Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Χρειάζονται τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Γράφει ο Βασιλόπουλος Θάνος, παιδίατρος εντατικολόγος, συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ, πρώην διευθυντής στη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού»

Έτος 2013: Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά. Σε συνέντευξή του (υπάρχει σε video στο διαδίκτυο) κόμπαζε και βιαζόταν να κλείσει δημόσια νοσοκομεία (πράγμα που έκανε, 12 τον αριθμό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη Πάτρα), για να μην του πάρει τη δόξα η τρόικα, όπως έλεγε.

Έτος 2019: Παπαδημητρίου, βουλευτής της ΝΔ τώρα, δημοσιογράφος τότε, σε συζήτησή του στον «ΣΚΑΪ» αναφέρεται με απέχθεια στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, λέγοντας ότι από τα κακά νοσοκομεία τα μισά πρέπει να κλείσουν γιατί είναι φορείς ασθενειών (προφανώς επειδή εκεί νοσηλεύεται ο κοσμάκης, η φτωχολογιά, ενώ τα ιδιωτικά, στα οποία θεραπεύεται η τάξη την οποία υπηρετούν και τα οποία η κυβέρνηση τα κρατάει εκτός μάχης για τον Covid-19 και δεν τα επιτάσσει, είναι καταλύματα για τουρισμό) και ο έτερος να συμπληρώνει ότι πρέπει να γκρεμιστούν.

24-11-2020: Γεραπετρίτης, υπουργός της κυβέρνησης, δηλώνει στην ΕΡΤ: «Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά του πράγματος ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι 45-50%».

Για πείτε μας: Τόσο πολύ σας κοστίζει να δώσετε σε όλους τους ανέργους ένα έκτακτο επίδομα 600 ευρώ, όπως πρότεινε το ΚΚΕ; Τι θα γίνει; Θα πέσει έξω ο κρατικός προϋπολογισμός; Θα χρεοκοπήσουμε μήπως; Ή μήπως φοβάστε μη δώσετε κάνα φράγκο παραπάνω και σας κατηγορήσουν για "σοβιετία";


Το ΚΚΕ θα είναι ανυποχώρητα μπροστά στον αγώνα για να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι σύγχρονα δικαιώματα, να μη γυρίσουν στον Μεσαίωνα (VIDEO)

 


Στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων, που κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εργασίας, τον λόγο έλαβε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους μοιάζει με ναρκοπέδιο. Οι εργαζόμενοι, σημείωσε, προσπαθούν να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, αλλά και να αποκρούσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία που ξεσαλώνει με εργαλεία που εσείς της έχετε δώσει. Υπογράμμισε ότι η ΚΟ του ΚΚΕ αναδεικνύει το κρίσιμο ζήτημα της προστασίας του εισοδήματος των εργατικών οικογενειών που έχει τσακιστεί από όλες τις κυβερνήσεις και τσακίζεται ακόμα περισσότερο την περίοδο της πανδημίας. 

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, επισήμανε πως λέτε ότι προτεραιότητά σας είναι η υγεία του λαού, αλλά τα μέτρα που παίρνετε μαρτυρούν ότι είναι άλλη η προτεραιότητά σας. Σταθήκατε απέναντι, λοιδορήσατε προτάσεις των υγειονομικών, τις ζωογόνες προτάσεις του ΚΚΕ για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, λειτουργία των αναγκαίων ΜΕΘ, λειτουργία νοσοκομείων που κλείσατε και ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε κλειστά.

Διαγωνισμός ρίψης αυγών σε αποκαλυπτήρια αγάλματος της Θάτσερ διοργανώνεται στην Αγγλία

 



Το άγαλμα προβλέπεται μάλιστα να, ανεγερθεί σε βάθρο περίπου τριών μέτρων, για “προστασία από βανδαλισμούς”.

Σάλο έχει προκαλέσει στην επαρχιακή πόλη Γκράνθαμ η απόφαση του τοπικού συμβουλίου να χρηματοδοτήσει με 100.000 λίρες Αγγλίας τα αποκαλυπτήρια αγάλματος του διασημότερου τέκνου της, που δεν ήταν άλλη από τη Μάργκαρετ Θάτσερ, η μνήμη της οποίας εξακολουθεί εύλογα να διχάζει τη Βρετανία.

Αν και το άγαλμα του γλύπτη Ντάγκλας Τζένινγκς, αξίας 300.00 λιρών, είναι έτοιμο από το 2018, βρισκόταν έκτοτε σε αναζήτηση “στέγης”, αφού τα αρχικά σχέδια για εγκατάστασή του στο Λονδίνο απορρίφθηκαν υπό το φόβο των αναμενόμενων αντιδράσεων, καθώς ήταν βέβαιο ότι το γλυπτό θα γινόταν “αντικείμενο λατρείας” από διαδηλωτές και άλλους “θαυμαστές” της πολιτικής της νεοφιλελεύθερης πολιτικού, που πολέμησε με μίσος την εργατική τάξης της χώρας της.

Οπτική


Στη «μεριά των κερδισμένων» υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός ότι θα βρει το τέλος της πανδημίας την Ελλάδα, παρεμβαίνοντας τις προάλλες στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Εξαρτάται βέβαια από την «οπτική»: Αν για παράδειγμα το δει κανείς από τη μεριά των συνομιλητών του στην εκδήλωση, των επικεφαλής διαφόρων επιχειρηματικών ομίλων και ιμπεριαλιστικών επιτελείων, μια τέτοια πρόβλεψη δεν μοιάζει αβάσιμη. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς τις διαβεβαιώσεις του πως η πανδημία είναι «δραματικός καταλύτης» για να «τρέξουν» οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, ή αν ρίξει μια ματιά στα δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα που «περνάει νύχτα» η κυβέρνηση, με «κορωνίδα» το αντεργατικό τερατούργημα για 10ωρη δουλειά και 200 ευρώ μισθό. Αν επίσης ακούσει τα όσα έλεγε για το ενδιαφέρον των Ελλήνων καπιταλιστών για τη Μ. Ανατολή, τον Περσικό Κόλπο και την Ανατολική Αφρική, που όλο και κάποια σχέση θα έχει με τα ντιλ που κλείνει η κυβέρνηση με χώρες της περιοχής, υπό την «υψηλή εποπτεία» των ΗΠΑ. Αν πάλι όλα αυτά τα δει κανείς από τη σκοπιά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, εύκολα διακρίνει στην άλλη όχθη τούς δεκάδες χιλιάδες απολυμένους, τους εκατοντάδες χιλιάδες που εργάζονται σε ακόμα πιο άθλιες συνθήκες, αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες χρεωμένους μέχρι το λαιμό, ένα βήμα πριν το λουκέτο, αγρότες πέρα από τα όρια της εξαθλίωσης. Και όλους μαζί στο «στόχαστρο» των ιμπεριαλιστών και των τσακωμών τους. Για να βρεθεί λοιπόν ο λαός στη μεριά των νικητών, όχι μόνο δεν πρέπει να μπει κάτω από τις σημαίες των εκμεταλλευτών του, αλλά να δώσει τη μάχη απέναντί τους για να βρεθούν εκείνοι στη μεριά των χαμένων.

«Όλα καλά»;


Πηγή: Eurokinissi

 

Την ώρα που τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα και οι αντοχές του λαού έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους, η κυβέρνηση συνεχίζει προκλητικά να επαναλαμβάνει το «όλα καλά». Σ' αυτό το πνεύμα ήταν και η απάντηση του υπουργού Υγείας στην ερώτηση του «Ριζοσπάστη» στην προχτεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας: Ο,τι ήταν να κάνουμε, το κάναμε. Τώρα τη λύση θα δώσει το εμβόλιο...

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έκανε πολλά για το πώς θα διασφαλίσει σε αυτές τις συνθήκες τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Οχι όμως για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.

