Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Η Αχρεία Τριάδα κακοποιεί τα δικαιώματα των Παλαιστινίων

 
  Η Αχρεία Τριάδα κακοποιεί τα δικαιώματα των Παλαιστινίων

 

ΚΚ Ισραήλ – Χαντάς: Η Αχρεία Τριάδα κακοποιεί τα δικαιώματα των Παλαιστινίων

Την προκλητική απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ καταγγέλλουν εκ νέου το κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ και το «Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα» («Χαντάς»).

Οι Ισραηλινοί κομμουνιστές μετά την κοινή δήλωση με τα Κομμουνιστικά Κόμματα της Παλαιστίνης, έβγαλαν νέα ανακοίνωση την οποία παραθέτουμε ολόκληρη:

ΚΚ Ισραήλ – Χαντάς: Η Αχρεία Τριάδα κακοποιεί τα δικαιώματα των Παλαιστινίων

Οι «λενινιστές» της συμφοράς, η ΝΕΠ και οι «μεταβατικές» κοινωνίες


Τόσο στελέχη της ΝΔ όσο και η φασιστική Χρυσή Αυγή προσπαθούν να φορτώσουν την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στο γεγονός ότι εφαρμόζει δήθεν «σοβιετική» πολιτική εκφράζοντας τον αντικομμουνισμό τους. Οι τελευταίοι στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό έφτασαν να λένε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι «η ελληνική εκδοχή της Νέας Οικονομικής Πολιτικής»! Από την άλλη, η «Αυγή», σε πρόσφατο άρθρο της, διατείνεται ότι η ΝΕΠ «έχει θεμελιώδη σημασία για τις δυνατότητες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, όταν η επανάσταση επικρατεί σε σχετικά καθυστερημένες χώρες» και υποστηρίζει ότι ο Λένιν προειδοποιούσε «ενάντια στην πρόωρη εισαγωγή του σοσιαλισμού στο χωριό, με μια πολιτική καταναγκαστικής κολεκτιβοποίησης, την οποία θα εφαρμόσει αργότερα ο Στάλιν»1. Και οι δυο πλευρές σκιαμαχούν «σε ξένο αχυρώνα», συκοφαντώντας το σοσιαλισμό.
 
Η προσπάθεια αξιοποίησης και διαστρέβλωσης της Ιστορίας του παγκόσμιου εργατικού κινήματος δεν αποτελεί φυσικά κάτι το καινούργιο. Από το 2015 κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν προκλητικά να «συγκρίνουν» την αστική διαχείριση και την αστική τους κυβέρνηση, πολιτική μορφή της δικτατορίας του κεφαλαίου, με μια «επαναστατική διαδικασία».

Για την κλοπή που έγινε σε βάρος των Ποντίων της Σοβιετικής Ένωσης πότε θα μιλήσουν;!





Για την κλοπή που έγινε σε βάρος των Ποντίων της Σοβιετικής Ένωσης πότε θα μιλήσουν;!


Αυτοί που μιλάνε για Σταλινικές διώξεις σε βάρος των Ποντίων της Σοβιετικής Ένωσης χωρίς ιστορικά ντοκουμέντα, αυτοί που μιλάνε για εθνικές εκκαθαρίσεις στη Σοβιετική Ένωση παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εφευρίσκοντας ιστορικές πηγές, αυτοί που έφτασαν να λένε πράγματα τα οποία δεν αναφέρονται όχι ως ιστορικά ντοκουμέντα αλλά ούτε ως ανέκδοτα περί διώξεων κομμουνιστών από τον Στάλιν μόνο και μόνο επειδή ήταν Έλληνες, αυτοί όλοι οι λαλίστατοι «παπαγάλοι» που προσπαθούν να καπηλευτούν τον Ποντιακό Ελληνισμό μέσα από αντιδραστικά Μέσα Ενημέρωσης, πότε επιτέλους θα μιλήσουν για κάτι το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, για κάτι το οποίο έγινε σχετικά πρόσφατα μπροστά στα μάτια μας, για κάτι για το οποίο υπάρχει πληθώρα στοιχείων και ντοκουμέντων, πότε θα μιλήσουν επιτέλους για την κλοπή μέσα σε μια νύχτα του μόχθου των λαών της Σοβιετικής Ένωσης μεταξύ αυτών και των Ποντίων;!

Ζούσαμε καλύτερα 50 χρόνια πριν;


Απίστευτα πραγματικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποιήθηκε   με το ερώτημα αν το βιωτικό επίπεδο είναι καλύτερο τώρα ή 50 χρόνια πριν.

Την έρευνα (συμμετείχαν 43.000 πολίτες)   πραγματοποίησε το Think Tank Pew Research Center, σε 38 χώρες παγκοσμίως.

Κανονικά η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη.
50 χρόνια δεν είναι καθόλου λίγα, αντίθετα είναι πάρα, πάρα πολλά.

Αν σκεφτεί κανείς την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, τις απίστευτες κατακτήσεις και τα βήματα που έκανε ο άνθρωπος από τότε μπορεί να καταλάβει πολύ εύκολα ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμιά αμφιβολία στους ανθρώπους που ρωτήθηκαν για το πότε ήταν καλύτερα, τώρα ή τότε.
Κι όμως...

Ο Αλέξης ζωγραφίζει


Η φανταχτερή, κραυγαλέα σχεδόν στροφή στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συμπίπτει με την κήρυξη πολέμου του ΚΚΕ στην απόπειρα να μπει ταφόπλακα στο εργατικό κίνημα, με πρόσχημα την ποσόστωση του 50+1 στα πρωτοβάθμια σωματεία. Αν συνυπολογιστεί ότι έως και οι δικαστικές ενώσεις φάνηκαν να αντιδρούν, σφοδρά, στο ενδεχόμενο κυριολεκτικά κατάργησης στην πράξη, του δικαιώματος της απεργίας, και η ταχύτητα με την οποία πλέον ακόμη και οι λεγόμενοι αδιάφοροι εργαζόμενοι και άνεργοι συνειδητοποιούν την επίπτωση στη ζωή και στο μέλλον τους μιας τέτοιας πολιτικής, τότε εξηγείται γιατί οι επικοινωνιολόγοι του Αλέξη πέρασαν απ' τα τοπία τη δυστοπία και την ουτοπία στα πορτρέτα.
 
Ζωγραφίζουν οι άνθρωποι. Χωρίς καν απόχρωση κόκκινης μπογιάς. Χρώματα ψυχρά και στόματα που ανοίγουν, για να μπορεί να τα κλείνει υπέρ του ο τέως νεαρός και νυν υπερπροστατευτικός πατερούλης πρωθυπουργός. Είναι τέτοιος ο πανικός μην και καταλάβει ο κόσμος ότι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου, που ο Αλέξης μας γερνάει εσπευσμένα, πριν την ώρα του.