Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Όλοι στην πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα (VIDEO)


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα απηύθυναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκέμβρη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - Δημοσίου - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ - Δικηγόρων.

Παράλληλα ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος και κάλεσαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη καθώς ο αγώνας είναι κοινός.

Στη συνέντευξη Τύπου την κεντρική εισήγηση έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ (δείτε επάνω το βίντεο).

Επίσης μίλησαν:

Ομάδα Γυναικών Λαγκαδά: "Η μάγισσα λεφτού" παιδική παράσταση την Κυριακή 17/12/2017






Ο Αουγκούστο Πινοτσέτ και τρεις πικρές αλήθειες της Unidad Popular


Η Χιλή του Πινοτσέτ έγινε το πρώτο πειραματόζωο του ΔΝΤ και των νεοφιλελεύθερων θεωριών, που εξαθλίωσαν το χιλιάνικο λαό. Η άγρια καταστολή του κινήματος συμβάδιζε με την άγρια καταπίεση, πατώντας ακριβώς πάνω στην ήττα και το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος. Ή αλλιώς, η φασιστική δικτατορία πήγαινε χέρι-χέρι με τον οικονομικό νεο-φιλελευθερισμό.

Σήμερα κλείνουν έντεκα χρόνια από το θάνατο του δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοτσέτ, που ανέτρεψε με στρατιωτικό πραξικόπημα την εκλεγμένη λαοφιλή κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αγιέντε, που πλήρωσε τις πασιφιστικές αυταπάτες του, πεθαίνοντας με το όπλο στο χέρι. Ένα όπλο που το άφησε στους εχθρούς του και όταν αποφάσισε να το πάρει για να υπερασπίσει τη νόμιμη κυβέρνησή του και το λαό του, ήταν πλέον πολύ αργά. Κι αυτή είναι η πικρή, πολύτιμη αλήθεια της Unidad Popular, όπως λέει ο στίχος του Βολφ Μπίρμαν -όταν ήταν ακόμα επαναστάτης.

Συμβολική κατάληψη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΦΩΤΟ)

 


Σε συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης έχει προχωρήσει αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ.

«Περνάμε στην αντεπίθεση όλοι στην απεργία» αναγράφει το γιγαντοπανό στην πρόσοψη του υπουργείου.

Με συνθήματα όπως «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να’ ρθουν τα πάνω κάτω» απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.



«Ποιους πιάνει... »


«Ποιους πιάνουν τα νέα μέτρα και ποιους όχι;», «Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν;», «Τι αλλάζει και τι μένει ίδιο;»... Με το ίδιο ακριβώς προπαγανδιστικό μοτίβο που χρησιμοποιούν τα αστικά επιτελεία για να λανσάρουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων χρόνων, η κυβέρνηση και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος επιχειρούν να παρουσιάσουν και το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Με δηλώσεις και «διαρροές», τα κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να υποβαθμίσουν το νέο αντεργατικό έγκλημα, λέγοντας ότι «αφορά μόνο τα πρωτοβάθμια συνδικάτα», ενώ «δεν αλλάζει τίποτα για τα υπόλοιπα, για τις δευτεροβάθμιες και τις τριτοβάθμιες οργανώσεις». Ακριβώς όμως, όπως η ενιαία ταξική επίθεση του κεφαλαίου δεν αφήνει κανέναν εργαζόμενο, κανένα λαϊκό νοικοκυριό που να μην «τους πιάνει», έτσι και η επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα αποτελεί πάγια αξίωση των μονοπωλίων που δεν πρόκειται να αφήσει στο απυρόβλητο κανένα επίπεδο συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων. Ξεκινούν από το πρωτοβάθμιο επίπεδο, από την οργάνωση των εργαζομένων μέσα στην επιχείρηση, εκεί που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία, οι απειλές και οι πιέσεις, με στόχο να φτάσουν στο πλήρες ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, στην επιβολή σιγής νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, για να εντείνουν απρόσκοπτα την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Απέναντι, λοιπόν, στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και την απατηλή επιχειρηματολογία που τις συνοδεύει μία πρέπει να είναι η απάντηση: Κάτω τα ξερά σας από την απεργία!