Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Δημοσκόπηση – ράπισμα στην αντικομμουνιστική υστερία

Δημοσκόπηση - ράπισμα στην αντικομμουνιστική υστερία


Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από πρόσφατη δημοσκόπηση – ράπισμα στην αντικομμουνιστική υστερία  για τον πολιτικό προσανατολισμό της νεολαίας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας «You Gov» που διενεργήθηκε τους μήνες Σεπτέμβρη – Οκτώβρη, το 51% των αμερικανών ηλικίας 21 έως 29 ετών δήλωσε πως θα προτιμούσε να ζει σε σοσιαλιστική ή κομμουνιστική χώρα παρά στον καπιταλισμό.

Μαζί κι αντάμα


Την περασμένη βδομάδα ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση και η ψήφιση ενός ακόμα αντιδραστικού νομοσχεδίου, με το οποίο εισάγεται η «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, κατ' εφαρμογή της σχετικής αντεργατικής Οδηγίας της ΕΕ. Ποια ήταν η στάση των άλλων αστικών κομμάτων απέναντι στην κυβερνητική πρόταση, την οποία μάλιστα ψήφισαν όλοι μαζί; Εκ μέρους της ΝΔ, ο Αδ. Γεωργιάδης βρήκε θετικό το γεγονός ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ωριμάζει», ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι καθυστερεί «στα διαρθρωτικά μέτρα». Ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κ. Μπαργιώτας, όχι απλά συμφώνησε με το νομοσχέδιο, αλλά έθεσε και τον εξής ...προβληματισμό: «Μήπως υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η εμμονή στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση καταστρέφει τα νοσοκομεία και μειώνει τις δυνατότητες που θα είχε ενδεχομένως το σύστημα;». Παρόμοια στάση κράτησαν και τα άλλα αστικά κόμματα στη Βουλή. Τι σχέση έχει όμως αυτή η στάση με τους καβγάδες που στήνουν συχνά πυκνά, με αστείες αφορμές, η κυβέρνηση με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου; Καμιά απολύτως. Σκιαμαχούν για να αποπροσανατολίζουν το λαό και ψηφίζουν από κοινού νομοσχέδια που ακουμπούν τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό πρέπει να δει και να συνειδητοποιήσει ο λαός, πίσω από τη σκόνη που σηκώνουν με την αντιπαράθεσή τους πάνω σε κάλπικες διαχωριστικές γραμμές.

ΣΜΑΕΘ:«BLACK FRIDAY»-Εισαγωγή άλλης μιας εμπορικής ενέργειας που επιταχύνει το δρόμο της εξόδου από την αγορά στον μικρό έμπορο



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                       

 Νοέμβρης 2017
 

ΟΧΙ  ΣΤΙΣ «ΜΑΥΡΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ»
ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΛΕΥΚΕΣ  ΝΥΧΤΕΣ»
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Η συνεχιζόμενη επίθεση από την κυβέρνηση σε βάρος μας, με το φορολογικό και το ασφαλιστικό, με το ανελέητο κυνηγητό μέσω κατασχέσεων και ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας,στοχεύει στο οριστικό κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεών μας και γιγαντώνει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η εισαγωγή άλλης μιας εμπορικής ενέργειας
από τις αγορές του εξωτερικού, όπως είναι η «μαύρη Παρασκευή», σε μια προσπάθεια αύξησης του τζίρου των καταστημάτων, όχι μόνον δεν θα φέρει νέους τζίρους στα μικροκαταστήματά μας, αλλά αντιθέτως από τη μια συμβάλλει στη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων και από την άλλη επιταχύνει το δρόμο της εξόδου από την αγορά στον μικρό έμπορο. 

Μοιράζει «κοινωνικά μερίσματα» από το πλεόνασμα φτώχειας του λαού...


...ενώ κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση

Eurokinissi
Τη διανομή ενός ελάχιστου μέρους από όσα έχουν κλαπεί από το λαό τον προηγούμενο χρόνο, από την υπεραπόδοση του ματωμένου πλεονάσματος, με τη μορφή «κοινωνικού μερίσματος», και με εμφανή στόχο την άμβλυνση της κοινωνικής δυσαρέσκειας και την υπηρέτηση του κάλπικου αφηγήματος της «δίκαιης» ανάπτυξης, ανακοίνωσε χτες βράδυ ο πρωθυπουργός, ενώ η πολιτική του εγγυάται «μέρισμα» στη φτώχεια για όλο το λαό.
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει διάγγελμα προκάλεσε πολλά ερωτήματα, ενώ διαρρέονταν διάφορα ενδεχόμενα για το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, το γεγονός ότι σύντομα θα έρθουν στη Βουλή αρκετά από τα αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα» για το κλείσιμο της τρίτης «αξιολόγησης» παραπέμπει πως η κυβέρνηση φροντίζει να δημιουργήσει για άλλη μια φορά εντυπώσεις, ενόψει του νέου χτυπήματος στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

«Αθεράπευτη», όντως…


 

 

«Αθεράπευτη», όντως… – του Νίκου Μπογιόπουλου

 

 
 
 
Το σκίτσο είναι του ΚΥΡ

 α) «Το 1/3 των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κερδίζει τόσο λίγα που μόλις τους φτάνει για να ζήσει. Είναι πάνω από μισόεκατομμύριο. Για τη δουλειά τους παίρνουν κάτω από 376 ευρώ το μήνα ή 60% λιγότερο από το μεσαίο μισθό… Ο κίνδυνος ακόμη και με σταθερή εργασία να συγκαταλεχθεί κανείς στους φτωχούς στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλος, όσο πουθενά αλλού στην ΕΕ» (ανταπόκριση Spiegel από Ελλάδα). Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι δραματικό καθώς «στο Βερολίνο οι τιμές για προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης είναι μόλις 14,5% υψηλότερα από ότι στην Αθήνα, παρά το ότι στη γερμανική πρωτεύουσα η αγοραστική δύναμη είναι 117% μεγαλύτερη».  

    β) Το 2016 η κατανάλωση των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 2,7 δισ. ευρώ (ΕΛΣΤΑΤ).