Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Δήμος Καισαριανής: Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα



obama-tsipras

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καισαριανής  «συντάσσεται με το λαϊκό αίσθημα και τους φορείς του κινήματος που έχουν κηρύξει ανεπιθύμητο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα». 

Ολόκληρο το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου: 

Τώρα, ας πανηγυρίσουμε…




Τώρα, ας πανηγυρίσουμε…


Τώρα μπορούμε να πανηγυρίσουμε.

Μπορούμε να μαζευτούμε οι καλοί της γης, να αγκαλιαστούμε στα συντρίμια του τείχους.

Να ποδοπατήσουμε τα χαλάσματα αυτού που τόσο βίαια μας χώριζε.
Τώρα μπορούμε να γιορτάσουμε.

Πάνε χρόνια τώρα που τέλειωσε η πολιορκία του κακού και άνοιξαν τα διόδια του ελεύθερου κόσμου.

Κι ο κόσμος πια αναπνέει, σκέφτεται και ψωνίζει ελεύθερα.
Τώρα μπορούμε να χαμογελούμε…

Ποζάροντας μπροστά στους ντυμένους φρουρούς που θυμίζουν πως κάποτε η πόλη και ο κόσμος χωρίζονταν στα δυο.
Τώρα μπορούμε να εγκατασταθούμε όπου θέλουμε.

Τώρα οι άστεγοι μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν σε ποιο παγκάκι θα κοιμηθούν χωρίς κάποιο τείχος να καθορίζει τον τομέα του. Τώρα το χιόνι σκεπάζει τα σύνορα κι όταν λιώνει τα σκεπάζουν οι απόκληροι νεκροί.

Μάντεψε ποιος...


«Σαρώνονται και δεν ξέρουν πού να κρυφτούν κατεστημένα κέντρα και δημοσκόποι με τις προβλέψεις τους». «Η ανατροπή στις ΗΠΑ για όλο τον κόσμο μάλλον πρέπει να θεωρηθεί ανάλογη της ανατροπής που έχει προκαλέσει το ΒREXIT στις ευρωπαϊκές εξελίξεις (...) Η κατάρρευση διεθνώς των χρηματιστηρίων, μετά τη νίκη Τραμπ, δείχνει τους φόβους, αν όχι και τον τρόμο, του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου απέναντι σε αβέβαιες εξελίξεις (...) Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που θεωρούν ότι οι παλιές σταθερές της νεοφιλελεύθερης "παγκοσμιοποίησης" κλονίζονται και ότι η παγκόσμια τράπουλα θα ανακατευθεί πολύ δραστικά». 
 
Ποιος να 'ναι άραγε αυτός που κουνάει όλο ενθουσιασμό την ουρά του για τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ; 
 
Μήπως η ναζιστική Χρυσή Αυγή, που μίλησε επίσης για τη «βαριά κατάθλιψη και περισυλλογή (που) έχουν πέσει από τα ξημερώματα οι διεθνείς τοκογλύφοι και τα εγχώρια τσιράκια τους, που όλο αυτόν τον καιρό προπαγάνδιζαν υπέρ της Χίλαρι Κλίντον» και τη «νίκη των δυνάμεων που μάχονται την παγκοσμιοποίηση»
 
Οχι. 
 
Πρόκειται για την «Ισκρα», την ιστοσελίδα της ΛΑΕ. Εμείς πάλι δεν ξέρουμε για τα «κατεστημένα κέντρα», αλλά σίγουρα εκείνο που δεν κρύβεται με τίποτα είναι η ξετσίπωτη προσπάθεια, και μάλιστα με «αριστερό» φερετζέ, οι εργαζόμενοι να στοιχηθούν με σχεδιασμούς τμημάτων της αστικής τάξης. 
 
Είτε εκφράζονται από την ηττημένη Κλίντον, είτε (στην προκειμένη περίπτωση) από τον νικητή Τραμπ...