Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Παζάρια «αρχών» πάνω σε πτώματα


eu-crisis-1


Βασικοί «κανονισμοί» και «αρχές» της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναστέλλονται. Η Γερμανία «ανοιγοκλείνει» τις πύλες της για τους πρόσφυγες και άλλες χώρες ακολουθούν.

Η Γερμανία αδιαφόρησε για μια από τις βασικές «αρχές» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάνε τα «ελεύθερα σύνορα». Έθεσε εκτός ισχύος τη συνθήκη Σένγκεν και επανέφερε τους ελέγχους στα σύνορα της με την Αυστρία. Στόχος να «σταματήσει» το κύμα προσφύγων, το οποίο προκάλεσε και η ίδια η Γερμανία (και συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση) με το ρόλο τους στη διεθνή πολιτική και οικονομία, σε εμπόλεμες ζώνες. Στη συνέχεια κι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «κλειδώνουν» τα σύνορα τους.

Ποιος δεν θυμάται τα μεγάλα λόγια για την «ελεύθερη Ευρώπη», από τους εγχώριους υπερασπιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης; 

H επόμενη μέρα (με απλά λόγια)

Απο  Cogito ergo sum

Σαν να μην έφτανε το τηλετσίρκο τής περασμένης Τετάρτης, απόψε θα έχουμε (ακριβέστερα: θα έχετε) την χαρά να απολαύσετε και μια τηλεαρένα, όπου θα κονταροχτυπηθούν μέχρις εσχάτων οι δυο πλέον διάφημισμένοι μονομάχοι τής προσεχούς Κυριακής. Κι επειδή η μονομαχία τους δεν μπορεί να έχει ως κέντρο την αιματηρή συμφωνία και το νέο μνημόνιο με το κουαρτέτο (εφ' όσον και οι δυο έχουν δηλώσει ότι θα τα τηρήσουν πιστά), κατά πάσα πιθανότητα θα κινηθεί σε δυο άξονες. Αφ' ενός μεν θα ακούσουμε μπόλικα "εσείς που κάνατε αυτά" και "ναι, αλλά εσείς κάνατε τα άλλα" αφ' ετέρου δε θα δούμε και τους δυο να τάζουν λαγούς με πετραχήλια προκειμένου να μας πείσουν ότι μπορούν να κάνουν καλύτερη και φωτεινότερη την επόμενη μέρα.
Για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε καλύτερα το πόσο μαύρη και σκοτεινή θα είναι η επόμενη μέρα, ώστε να αξιολογησουμε σωστά τα όσα -αναμένεται πως- θα μας τάξουν οι αποψινοί μονομάχοι, ας δούμε συνοπτικά τι θα κληθούμε να βγάλουμε από την τσέπη μας το επόμενο χρονικό διάστημα, πριν αρχίσουμε να λογαριάζουμε το τι θα βάλουμε σ' αυτήν. Ας δούμε, δηλαδή, πώς θα είναι η επόμενη μέρα, με απλά λόγια:

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα; (*)