Στην πραγματικότητα, η κατάσταση όσον αφορά το σύστημα Υγείας, τα μέτρα προστασίας σε μια σειρά κρίσιμους χώρους είναι χειρότερη απ' ό,τι πριν 9 μήνες. Κι όμως η κυβέρνηση λέει πως ό,τι ήταν να «κάνουμε το κάναμε και κάτι παραπάνω», όλα τώρα καθορίζονται από την ατομική στάση καθενός, ενώ τα ποντάρει όλα στο εμβόλιο, παρ' όλες τις συστάσεις επιστημόνων ότι αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα από τη μια μέρα στην άλλη. Κρύβοντας έτσι πίσω από το εμβόλιο τις ευθύνες της...

“Η Νέα Δημοκρατία το τερμάτισε” – Δείτε το Podcast της ΚΝΕ για την καταστολή (VIDEO)

 



Θέλουν τον κόσμο να είναι “σκάσε και σκάβε, σκάσε και πείνα, σκάσε και μη μιλάς”, με πρόσχημα και την πανδημία, λένε πως “έχουμε πόλεμο”, αλλά στο γιατρό που ζητάει όπλα του “λένε σκάσε και πολέμα”. 

Χωρίς πολλές εισαγωγές, όπως σημείωσαν χιουμοριστικά και οι οικοδεσπότες του νέου podcast της ΚΝΕ ξεκίνησε το επεισόδιο με θέμα την καταστολή και καλεσμένους τη Μαρίνα Λαβράνου από το Τμήμα Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και το Βάλσαμο Συρίγο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά.

Η Μαρίνα Λαβράνου “έβαλε γκολ” κυριολεκτικά με το καλημέρα σας, σημειώνοντας πως στο ζήτημα της καταστολής “Η Νέα Δημοκρατία το τερμάτισε”, προσθέτοντας παράλληλα πως “πάτησε στις πίστες που είχε ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ”, υπενθυμίζοντας το νέο ποινικό κώδικα που πλάσαρε ο τελευταίος ως “προοδευτικό”, αυξάνοντας τις ποινές σε μια σειρά αδικήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καταστολή λαϊκών δικαιωμάτων, ενισχύοντας παράλληλα τον τρομονόμο που τάχα θα καταργούσε. Σε αυτά πάτησε η ΝΔ, ενισχύοντας παραπέρα το αντιδραστικό οπλοστάσιο, με “μνημειώδες” σημείο μεταξύ πολλών άλλων την περιστολή των διαδηλώσεων, σημειώνοντας πως η επερχόμενη χρήση καμερών από αστυνομικούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καταγραφή διαδηλωτών. Σημείωσε επίσης την αξιοποίηση της πανδημίας ως πρόσχημα για να περάσουν γρηγορότερα τα μέτρα.

Γη και θάλασσα στα «πόδια» των ομίλων


Και μπαράζ τροπολογιών - «δώρων» σε βιομήχανους, «επενδυτές» και «πράσινα» αρπακτικά

 

Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, το νομοσχέδιο για τον «Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας», το οποίο παραχωρεί «γη και ύδωρ» στους επιχειρηματικούς ομίλους, παρέχοντας και νέες διευκολύνσεις στους «επενδυτές» σε βάρος του περιβάλλοντος, των δασών και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, της υγείας και της ποιότητας ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο βάζει στο στόχαστρο τη μικρή ιδιοκτησία, αφού η κυβέρνηση, προκειμένου να άρει κάθε εμπόδιο στη διευκόλυνση και την επέκταση των «επενδύσεων», δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την απαξίωση της γης των μικροϊδιοκτητών, ώστε να πουληθεί και μάλιστα «μπιρ παρά» στους «επενδυτές».

Ενώ με προκλητικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση πρόσφερε επιπλέον «κίνητρα» για τη μετατροπή της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης σε «Ελντοράντο» γα τους ομίλους των ΑΠΕ και λοιπούς «επενδυτές», μείωσε κι άλλο την τιμή του ρεύματος για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες και φόρτωσε μερικούς ακόμα «πράσινους φόρους» στην πλάτη των λαϊκών νοικοκυριών.

Το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, για να καταδείξει στον λαό το νέο έγκλημα που συντελείται και να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί.