Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα του 1944


 
Το τραγούδι αυτό προέρχεται από το τμήμα Μόρφωσης – Διαφώτισης της ΕΠΟΝ Αθήνας και τραγουδήθηκε από ομάδες ψυχαγωγίας στις γειτονιές της Αθήνας, τα Χριστούγεννα του 1944. 
 
Έφτασαν τα Χριστούγεννα που τα προσμέναμ’ όλοι
για να χαρούμε ελεύθεροι, στης Αθηνάς την πόλη,
δίχως των Ούννων ο βραχνάς, τα στήθια να πλακώνει,
δίχως το βόλι του εχθρού, νεκρούς να μας ξαπλώνει.
 
Έφτασαν τα Χριστούγεννα, μ’ αντίς χαρά κι ειρήνη,
στο βράχο της Ακρόπολης, κανόνια ο Σκόμπυ στήνει.

Επικαλούνται τη «νομιμότητα» μονάχα όταν τους συμφέρει!

Επικαλούνται τη «νομιμότητα» μονάχα όταν τους συμφέρει

 
 

Η εργοδοσία του «Market In» δεν εφαρμόζει τη δικαστική απόφαση
για την επιστροφή των εργαζόμενων – Επικαλούνται τη «νομιμότητα» μονάχα όταν τους συμφέρει!


Αρνείται να εφαρμόσει η εργοδοσία του «Market In» στα Γιάννενα τη δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης».

 Υπενθυμίζουμε πως με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, η εταιρεία θα έπρεπε να τους δεχθεί στην εργασία τους την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, έως ότου εκδικαστεί οριστικά η υπόθεση.

Ωστόσο, τις δύο προηγούμενες μέρες η εργοδοσία δεν εφάρμοσε την απόφαση, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις όπως ότι δεν έχει δοθεί το πρόγραμμα για την απασχόληση τους από τα κεντρικά.

Επικαλούνται τη «νομιμότητα» μονάχα όταν τους συμφέρει 

Το Facebook και ο «Μεγάλος Αδελφός»


Μερικές δεκαετίες νωρίτερα, λίγο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Βρετανός πράκτορας Οργουελ έγραφε, στο περιβόητο βιβλίο του «1984», για τη αμφίδρομη συσκευή συνεχούς παρακολούθησης, που δεν έκλεινε ποτέ, βρισκόταν μέσα σε κάθε σπίτι και με την οποία ο «Μεγάλος Αδελφός» μπορούσε να παρακολουθεί συνεχώς κάθε πλευρά της ανθρώπινης δραστηριότητας και να επιβάλλει συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκαν και εφαρμόστηκαν οι νέες τεχνολογίες έκανε το όραμα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών πράξη.
 Ο εργαζόμενος σήμερα, ειδικά ο νεότερος, παρακολουθείται και υπόκειται σε συνεχή «πλύση εγκεφάλου» σχεδόν επί 24ώρου βάσης. Κεντρικό ρόλο σ' αυτή την κατεύθυνση παρακολούθησης ολόκληρου του πληθυσμού διαδραματίζουν τα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικότερα το Facebook και το Twitter απ' τη μία, και ο «παγκόσμιος οργανωτής της πληροφορίας», το Google, απ' την άλλη.

Το «pontosnews» σε ρόλο υπερασπιστή του σκοταδισμού και της οπισθοδρόμησης!


    

 
Το «pontosnews», ιστοσελίδα με Ποντιακά νέα και «άλλα», κάνει φιλότιμες προσπάθειες, στην πλάτη του Ποντιακού Ελληνισμού, να αναδειχτεί σε ιστοσελίδα του σκοταδισμού, της οπισθοδρόμησης και της δουλοκτησίας, της εποχής δηλαδή που ο άνθρωπος ήταν σκλάβος και όχι απλά δούλευε από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του ήλιου για τον αφέντη αλλά δολοφονούνταν από τον αφέντη σαν να ήταν πράγμα χωρίς ο αφέντης να έχει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν!
 
Το «pontosnews» στο πρόσφατο παρελθόν επιδόθηκε σε χυδαίο αντικομμουνισμό στηριγμένο σε ατεκμηρίωτα γεγονότα, τα οποία για πρώτη φορά μαθαίναμε από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα αφού ποτέ άλλοτε δεν είχαν γραφτεί πουθενά! Επειδή όμως ο αντικομμουνισμός δεν απέχει πολύ από την απανθρωπιά, τον σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση το «pontosnews» έκανε άλμα και έδειξε ότι ο αντικομμουνισμός πηγαίνει αντάμα με την σαπίλα και την επιστροφή στην εποχή των δούλων!

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ




Πριν δυο μέρες η  τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής για δίωξη αυτών που παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς, «βελτιωμένο» στο σκέλος που απαιτείται έγκληση από το θύμα και όχι αυτεπάγγελτη δίωξη, υπερψηφίστηκε από τη συμπολίτευση, παρόλη την …εκφρασμένη δυσαρέσκεια των κυβερνητικών βουλευτών και γενικά την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για το νέο «ιδιώνυμο» με το οποίο ποινικοποιούνται κινητοποιήσεις. Εξάλλου δεν βρήκε αντίθετα τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, ακόμα κι αν περιορίστηκαν στο «παρών» για μικροπολιτικούς λόγους, με τη Νέα Δημοκρατία να πλειοδοτεί στην έκταση της εφαρμογής της και  τη Χ.Α να συνεχίζει το αντισυστημικό παιχνίδι της καταψηφίζοντάς τη.