Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Προκλητικές οι δηλώσεις Γ. Παναγόπουλου «να αναλάβουμε όλοι το κόστος» για τον κορονοϊό!


  Πηγή: Eurokinissi

Προκλητικός ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του στο υπουργείο Εργασίας μετά τη συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς με θέμα τον κορονοϊό, δήλωσε ότι «το κόστος θα πρέπει να το αναλάβουμε όλοι». Κάλεσε δηλαδή τους εργαζόμενους να πληρώσουν μαζί με τους κεφαλαιοκράτες το κόστος, δηλαδή να μείνουν στο σπίτι γιατί πρέπει να φυλάξουν το παιδί τους, που το σχολείο του έκλεισε και να δεχθούν να χάσουν το μισθό τους, την ασφάλισή τους, την άδειά τους.

«Μία επιδημία σαν τον κορονοϊό, πολλώ δε μάλλον μια ενδεχόμενη πανδημία, δεν έχει ταξικά χαρακτηριστικά, θα μας πλήξει όλους. (...) Το πρόβλημα μας αφορά όλους, να μην επιχειρήσουν κάποιοι να δώσουν ταξική διάσταση (...) κάναμε διάφορες προτάσεις στο υπουργείο που θα αφορούν και τη φύλαξη των παιδιών σε ενδεχόμενο κλείσιμο σχολείων και βεβαίως είπαμε ότι το κόστος θα πρέπει να το αναλάβουμε όλοι». Αυτά τα εξοργιστικά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο εργατοπατέρας που τα εισοδήματά του μετράνε χιλιάδες ευρώ απευθυνόμενος σε εργαζόμενους των 400 και 600 ευρώ.

«Ο Γ. Παναγόπουλος δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα των εργαζομένων, με τη συζήτηση και τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς» τονίζει το ΠΑΜΕ. Σημειώνει ότι ήδη υπάρχουν καταγγελίες για ένταση των εργοδοτικών πιέσεων που αφορούν το σύνολο των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων και επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουν ανυπεράσπιστοι μπροστά στις εργοδοτικές πιέσεις που αυξάνονται.