Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με έναν τενεκέ;


Παρατήρηση 1η: Υπάρχει κάτι πιο γελοίο από τον γελοίο; Υπάρχει. Ο γελοίος που με εξυπνακισμούς πάει να παραστήσει τον ξύπνιο.

Παρατήρηση 2η: Το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν βρίσκεται και στα καλύτερά του. Αυτή η «ήττα», όμως, όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο, έχει και κάτι το θετικό. Έχει αποθρασύνει τους σμπίρους του συστήματος.

Οι τελευταίοι λόγω της αμορφωσιάς τους περί την γεωμετρία της Ιστορίας και θεωρώντας αμετάβλητους τους συσχετισμούς υπέρ της τάξης της οποίας αποτελούν τους οργανικούς διασκεδαστές της, δεν νιώθουν την ανάγκη των προσχημάτων. Έτσι μας παρέχουν αφειδώς τα διαπιστευτήρια και της χυδαιότητας και της μαυρίλας τους.

Ας έρθουμε, τώρα, στο θέμα μας.

Από τα παλιότερα φιλοσοφικά ερωτήματα είναι και τούτο: Αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με έναν τενεκέ;

Η απάντηση συνήθως είναι «όχι». Ωστόσο κάποιες φορές χρειάζεται να κάνεις την εξαίρεση ώστε να επιβεβαιώνεται ο κανόνας.

Σήμερα, λοιπόν, θα ασχοληθούμε με έναν τενεκέ που ζει το δράμα να μην ξέρει πόσο τενεκές είναι, γεγονός που τον καθιστά «χρήσιμο». «Χρήσιμος» διότι προσφέρει αφειδώς όλες τις αποδείξεις για την ποιότητα όλων των τενεκέδων του είδους του. Αλλά – και κυρίως – γιατί αποκαλύπτει όλη την «σοβαρότητα» και την «δημοκρατικότητα» εκείνων που χρησιμοποιούν τέτοιους τενεκέδες άλλοτε για να κάνουν «υψηλή πολιτική», άλλοτε για να «ενημερώνουν» την κοινή γνώμη, άλλοτε για να παριστάνουν την «σοβαρή διανόηση» κι άλλοτε όλα μαζί.

Τυχοδιωκτισμός: Βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και της εργοδοσίας


Η μάχη ενάντια στο αντεργατικό σφαγείο είναι ήδη σε εξέλιξη

 

Η επιτυχημένη απεργία στις 26/11 (όταν η ηγεσία της ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου και δυνάμεις εντός ΑΔΕΔΥ μιλούσαν για «απεργία χωρίς περιεχόμενο») αλλά και η απεργία της Πρωτομαγιάς, στις 6/5 (και πάλι σε κόντρα με την ηγεσία της ΓΣΕΕ, που σε συνεννόηση με την κυβέρνηση επιχείρησε να τη μετατρέψει σε προέκταση των διακοπών του Πάσχα) αποτελούν παρακαταθήκη.

Στη συνέχεια αυτών, χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 12/5, όταν ο υπουργός Εργασίας παρουσίαζε το νομοσχέδιο, ενώ την επόμενη μέρα χιλιάδες εργαζόμενοι πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Σχεδόν καθημερινά έξω από το υπουργείο Εργασίας διαδηλώνουν εργαζόμενοι από κλάδους και χώρους δουλειάς, ενώ ιδιαίτερα πετυχημένα και μαζικά ήταν τα παλλαϊκά συλλαλητήρια στις 3 Ιούνη.

Ολη αυτή η προσπάθεια, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, προετοιμάζει καθημερινά την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 10 του Ιούνη και την κλιμάκωση του αγώνα. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό έκτρωμα, για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για να γίνει υπόθεση όλο και περισσότερων εργαζομένων ο αγώνας για τις δικές μας ανάγκες στη δουλειά και τη ζωή.

Σχετικά με το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές

 


Με ποια κριτήρια επιλογής θα κληθεί ο φοιτητής να εκλέξει τον Κώστα, τον Γιάννη τη Μαρία; Μήπως αυτά που υπάρχουν στη σκέψη της κ. Λατινοπούλου, που λατρεύει με πάθος την πολιτική όπως η ίδια δηλώνει; Με τα κριτήρια του image, λοιπόν θα διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές;

Σε ό,τι αφορά το ενιαίο ψηφοδέλτιο για τις φοιτητικές εκλογές, η υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Είχαμε συζητήσει και προεκλογικά και είχαμε μιλήσει για την ανάγκη να υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, να το πούμε πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι κατεβαίνει ο Γιάννης, η Μαρία, ο Κώστας κ.ο.κ. ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων… Αυτό δεν θα είναι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, στο επόμενο νομοσχέδιο θα είναι θέματα που αφορούν στο σχολείο περισσότερο και ήδη από τον Σεπτέμβριο θα δούμε ένα νέο αναβαθμισμένο σχολείο σε πάρα πολλούς τομείς».

