κανονικοί παλαβοί! Ένα τροχαίο ατύχημα έξω από την Βουλή, που έχει στείλει ένα βήμα πριν τον Θάνατο ένα νέο παιδί που ευχόμαστε να τα καταφέρει, έγινε πολιτικό ζήτημα μέγιστο και αυτός συγκρίνεται ακόμη και με τον Αξαρλιάν από ορισμένους. Ένα τροχαίο ατύχημα!
adiasistos
@adiasistos
Ε ρε να είχε εμπλακεί σε τέτοιο περιστατικό αυτοκίνητο συριζαίου βουλευτή και επί 48 ώρες να έκαναν τους χαζούς. Θα είχαμε έκτακτα δελτία, πονεμένες αναρτήσεις από αυθόρμητα σοβιετικά άβαταρ, πύρινα άρθρα. Τώρα οκ είναι η ΝΔ οπότε τα γλιτώνουμε όλα αυτά.
607
589
Copy link to Tweet
 

Γιατί συμβαίνει άραγε αυτό;