Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Άμα έχεις τέτοιους φίλους τις τους θέλεις τους εχθρούς;




Άμα έχεις τέτοιους φίλους τις τους θέλεις τους εχθρούς;

 

Και το νέο ομολογιακό δάνειο των 3 δις ευρώ, κινείται στο «φαύλο κύκλο» των πολιτικών του «δανείζομαι για να ξεπληρώσω τα παλιά δάνεια», που οδήγησαν την Ελλάδα στην υπερχρέωση και τα Μνημόνια

 

 
 
Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, να βγει την περασμένη βδομάδα (25/7/2017) στις «αγορές» και να ζητήσει δανεικά με την έκδοση ενός ομολόγου 5ετούς διάρκειας. Με απλά λόγια οι κυβερνώντες ζήτησαν, για μια ακόμη φορά, δανεικά από εκείνους που διαχειρίζονται τα χρήματα των λαών, κυρίως να πληρώσει το ελληνικό κράτος στην ώρα τους παλαιότερα δάνεια που είχε πάρει από κεφαλαιοκράτες (εντός και εκτός Ελλάδας). Με αφορμή αυτό το γεγονός, η κυβέρνηση άρχισε να «πιπιλάει» τη γνωστή καραμέλα για «πετυχημένη επιστροφή στις αγορές» και άλλα παρόμοια, επικαλούμενη και τα θετικά σχόλια που απέσπασε από εκπροσώπους της ΕΕ αλλά και μεγάλων ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων κλπ. Δεν έλειψαν και οι προαναγγελίες, δια στόματος πρωθυπουργού, για αρχή τους τέλους των Μνημονίων και της Επιτροπείας της Ελλάδας από την ΕΕ! 

Τροπολογία του ΚΚΕ για να θεωρείται βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η καθυστέρηση δεδουλευμένων



Να «θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης», προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για τους απλήρωτους και εγκλωβισμένους εργαζόμενους.

Προβλέπει επίσης πως «όποιος δεν καταβάλει εμπρόθεσμα στους απασχολουμένους σε αυτόν τις οφειλόμενες συνεπεία της σύμβασης ή της σχέσης εργασίας πάσης φύσεως αποδοχές», τότε «τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως» με «φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το ποσό δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού»

Εξελίξεις στη Βενεζουέλα



Είναι φανερό, ότι το αποτέλεσμα το χθεσινό στη Βενεζουέλα, καθόλου (μα … ντιπ καθόλου) δεν άρεσε, στις … ΕΠΑ, στην … ΕΕ, καθώς (φυσικά) και στα εγχώρια παπαγαλάκια του μεγάλου κεφαλαίου!

Οχτώ εκατομμύρια Βενεζουελάνου (πάνω από το 41% του λαού της χώρας) ψήφισαν για την ανάδειξη της Συντακτικής Συνέλευσης, Όργανο μέσω του οποίου, η κυβέρνηση του Μαδούρου να μπορεί σταματήσει τα συνεχή οικονομικά και πολιτικά σαμποτάζ και εμπόδια που βάζει η … «αντιπολίτευση» (κάθε είδους φασισταριό που υποκινείται από τους γνωστούς ιμπεριαλιστικούς φορείς) μη διστάζοντας ακόμα και να αιματοκυλεί την χώρα!

Το παραμύθι...


Η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας απαιτεί επίθεση διαρκείας στα εργατικά - λαϊκά στρώματα και ούτε βήμα πίσω από όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής και περιγράφονται στα μνημόνια
Η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας απαιτεί επίθεση διαρκείας στα εργατικά - λαϊκά στρώματα και ούτε βήμα πίσω από όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής και περιγράφονται στα μνημόνια
Στην προσπάθειά της να συντηρήσει το παραμύθι περί «επιστροφής στην κανονικότητα στην αγορά εργασίας», την ίδια ώρα που κλιμακώνει ολομέτωπα την αντεργατική επίθεση προς όφελος του κεφαλαίου, η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο πρόκλησης απέναντι σε εργαζόμενους και ανέργους.
 Στο νέο... κεφάλαιο του παραμυθιού, χρησιμοποιούν τη μελέτη της Εθνικής Τράπεζας για την αγορά εργασίας και εστιάζουν επιλεκτικά στις εκτιμήσεις της για αύξηση της απασχόλησης την περίοδο 2014 - 2017 κατά 150.000 θέσεις, όπως και στο σενάριό της που προβλέπει 230.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2019. Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, πανηγυρίζει με διαδικτυακή της ανάρτηση ότι «η διαπιστωμένη βελτίωση των οικονομικών δεικτών και η αύξηση της απασχόλησης είναι γεγονός». Αντίστοιχα, η «Αυγή» κάνει λόγο για «ιδιαίτερα ενθαρρυντικά σημάδια στην αύξηση της απασχόλησης» και «αξιοσημείωτη» δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης την τελευταία τριετία.