Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Η "Ωρα του Καναλάρχη"

 

 Κοντομηνάς on air: their master’s voice

 

Τα όρια της δημοσιογραφικής ελευθερίας αποκαλύφθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο σήμερα σε μια τηλεοπτική εκπομπή, όταν ο πρόεδρος του Alpha, παρενέβη on air για να τραβήξει το αυτί ενός παρουσιαστή, του Δημήτρη Παπανώτα, και να απαιτήσει απ’ αυτόν να ζητήσει συγγνώμη επειδή έθιξε ή μάλλον δεν εξύμνησε τον επιχειρηματικό κόσμο. Και κυρίως για να υπενθυμίσει στους υπαλλήλους του ποιος είναι το αφεντικό.

Αφορμή για να ακουστεί η οργισμένη φωνή του προέδρου ήταν το σχόλιο του Δ. Παπανώτα σχετικά με τη φιλανθρωπική δραστηριότητα ενός επιχειρηματία στους Φούρνους της Ικαρίας ο οποίος έχει αναλάβει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών του νησιού: «Αυτό μας κάνει περήφανους τώρα ως χώρα; Όπου η υγεία των παιδιών ενός ελληνικού νησιού εξαρτάται από την ελεημοσύνη ενός επιχειρηματία;… Με τόσα λεφτά που φαγώθηκαν θα έπρεπε να είναι όλα τέλεια σαν χώρα!»

Ο Δ. Κοντομηνάς φάνηκε να αποδέχεται ότι πράγματι οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας έχουν τα χάλια τους, όμως ταυτόχρονα καταδίκασε την… αχαριστία του παρουσιαστή που δεν ανέδειξε το μεγαλείο ψυχής όχι μόνο του συγκεκριμένου φιλάνθρωπου επιχειρηματία, αλλά όλων των Ελλήνων επιχειρηματιών που «πληρώνουν 70% έως 80% και 90% φόρο».

Μεγάλη πέραση έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας!

Το «θετικό παράδειγμα»
Μετά το... ανέκδοτο του Σαββατοκύριακου, ότι δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα υπερασπιστεί τα Εργασιακά «όπως τις συντάξεις και τα κόκκινα δάνεια» (!), ο πρωθυπουργός είπε να μιλήσει στην έκθεση «Ποσειδώνεια 2016» για το περιβόητο παραγωγικό μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση. Και τι είπε; Οτι «το μοντέλο της ναυτιλίας μπορεί να αποτελέσει θετικό παράδειγμα στην εκπόνηση του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος»! Ποιο είναι αυτό το «μοντέλο»; Οχι βέβαια το «σχέδιο», το «όραμα», η «καινοτομία» και άλλα τέτοια καλολογικά που αράδιασε ο πρωθυπουργός, αλλά οι προκλητικές φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, το τσάκισμα των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και ο τρελός βαθμός εκμετάλλευσής τους. Και οι πέτρες τα γνωρίζουν όλα αυτά, που για τον πρωθυπουργό αποτελούν ένα «θετικό παράδειγμα». Ακρως ενδεικτικό για το πώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φαντάζεται την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου, αλλά και για το μέγεθος του παραμυθιού που διακινεί με πάθος, περί τάχα «ανάπτυξης για όλους» και με κοινωνικό πρόσημο.
Τους θέλει «πρόβατα επί σφαγή»