Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Όμοιος τον όμοιο...

 

Οι πλημμυροπαθείς κάνουν πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει το λαό»
Οι πλημμυροπαθείς κάνουν πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει το λαό»

Προσπαθώντας να κατασκευάσει επιχειρήματα που να στηρίζουν το απονενοημένο αφήγημα της σοσιαλδημοκρατίας περί «προοδευτικών μετώπων», η «Εφημερίδα των Συντακτών» χαρακτήρισε «ανιστόρητη» τη θέση του ΚΚΕ για λευκό - άκυρο στον β' γύρο των τοπικών εκλογών, φέρνοντας το παράδειγμα του Παλαμά Καρδίτσας, όπου ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος κέρδισε τον απερχόμενο δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο των ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για μερικές ψήφους, πράγμα που δεν θα συνέβαινε - σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ - αν οι ψηφοφόροι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τον στήριζαν στον β' γύρο.

Ποιο είναι το ...ατράνταχτο επιχείρημα της εφημερίδας; Οτι η στάση του ΚΚΕ ευνόησε τον νέο δήμαρχο, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα αφαιρέσει από την πλατεία της πόλης την τιμητική πλακέτα για την κομμουνίστρια δασκάλα Βαγγελίτσα Κουσιάντζα, που έβαλε το ΚΚΕ «με την ανοχή» - όπως γράφει η εφημερίδα! - του απερχόμενου «προοδευτικού» δημάρχου. Τα 'χει μπερδέψει κάπως η ΕΦΣΥΝ με το βέρτιγκο που επικρατεί στη σοσιαλδημοκρατία και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΚΕ: Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό! Καμία στήριξη - διευκόλυνση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ

 

 

Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό! Καμία στήριξη - διευκόλυνση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ που αναδεικνύει το αίτημα για λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

Υπάρχει δίκαιη και άδικη πλευρά

O παλαιστινιακός λαός εδώ και δεκαετίες βιώνει μια πραγματική γενοκτονία, με εκατόμβες νεκρών, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, φυλακίσεις, βασανισμούς. Το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, παραβιάζοντας ακόμα και αποφάσεις του ΟΗΕ, επεκτείνει την κατοχή, κρατάει σε καθεστώς ανοιχτής φυλακής 2.000.000 Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, χτίζει παράνομους εποικισμούς παίρνοντας τη γη, το νερό και άλλους φυσικούς πόρους. Οι βομβαρδισμοί, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά αμάχων είναι η απάντηση του Ισραήλ στην εύλογη αντίδραση των Παλαιστινίων σε αυτή την κατάσταση.

Σε άλλη βαθμίδα

 

 

Στον αστερισμό της «επενδυτικής βαθμίδας» ζουν από την περασμένη Παρασκευή τα αστικά επιτελεία και η κυβέρνηση της ΝΔ, που πανηγυρίζουν για το «οριστικό τέλος της κρίσης», την «ανάκαμψη της οικονομίας» και τις «προοπτικές που ανοίγονται» από εδώ και μπρος.

Έχει μάλιστα το θράσος ο πρωθυπουργός να παρουσιάζει αυτήν την «αναβάθμιση» ως «επίτευγμα του λαού μας» και ως «επιβράβευση του κυβερνητικού σχεδίου», ενώ μιλάμε για σχέδιο εξόντωσης των δικαιωμάτων και παραπέρα απαξίωσης των λαϊκών αναγκών, με τα οποία κράτος και κεφάλαιο αποκτούν πρόσβαση σε φτηνότερο χρήμα και δανεισμό.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης «Standard & Poor's» δεν αφήνει άλλωστε κανένα περιθώριο παρερμηνείας στις ανακοινώσεις του, όπου δίνει το μεγαλύτερο βάρος στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να διατηρήσει η ελληνική οικονομία την επενδυτική βαθμίδα, προμηνύοντας εφιάλτη δίχως τέλος για τον λαό.