Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Μίλτος Τεντόγλου: “Για να έχουμε τέτοιο στάδιο, πρέπει να φέρουμε δήμαρχο τον Πελετίδη στην Αθήνα!”

 


Μίλτος Τεντόγλου: “Δεν υπάρχει δυστυχώς στην Αθήνα στάδιο που να μοιάζει με το Παμπελοποννησιακό. Για να έχουμε ένα τέτοιο στάδιο, ώστε να κάνουμε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, νομίζω πως πρέπει να φέρουμε στην Αθήνα τον δήμαρχο Πελετίδη!”

Πριν από λίγες μέρες, ο Έλληνας πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό “Trip” που κυκλοφόρησε σήμερα. Εκεί μεταξύ άλλων θεμάτων αναφέρθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Πάτρας και ειδικότερα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, καθώς και στον κομμουνιστή δήμαρχο της πόλης, τον Κώστα Πελετίδη.

Αναγνωρίζοντας τις ουσιαστικές προσπάθειες που έχει καταβάλει η δημοτική αρχή σε αυτό το κομμάτι, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έκανε τη διαφορά σε έναν ακόμα στίβο. Αρχικά αναγνώρισε πως στην Αθήνα δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο στάδιο που να μοιάζει με το Πελοποννησιακό, για να καταλήξει εύλογα στο συμπέρασμα:

Εργοδότης απειλεί τους εργαζόμενους αν δεν ψηφίσουν αστικά κόμματα!

 

Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

 

 

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από την Παρασκευή αισχρό και αποκαλυπτικό βίντεο από περιοδεία του Άδωνι Γεωργιάδη σε μεγάλο ασφαλιστικό πρακτορείο της λεωφόρου Συγγρού.

Εκεί βλέπει κανείς τον ιδιοκτήτη και Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης, ενώπιον του Υπουργού Ανάπτυξης και υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ να απειλεί τους εργαζόμενους και να τους υποδεικνύει την «μόνη» επιλογή που οφείλουν να κάνουν στις εκλογές.

Όπως λέει «δεν μπορεί να την πληρώσουμε όλοι επειδή κάποιοι έχετε αποφασίσει να επαναστατήσετε…», ενώ θυμίζει πως «δεν είναι πολύ δημοκρατικός σε αυτά τα πράγματα και τους το έχει …αποδείξει».

Αυτό που πραγματικά αποδεικνύει η στάση του συγκεκριμένου -και όχι μόνο- εργοδότη, είναι ο τρόπος με τον οποίο τα αστικά κόμματα υφαρπάζουν την λαϊκή ψήφο και το γεγονός ότι οι υποψήφιοι των αστικών κομμάτων κάνουν προεκλογικό αγώνα με την επίβλεψη της εργοδοσίας, που ανοιχτά τρομοκρατεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, την ώρα που οι βουλευτές του ΚΚΕ πρωτοστατούν στους χώρους δουλειάς για να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία και οι εργαζόμενοι να ιεραρχήσουν τις δικές τους ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των «αφεντικών».

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ» ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Tα παραδείγματα «προοδευτικών» κυβερνήσεων σε Πορτογαλία, Ισπανία και Γερμάνια

 

Κινητοποιήσεις στην Πορτογαλία
Κινητοποιήσεις στην Πορτογαλία

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που στην προεκλογική αντιπαράθεση στη χώρα μας χρησιμοποιούνται - κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις - τα παραδείγματα «προοδευτικών» κυβερνήσεων σε χώρες της ΕΕ, που καταφέρνουν τάχα να διαχειριστούν τα δημοσιονομικά, την ακρίβεια και τη λεγόμενη «ενεργειακή κρίση» με καλύτερους όρους για τα λαϊκά στρώματα, σε σχέση με άλλες, συντηρητικές και «νεοφιλελεύθερες». Οι κυβερνήσεις αυτές αξιοποιούνται ως ζωντανά παραδείγματα του «μικρότερου κακού» και της «αντιδεξιάς» πολιτικής, με το επιχείρημα ότι πρέπει να τις επιλέξει ο λαός και στην Ελλάδα, για να ανακουφιστεί τάχα από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η πραγματικότητα όμως βρίσκεται μίλια μακριά από τη μαγική εικόνα που προσπαθούν να παρουσιάσουν οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και στη χώρα μας. Ο λαός στις χώρες αυτές βρίσκεται αντιμέτωπος με τη λυσσαλέα επίθεση του κεφαλαίου και το παράδειγμα των «προοδευτικών» κυβερνήσεων το μόνο που επιβεβαιώνει, είναι ότι βάζουν στον λαό το δίλημμα να διαλέξει από ποια τσέπη θα πληρώσει.

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσίασε συνοπτικά την εικόνα από τη σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και τη Γερμανία, δίνοντας βασικά στοιχεία των συνεπειών της στον λαό. Η κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων σ' αυτές τις χώρες, όπως και σε όλες τις άλλες της ΕΕ, είναι επιβεβαίωση ότι τα κέρδη του κεφαλαίου και οι λαϊκές ανάγκες δεν συμβιβάζονται με ...καμιά κυβέρνηση και ότι το μικρότερο κακό οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο. Αυτή η πείρα πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και στις προσεχείς εκλογές, με ενίσχυση του ΚΚΕ απέναντι σε αυταπάτες και ψευτοδιλήμματα που ζεσταίνονται ξανά προεκλογικά.

Το πλαίσιο της ΕΕ που στηρίζουν τα άλλα κόμματα ανοίγει την επικίνδυνη λογική της εξίσωσης κομμουνισμού - ναζισμού (VIDEO)

 

 
 

«Ο κ. Τζήμερος είναι γνωστός αντικομμουνιστής, γραφικός και δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφεται ενάντια στο ΚΚΕ», σημείωσε ο Κύριλλος Παπασταύρου, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στην Δυτική Αττική και μέλος του ΠΓ της ΚΕ, με αφορμή την προσφυγή του Τζήμερου στον Άρειο Πάγο για την απαγόρευση συμμετοχής του Κομμουνιστικού Κόμματος στις εκλογές.

«Βέβαια, πολλές φορές, μερικοί γραφικοί παίζουν το ρόλο του λαγού και δεν πρέπει να υποτιμάται αυτό», πρόσθεσε, μιλώντας στο «Attica tv». 

Όπως σημείωσε ο Κ. Παπασταύρου, υπάρχει ένα ολόκληρο θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, το οποίο υιοθετούν τόσο η ΝΔ, με την πρόσφατη ρύθμιση, την οποία καταψήφισε το ΚΚΕ, αλλά την υιοθετούν και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ.