Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Εκτός ΔΕΗ εκατομμύρια καταναλωτές χωρίς την συγκατάθεση τους


Όπως αναφέρει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, η μεταβίβαση των συμβάσεων προμήθειας στη νέα εταιρία επέρχεται άνευ συγκατάθεσης των πελατών της ΔΕΗ Α.Ε.


Στην νέα εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος που θα δημιουργηθεί θα μεταφερθούν εκατομμύρια καταναλωτές χωρίς την συγκατάθεση τους όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την μικρή ΔΕΗ. Επίσης διάταξη που αποτελεί πρόκληση είναι ότι η νέα εταιρεία θα μπορεί να μεταβάλει τους όρους των συμβάσεων των καταναλωτών.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, με το νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση από το ΥΠΕΚΑ για την ''μικρή'' ΔΕΗ οι συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που περιλαμβάνονται στον εισφερόμενο κλάδο καθώς και οι παρεπόμενες έννομες σχέσεις που συνδέονται με αυτές μεταβιβάζονται αυτούσιες στη νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί μαζί με τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία του κλάδου.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το νομοσχέδιο η μεταβίβαση των ανωτέρω συμβάσεων προμήθειας στη νέα εταιρία επέρχεται άνευ συγκατάθεσης των πελατών της ΔΕΗ Α.Ε., κατ' απόκλιση των προβλεπομένων στο άρθρο 23 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας όπως αναφέρει χαρακτηριστικά διάταξη του νομοσχεδίου.
Επίσης όπως αναφέρει το νομοσχέδιο για τη μεταβίβαση των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος δεν απαιτείται όπως αυτές να έχουν καταρτισθεί εγγράφως. Η νέα εταιρία θα προμηθεύει τους πελάτες με ηλεκτρική ενέργεια σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονταν, κατά το χρόνο ολοκλήρωσης της απόσχισης, στις συμβάσεις των πελατών με την ΔΕΗ , οι οποίες εισφέρονται στη νέα εταιρία.

Πέθανε στην Αβάνα η ηρωίδα της Μονκάδα Melba Hernández

Πηγή:PRENSA REBELDE  cubadebate.cu

Φωτογραφία: Juan Moreno
Πέθανε το βράδυ της Κυριακής 9 Μάρτη στην Αβάνα η Melba Hernández Rodríguez del Rey, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Εθνοσυνέλευσης της Κούβας. Η  Melba Hernández Rodríguez del Rey γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1921 στην επαρχία LasVillas από οικογένεια μαχητών των Πολέμων της Ανεξαρτησίας και σπούδασε δικηγόρος στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αβάνας αποφοιτώντας το 1943. Συμμετείχε στον αγώνα ενάντια στην δικτατορία του Μπατίστα και εντάχθηκε από τους πρώτους στο επαναστατικό κίνημα υπό την ηγεσία του Φιδέλ.
Μαζί με την Μαζί με την Haydée Santamaría  συμμετείχε στην επίθεση στο στρατόπεδο Μονκάδα και βίωσε τον άγριο βασανισμό και την δολοφονία των ηρωικών συντρόφων της. Φυλακίστηκε και μετά την αποφυλάκισή της συνέχισε την επαναστατική της δράση, έφυγε στο Μεξικό όπου συμμετείχε σε διάφορες αποστολές. Συμμετείχε στον Επαναστατικό Στρατό  και εντάχθηκε στο Τρίτο Μέτωπο  "Mario Muñoz Monroy»,υπό την διοίκηση του comandante Juan Almeida  Bosque..


Mετά τον θρίαμβο της Επανάστασης  κατείχε σημαντικές αρμοδιότητες όπως, Πρόεδρος της  Κουβανικής Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Βιετνάμ, στην Καμπότζη, στο Λάος, Μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αλληλεγγύης με τους Λαούς της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής (OSPAAAL) , Πρέσβης της Κούβας στο Βιετνάμ και στην Καμπότζη και Διευθύντρια του Κέντρου Μελετών για την Ασία και την Ωκεανία.
Ήταν από τους ιδρυτές του Κόμματος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εθνοσυνέλευσης και έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις καθώς και τον τίτλο του Ήρωα της Δημοκρατίας της Κούβας. 
Αποτέλεσε παράδειγμά  επαναστατικής δράσης και ήθους που θα εμπνέει πάντα τον λαό μας, ιδιαίτερα τις  γυναίκες.

Σύμφωνα με την επιθυμία της  θα αποτεφρωθεί. Η τέφρα της θα μεταφερθεί στο νεκροταφείο  Σαν Ιφιγένεια στο Σαντιάγο και θα τοποθετηθεί μαζί με τα λείψανα των συντρόφων της, μαχητών της επίθεσης στο στρατόπεδο της Μονκάδα. 

«Είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα»

 Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

   Στην Υγεία μόνο μέσα σε ένα χρόνο, από το 2013 στο 2014, οι περικοπές στον ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία αγγίζουν τα 900 εκατομμύρια. Στα χρόνια των Μνημονίων η περικοπή στα Ασφαλιστικά Ταμεία, μέσω της οποίας καταβαραθρώνεται συνολικά ο τομέας της Υγείας, ξεπερνά σωρευτικά τα 4,5 δισ. ευρώ! Ο προϋπολογισμός του ίδιου του υπουργείου Υγείας από το 2009 έχει μειωθεί κατά 4,4 δισ. ευρώ!
   Κι αυτοί τι κάνουν; Προχώρησαν σε μια κίνηση που και ο τελευταίος Μαυρογιαλούρος θα ντρεπόταν ακόμα και να την σκεφτεί: Τα 17 εκατομμύρια που επέστρεψαν – λέει – οι μιζαδόροι από τις μίζες των εξοπλιστικών, ως καλοί και ευαίσθητοι που είναι οι κυβερνώντες, ανακοίνωσαν ότι θα τα διαθέσουν στην Υγεία και την Παιδεία...
   Είδατε οι «σωτήρες» μας; Αυτοί που παραγγέλνουν και παραλαμβάνουν υποβρύχια που γέρνουν, εκτός από «κάθαρση» κάνουν και «κοινωνική πολιτική». Με τι; Με τα κόλλυβα! Με ένα μικρό κομματάκι από τις μίζες, που προηγουμένως ο ελληνικός λαός τις είχε πληρώσει ολόκληρες, κάνουν «κοινωνικό έργο»!
   Τι κάνουν; Αφαίρεσαν δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων από την Υγεία και την Παιδεία του λαού, αλλά τώρα καλούν τον λαό να τους ευγνωμονεί! Γιατί; Επειδή έναντι των δισεκατομμυρίων που του βούτηξαν, θα του επιστρέψουν (του λαού) 17 εκατομμύρια! Έβγαλαν, μάλιστα, και … αφίσα για να το διαφημίσουν! Ευτυχείτε…

Στη Δανιμαρκία όλα επιτρέπονται: Ακόμα και η σαπίλα της μίζας να πουλιέται σαν «κάθαρση» και σαν «κοινωνική πολιτική»!