Μόνο που να το πούμε και εμείς πολύ απλά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι μετέπειτα αγώνες των φοιτητών, που ευτυχώς αντέχουν ακόμα και κρατούν πολλούς νόμους στα χαρτιά (βλ. Πανεπιστημιακή αστυνομία και διαγραφές), δεν έγιναν από τον Γιάννη, τη Μαρία και τον Κώστα, αλλά από οργανωμένους φοιτητές που φυσικά και μπορεί να μετέχουν σε κόμματα (συνήθως βέβαια όχι στα κόμματα της κυρίαρχης πολιτικής τάξης) ή σε πολιτικά σχήματα μιας διαφορετικής ιδεολογίας, ανατρεπτικής, αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, από την κυρίαρχη ιδεολογία της φίμωσης και της πολιτικής του «σκάσε και δούλευε» ή «σκάσε και διάβαζε» ή «σκάσε και αντέγραφε» ή «σκάσε και πλήρωνε φροντιστήρια για να περνάς τα μαθήματα».

Ροκ κηδεία



Ολα βαίνουν καλώς! Με τρόπο μαγικό και εξόχως κεφαλαιοκρατικό. Οποιος δεν το πιστεύει, δεν έχει παρά να δει κατάματα το θαύμα: Αυξήθηκαν εντυπωσιακά οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες στη διάρκεια της πανδημίας, λέγουν αι αρχαί... Η πλειονότητα του λαού μας είναι λοιπόν παγαπόντηδες, άνεργοι πλούσιοι με κλειστά μαγαζιά, που επειδή δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν, έβγαλαν βόλτα θησαυρούς κρυμμένους στο στρώμα στα τραπεζικά υποκαταστήματα. Και καπάκι μ' ένα επιδοματάκι κρύψανε και την προέλευση αυτού του ιδιότυπα μαύρου πλούτου.
 
Ολα βαίνουν καλώς! Μπορείς πια να ταξιδέψεις άνετα, ως τουρίστας στη χώρα σου, με εξομοιωμένο το εμβόλιο με το self test που κάνεις μόνος σου. Οπότε γιατί να παραπονιέσαι και ν' ανησυχείς για την ανοσία της αγέλης, που στην Ελλάδα είναι πρωτοποριακά do it yourself (κάντο μόνος σου)!
 
Ολα βαίνουν καλώς! Τα θαύματα δεν τυχαίνουν, εκβιάζονται και πετυχαίνουν. Αφού μπορείς να διαθέτεις το σώμα σου όπως θέλεις, πρέπει να μπορείς και να κουμαντάρεις τον δήμο σου όπως θέλεις. Να ισοδυναμεί το 43% συν ένα με το 50% συν ένα, ώστε η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις δημοτικές επιχειρήσεις, λόγου χάρη, να ταυτίζονται αποδοτικά. Αυτό ειδικά το θαύμα έχει και ουρά. Που τη μασάει και την καταπίνει σαν το ουροβόρο φίδι. Γιατί αυτού του είδους η παραφυσική δικαιοσύνη δεν μπορεί να ισχύει επ' ουδενί στα συνδικάτα, όπου η ελεγμένη με καρτέλες πλειοψηφία μπορεί ν' αποφασίζει μόνο με το 50 συν ένα.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΚΕ Καταγγέλλει τις ακροδεξιές ομάδες στο Δήμο Θεσσαλονίκης που κατέθεσαν μήνυση ενάντια στον Σ. Ζαριανόπουλο

 

 

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει μια ακόμα μεθοδευμένη επίθεση από ακροδεξιές ομάδες ενάντια στο ΚΚΕ, σε μέλη και στελέχη του.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει:  «Ο ''δημοτικός'' εκπρόσωπος μιας απ’ αυτές τις ομάδες, Κουριανίδης, ζηλεύοντας την δόξα καταδικασμένων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε μήνυση για ''συκοφαντική δυσφήμηση'' κατά του στελέχους του ΚΚΕ και επικεφαλής της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριανόπουλου επειδή τον κατηγόρησε για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.

Η ιστορία και οι δημόσιες τοποθετήσεις καθενός, αποκαλύπτουν το ρόλο του.