Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

ΗΠΑ Σε απεργία κατεβαίνουν οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ

 

Πηγή: Associated Press

 

Το σωματείο που εκπροσωπεί περίπου 160.000 ηθοποιούς του Χόλιγουντ πρόκειται να προχωρήσει σε απεργία μετά την αποτυχία των συνομιλιών με μεγάλα στούντιο και συνδρομητικές εταιρείες, για τη νέα σύμβαση εργασίας.

Θα είναι η πρώτη φορά, από το 1980, που οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ θα προχωρήσουν σε απεργία, αφού η τελευταία ημέρα διαπραγματεύσεων, χθες Τετάρτη, δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Η Φράν Ντρέσερ, πρόεδρος του σωματείου των ηθοποιών του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (SAG-AFTRA), δήλωσε ότι η προσφορά της εργοδοσίας ήταν «προσβλητική και ασεβής».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Καταγγέλλει τη νέα απαράδεκτη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου σε βάρος της Κούβας και του λαού της

 

 

Τη νέα απαράδεκτη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου σε βάρος της Κούβας και του λαού της καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Σε μήνυμά της που έστειλε στην Ομοσπονδία Γυναικών Κούβας όπως και στις Οργανώσεις της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδία Γυναικών (ΠΔΟΓ) σημειώνει:

«Καταδικάζουμε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που υπονομεύει τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού, όπως αποδεικνύεται και από αυτό το τελευταίο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο απαιτεί πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας.

Γδάρσιμο

 

Τώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ «λύνονται οι γλώσσες» εξαιτίας της εκλογικής συντριβής και της διαπάλης για τη διαδοχή, που σιγά σιγά κορυφώνεται, αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι που διατηρούν ακόμα προσδοκίες ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει από τις διεργασίες στη σοσιαλδημοκρατία έχουν την ευκαιρία να βγάλουν ακόμα περισσότερα συμπεράσματα. Αποκαλυπτική είναι για παράδειγμα η ομολογία Παππά ότι το μαξιλαράκι των 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε κληρονομιά στη ΝΔ δεν έπεσε από τον ουρανό, αλλά ήταν αποτέλεσμα άγριας φοροληστείας του λαού. Βέβαια, γι' αυτό το μαξιλάρι μιλούν με τα καλύτερα λόγια και υπουργοί της ΝΔ, εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και αξιωματούχοι της ΕΕ και του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, εκθειάζοντας τον ρόλο του στη «σταθερότητα» της ελληνικής οικονομίας. Θυμίζουμε ότι τα 37 δισ. ευρώ ήταν «σημαία» του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά απέναντι στη ΝΔ, αλλά και το διαπιστευτήριό του απέναντι στην αστική τάξη και την ΕΕ ότι αγωνιά και ο ίδιος για τη δημοσιονομική ασφάλεια και σταθερότητα. Οπως προκύπτει όμως καθ' ομολογία των πρωταγωνιστών εκείνης της εποχής, αυτήν τη σταθερότητα, για την οποία όλοι μαζί πανηγυρίζουν, την πλήρωσε πανάκριβα ο λαός. Οχι βέβαια πως ...μετάνιωσε ο ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτήν την πολιτική. Απλά, όπως λέει και ο Παππάς, θα μπορούσαν τα 37 δισ. να είναι 30, για να καταπιεί ευκολότερα ο λαός το γδάρσιμο που του έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πριν παραδώσει την αντιλαϊκή σκυτάλη, μαζί με το δημοσιονομικό μαξιλάρι, στη ΝΔ.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - EUROGROUP Πέρασε «ανεπιστρεπτί» η εποχή των ενισχύσεων…

 

 

«Η εποχή που μέσω ενισχύσεων, επιδομάτων και άλλων παρεμβάσεων "μοιράστηκαν" περισσότερα από 55 δισ. ευρώ μέσα σε περίπου μια τριετία πέρασε ανεπιστρεπτί», διαμήνυαν χτες οι κυβερνητικοί κύκλοι, δίνοντας το στίγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης που παρουσίασε χτες ο υπουργός Οικονομικών στο Γιούρογκρουπ, ο οποίος μετά το πέρας του έλεγε πως «κατέστησα σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να κεφαλαιοποιήσουμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί και ταυτόχρονα να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε την οικονομία μας ακόμα πιο ανταγωνιστική, ακόμα πιο δυναμική», με μεγαλύτερη ακόμα επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Χρειάζεται επαγρύπνηση, τα ΝΑΤΟικά σχέδια συνδιαχείρισης του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου είναι σε πλήρη εξέλιξη

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στον «ΣΚΑΪ»:

«Είναι προφανές ότι με ορόσημο τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ προχωράει, με γρήγορους ρυθμούς, το σχέδιο επικίνδυνων διευθετήσεων στα Ελληνοτουρκικά, υπό ευρωατλαντική εποπτεία. Αυτό το έδαφος στρώνουν και οι απαράδεκτες αναφορές του πρωθυπουργού για "υποχωρήσεις ως αφετηρία διαπραγμάτευσης", όπως και η νεόκοπη φράση για "πυρήνα της διαφοράς", που παραπέμπει σε ζητήματα κυριαρχίας.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΣΕ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ

 

Το μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ δεσπόζει στο κέντρο της νοσοκομειούπολης
 
Οι εργασίες για το συγκλονιστικό υπαίθριο μουσείο στο χώρο που απλώνεται η νοσοκομειούπολη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Η σκληρή εργασία δεκάδων - αν όχι εκατοντάδων - συντρόφων από πολλές περιοχές της χώρας υλοποίησε ένα μουσείο που ανάλογό του δεν υπάρχει, με πλούσιο υλικό, φωτογραφίες και ντοκουμέντα που παρουσιάζουν στον ίδιο χώρο την κατασκευή, τη λειτουργία αλλά και τις εργασίες ανάδειξης αυτής της πολιτείας που απαρτιζόταν από τα δεκάδες κτίσματα του αντάρτικου νοσοκομείου στην καρδιά του Γράμμου.

Οι επισκέπτες θα μπορούν πλέουν να έρθουν σε επαφή με τη μεγάλη αυτή σελίδα της ηρωικής πάλης του λαού, περπατώντας στα ίδια μονοπάτια των μαχητών, των υγειονομικών που υλοποίησαν το «θαύμα του Γράμμου και του Βίτσι» σώζοντας από βέβαιο θάνατο χιλιάδες μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ.

Ο χώρος είναι σε υψόμετρο 1.250 μέτρων και εκεί βρίσκονται τα ίχνη από περίπου 40 κτίσματα του νοσοκομείου.

Δρομολόγιο κινδύνων

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Οδικός χάρτης» που οδηγεί σε νέους μεγάλους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου είναι αυτός που συζητήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι», ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε με τη χτεσινοβραδινή συνέντευξή του την ετοιμότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επώδυνους συμβιβασμούς, που προϋποθέτουν «υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις, οι οποίες μπορούν να αποτελούν την αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης».

Ολα αυτά στο όνομα του «να μη ζούμε μονίμως σε κλίμα έντασης» και «να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας προσφέρει η ιστορία», για να μην μείνει «ανεπίλυτη η διαφορά με την Τουρκία».