Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Τον έστειλαν στα χιόνια με τα πόδια να παραδώσει παραγγελία

 

ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

 

Η κυβέρνηση αποφεύγει να ρυθμίσει το όλο θεμα

 

Ούτε ο χιονιάς και το ψύχος δεν ήταν αρκετά για να σταματήσει γνωστή εταιρεία διανομής τα δρομολόγια. Ακόμα και με χιόνι διανομέας με τα πόδια και έχοντας το κιβώτιο στο ώμο στάλθηκε να παραδώσει την παραγγελία. 

Ενας ακόμα διανομέας εκτεθειμένος σε κίνδυνο με ευθύνη της εργοδοσίας αλλά και της κυβέρνησης, που όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που αντιμετωπίζει το σοβαρό ζήτημα!

Βιάστηκες; Να περιμένεις

 


Αυτό το κράτος είναι ήδη τυμπανιαίο πτώμα. Δε χρειάζεται νεκροτομή για να καταλάβουμε ότι μας αφήνει να πάμε άκλαφτοι, όσο επιτρέπουμε τον βιασμό της βούλησης και της συνείδησής μας για την αντίσταση και την ανατροπή του.

«Ουαίαιαι… υμίν υποκριτές και…», κι αυτό το ουαί μου βγαίνει απ’ τα πιο σκοτεινά βάθη του μυαλού και της ψυχής μου σαν πολεμική κραυγή. Και τη βγάζω για να μην αυτοδικήσω όποτε και όπως δε θα μπορέσω να ζέψω την οργή μου σε κείμενο. Ελπίζω κι άλλες γυναίκες πολλές, αλλά κι άλλοι άντρες πολλοί, να αισθάνονται ότι αν δεν επιδιώξουμε μια οργανωμένη αντίσταση στη φρίκη, τότε τέτοια ζητήματα κοινωνικής αποστροφής θα λύνονται μόνο στην κόλαση.

Ποιος κρατικός λειτουργός, πανάθεμά με, και για το κρατικός και για το λειτουργός, αστυνόμος, γιατρός, δικηγόρος, υπάλληλος, το άντεξε να υποδείξει, να συμβουλέψει και εντέλει να υποχρεώσει μια βιασμένη γυναίκα να περιμένει τρεις μέρες άπλυτη με την ιδρωτίλα, τη σπερματίλα, το σάλιο και την μπόχα των βιαστών της πάνω της άθικτη, ώσπου να βρεθεί ιατροδικαστής να την εξετάσει. Ποιος από σας, ποιος από μας αντέχει στην ιδέα ότι, πρωτοχρονιάτικα ή όχι αδιάφορο, κουβαλάει το κορμί του κακοποιημένο κι άπλυτο, τρώει, ουρεί και αφοδεύει τρεις μέρες άπλυτος, κάθεται σε καρέκλα ή τραπέζι, ξαπλώνει σε σεντόνι ή κουβέρτα, και ξυπνάει και κοιμάται και ξαναξυπνάει, ως ταυτόχρονα θύμα και πειστήριο του εγκλήματος σε βάρος του!!! Κι αυτό μέχρις ότου η ευνομούμενη πολιτεία, το κράτος, η δημόσια υπηρεσία, ό,τι διάολο σημαίνει η αμειβόμενη από τους φόρους και το μόχθο σου εξουσία, καταδεχθεί να ρίξει μια ματιά σ’ ένα τραύμα που δε γιάνει ίσως ποτέ.

Ντροπή τους! – Για τη μεθοδευμένη εκδίωξη του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Πιερίας από τη διοίκηση του ΕΚ Κατερίνης

 


 


Το εκδίωξαν μόνο και μόνο επειδή δεν τους αρέσει ο συσχετισμός δύναμης που αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο από τις εκλογές των συνταξιούχων – μελών του.

Μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης έχει προκύψει εδώ και 2 χρόνια, με την απαράδεκτη κίνηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, να εκδιώξει με όρους «καμόρας» (αλλάζοντας εν κρυπτώ την κλειδαριά της πόρτας) το σωματείο των απόμαχων της δουλειάς, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Πιερίας.

Το εκδίωξαν  μόνο και μόνο επειδή δεν τους αρέσει ο συσχετισμός δύναμης που αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια  στο Διοικητικό Συμβούλιο από τις εκλογές των συνταξιούχων – μελών του.

Αποτελεί σοβαρό ζήτημα που δεν πρέπει κανέναν να αφήσει αδιάφορο.

«Νέο ΕΣΥ»: Αφού έχουμε δρόμους και ίντερνετ δεν χρειάζονται ... νοσοκομεία!

 



Τα νοσοκομεία των νομών Αχαΐας και Ηλείας επισκέφτηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μ. Γκάγκα, και κατόπιν έκανε δηλώσεις για τη διαμόρφωση του «νέου υγειονομικού χάρτη» όπως προβλέπεται από τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ». Οπως είπε, «έχει αλλάξει η ιατρική και η πρόσβαση, με χρήση ίντερνετ, τηλεϊατρικής, αυτοκινητόδρομων, με τη μείωση των αποστάσεων, άρα πρέπει να γίνει σχεδιασμός από την αρχή».

Εκπληκτική δικαιολογία! Αφού έχουμε ...δρόμους και ίντερνετ, δεν χρειάζονται νοσοκομεία, αλλά συγχωνεύσεις, κλεισίματα και ένα «καλό» νοσοκομείο - επιχείρηση ...που θα βγάζει τα λεφτά του!

Θυμίζουμε ότι στην προμετωπίδα του σχεδίου για το «νέο ΕΣΥ» είναι οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων, οι ΣΔΙΤ, η λειτουργία τους ως αυτοχρηματοδοτούμενων μονάδων, η γιγάντωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Στόχος, όπως εκφράζεται και σε άλλες περιοχές της χώρας, η σταδιακή υποβάθμιση και το κλείσιμο - συγχώνευση δομών, με τη λειτουργία ενός κεντρικού νοσοκομείου - μητρόπολης, περιφερειακών ιατρείων που να παρέχουν μίνιμουμ υπηρεσίες Υγείας και οι υπόλοιπες ανάλογα με το πορτοφόλι.

Η καθημερινότητα ενός νέου στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο ή ποιους τελικά συμφέρει η ανομία;

 

 

Της Αφροδίτης Κτενά*

 

Όταν ξυπνάει ένας φοιτητής το πρωί για να πάει στη σχολή του δεν ανησυχεί μήπως την ώρα του μαθήματος γίνει συνέλευση ή αν έχει γίνει κατάληψη σε κάποιο κτήριο. Ανησυχεί αν θα βρει λεωφορείο να μπει, πόση ώρα θα ταλαιπωρηθεί, αν θα φθάσει έγκαιρα στο μάθημα κι αν θα βρει χώρο να καθίσει (μάλιστα, τώρα με την πανδημία είναι τυχερός όποιος βρει θέση στο περβάζι). Αν θα γίνουν φέτος τα εργαστήρια ή λόγω έλλειψης προσωπικού θα τα κάνουν πάλι στον πίνακα.

Δεν αναρωτιέται πότε θα μπουν οι κάμερες και τα τουρνικέ. Αναρωτιέται γιατί δεν δίνουν τα λεφτά για αναλώσιμα στα εργαστήρια, ώστε να μην τα αγοράζουν από μόνοι τους. Αναρωτιέται αν ο ευεργέτης που προσφέρθηκε (χωρίς αντάλλαγμα… υποθέτω) να δωρίσει τα τουρνικέ σε όλα τα Πανεπιστήμια, μπορεί αντί γι’ αυτό να δωρίσει εργαστηριακό εξοπλισμό σε όλα τα Πανεπιστήμια, με το ίδιο κόστος και το ίδιο ανιδιοτελώς.