Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Και αν ο Ρωμανός λεγόταν Λαυρεντιάδης;

 

Και αν ο Ρωμανός λεγόταν Λαυρεντιάδης;

Του Μανώλη Λαγουδάκη
Δυστυχώς σε αυτή την χώρα, υπάρχουν κάποιο άνθρωποι των οποίων η ζωή απειλείται από την επιβολή του δόγματος “νόμος μας και τάξη μας”, ενώ μεγαλο-απατεώνες που καταχράστηκαν τεράστια ποσά, έβλαψαν επί της ουσίας το δημόσιο συμφέρον και άφησαν άνεργους πίσω τους, τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης.
Μάλλον – καλύτερα – στην Ελλάδα υπάρχουν από τη μία δικαστές που ερμηνεύουν τον νόμο με τέτοιο τρόπο, ώστε να κινδυνεύει η ζωή εκείνων που το σύστημα τους θεωρεί εχθρούς, ενώ απελευθερώνουν άλλους, διαπλεκόμενους απατεώνες που συνεχίζουν να τρέφουν τη σαπίλα του – και από την άλλη νομοθέτες ανάλγητους και απάνθρωπους, οι οποίοι προτείνουν λύσεις που ξέρουν ότι θα απορριφθούν από τον “εχθρό” τους και που ήδη ο πρόεδρος του ΤΕΙ στο οποίο διεκδικεί την φοίτηση ο Νίκος Ρωμανός έχει χαρακτηρίσει ακατάλληλη.
Ο εισαγγελέας που αρνήθηκε να δώσει την άδεια στον Νίκο Ρωμανό και την οποία υιοθέτησε στη συνέχεια και το συμβούλιο δικαστών, είναι ο ίδιος εισαγγελέας που εισηγήθηκε την αποφυλάκιση του Λαυρεντιάδη.
Κατηγορίες για τον Λαυρεντιάδη: αρχικά για υπεξαίρεση 50.000.000 ευρώ, μετά για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, μετά για επισφαλή δάνεια 700.000.000 ευρώ με – πλουσιότατη δικογραφία – και μόλις πριν από 2 μήνες (όντας ελεύθερος) για απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
Κατηγορία για την οποία καταδικάστηκε ο Νίκος Ρωμανός: Συμμετοχή σε ληστεία και όχι για τρομοκρατία, με λεία 175.940 ευρώ και ένα όμηρο που τον άφησαν να φύγει. Επίσης είχε αθωωθεί για άλλη.
 Λαυρεντιάδης: Κρίθηκε αποφυλακιστέος. Ρωμανός: 24η μέρα απεργία πείνας για μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

πηγή: info-war.gr 

Έκρηξη οργής στις ΗΠΑ για την αστυνομική βία



Ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε έναν άοπλο αφροαμερικανό στην πολιτεία της Αριζόνα στον αμερικανικό νότο και ενώ διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη και σε άλλα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών με αφορμή το θάνατο άλλων δυο άοπλων αφροαμερικανών σε παρόμοιες συνθήκες από λευκούς αστυνομικούς.

Η αστυνομία του Φοίνιξ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ένα στέλεχός της επιχείρησε να συλλάβει έναν 34χρονο αφροαμερικανό τον Ρομέιν Μπρίσμπον επειδή υπήρχαν υποψίες ότι διακινούσε ναρκωτικές ουσίες. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο Μπρίσμπον προσπάθησε να διαφύγει και αρνήθηκε να υπακούσει σε «αρκετές εντολές» ενός λευκού 30χρονου αστυνομικού με 7ετη εμπειρία στο Σώμα.

Το όνομα του αστυνομικού δεν έχει αποκαλυφθεί. «Έγινε μάχη» μεταξύ των δύο ανδρών, ενώ ο αστυνομικός προσπαθούσε να συλλάβει τον αφροαμερικανό ύποπτο αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Ενώ ο Μπρίσμπον έβαλε το χέρι στην τσέπη του, ο αστυνομικός όπως είπε στη υπηρεσία του ένιωσε «την άκρη ενός πυροβόλου όπλου» και «πυροβόλησε δύο φορές στο στήθος τον Μπρίσμπον»

Ο ύποπτος έπεσε νεκρός πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικές ενισχύσεις. Στην τσέπη του υπόπτου βρέθηκε ένα κουτί με χάπια οξυκωδόνης, ένα ισχυρό και εθιστικό παυσίπονο που μερικές φορές χρησιμοποιείται ως ψυχαγωγικό ναρκωτικό. Αντίθετη άποψη για το θανατηφόρο περιστατικό έχει ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν «διάφοροι μάρτυρες που αμφισβητούν την εκδοχή της αστυνομίας».