Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Μην ανησυχείς Γιάννη, για τα διακοσμητικά της εξουσίας θα έχει ειδική λωρίδα πλάι στους φοίνικες

 
 
 
Πληροφορίες που θέλουν την ΓΣΕΕ να ανησυχεί για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, γιατί κατεβάζει με το ζόρι 50 άτομα στις συγκεντρώσεις της, ελέγχονται ως απολύτως ακριβείς.

Ο γνωστός εργατοπατέρας Γιάννης Παναγόπουλος μίλησε στην Επιτροπή (Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης) της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Κι εκεί κατάφερε να μην πάρει καν ξεκάθαρη θέση απέναντι στο νομοσχέδιο, γιατί… με ένα ναι ή με ένα όχι, κρύβεται η ουσία των πραγμάτων, που δεν είναι τόσο απλά…”!

«Ένα “ναι” σε ένα νομοσχέδιο αυτού του τύπου που παρουσιάζετε μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεσαι τους σοβαρούς περιορισμούς σε συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και δικαιώματα.Ένα απλό «όχι», σύμφωνα με μια λογική που υπάρχει και έχει και μια ευρεία κοινωνική αποδοχή, μπορεί να σημαίνει ότι εσύ επιτρέπεις σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων να διαταράσσει την κοινωνικοοικονομική ζωή όλων των πολιτών. Δεν είναι όμως έτσι απλά τα πράγματα».

Πάνω σε νάρκη


Η Ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα 
 Η Ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα
Πηγή: Eurokinissi

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα ότι δεν βλέπει την Τουρκία ως «εστία τριβών» στην Ανατ. Μεσόγειο και ότι η χώρα του δεν έχει άποψη για το αν τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, επειδή το Ισραήλ δεν έχει νησιά (!), αποτελούν κόλαφο για την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν την αναβάθμιση των στρατιωτικών κυρίως σχέσεων με το Ισραήλ ως «απάντηση» στην τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή.

Οι δηλώσεις αυτές συνέπεσαν μάλιστα με τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και ολοκληρώθηκε από τη ΝΔ, με τα δύο κόμματα να αλληλοσυγχαίρονται για τη συνεισφορά τους στον κοινό στόχο της αναβάθμισης των σχέσεων με το κράτος - δολοφόνο, το Ισραήλ.

Στη συζήτηση αυτή ξεχώρισε η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε να αναβληθεί η επικύρωση της συμφωνίας, επειδή συνέπεσε την Τετάρτη με την ημερομηνία που είχε ανακοινώσει το Ισραήλ ότι θα ενσωματώσει μέρος των κατεχομένων της Δυτικής Όχθης.

Οι αστυνομικοί να μη σηκώσουν χέρι ενάντια στο λαό


Στο χαιρετισμό του στη χτεσινή συγκέντρωση ο Γιώργος Παλιούρας, υποστράτηγος ε.α. της αστυνομίας, σημείωσε:
 
 «Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού. Μόνο οργή προκαλεί η κατάθεση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για το στραγγάλισμα των διαδηλώσεων.

Αυτό που έκανε η χούντα των συνταγματαρχών, το φέρνει εξωραϊσμένο η εκλεγμένη κυβέρνηση της ΝΔ.

Μετωπική επίθεση σε όλο το λαό.

Κατασυκοφάντηση των λαϊκών αγώνων και επιβολή κλίματος τρομοκρατίας. 
Υπερεξουσίες στον κατασταλτικό μηχανισμό.

Απαγορεύσεις και συμμόρφωση ''προς τας υποδείξεις''.

Ποινές και ιδιώνυμο για το λαό.

Τσαλαπάτημα του ίδιου του αστικού τους Συντάγματος.

Σάλπισμα ξεσηκωμού στη Βόρεια Ελλάδα


Θεσσαλονίκη
INTIME NEWS
Θεσσαλονίκη
Μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να βάλει στο «γύψο» το δικαίωμα στην εργατική - λαϊκή κινητοποίηση, σάλπισε η χτεσινή μεγάλη διαδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης στο Αγαλμα Βενιζέλου, ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί έναν ακόμα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Οπως είπε, «εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία της κυβέρνησης για την δυσκολία πλέον να πείσει και το πιο κοντινό της ακροατήριο. Διότι η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων έχει συντριβεί και το ξέρει πολύ καλά, είτε λόγω της εκβιαστικής δράσης του επιχειρηματικού ομίλου "στης Αρτας το γιοφύρι", στο έργο του Μετρό χωρίς να τους δίνονται αποζημιώσεις, είτε από την κοροϊδία του ΟΑΣΘ, που για όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα να κινηθεί φοβάται μην πνιγεί ή καεί αν ποτέ φτάσει, είτε από το γδάρσιμο του δήμου με τα πρόστιμα στάθμευσης. Εχει συντριβεί επίσης από το γεγονός των νέων χιλιάδων ανέργων αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων ακόμη εργάζονται κάτω από την εφαρμογή των ΠΝΠ και αμείβονται κοντά στον κατώτατο, μην μπορώντας να καλύψουν πλέον και τα βασικά για την επιβίωσή τους. Εχει συντριβεί τέλος από τα χρέη που πνίγουν τους χιλιάδες μικρούς και μεσαίους, τα χαράτσια και την αναδουλειά».

Αντιλαϊκό απ' την κορφή ως τα νύχια




Και μόνο τον τίτλο του νομοσχεδίου που παρουσίασε η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις να διαβάσει κανείς, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ένα νομοθέτημα που θέλει να βάλει στον πάγο το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να απαγορεύσει επί της ουσίας τη λαϊκή διεκδίκηση και διαμαρτυρία. Το νομοσχέδιο τιτλοφορείται «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις». Ποια κυβέρνηση όμως και ποιο κράτος έρχονται να νομοθετήσουν για τις «υπαίθριες συναθροίσεις»; Μήπως η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων παλιότερα, κοιμούνται και ξυπνάνε με την αγωνία για το πώς θα διασφαλιστεί καλύτερα το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν και να αγωνίζονται; Μήπως τους τρώει το άγχος για το πώς θα θωρακιστεί το κοινωνικό δικαίωμα του «συνέρχεσθαι», η συλλογική δηλαδή οργάνωση, δράση και διεκδίκηση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της εργοδοσίας και του κράτους της; Οχι, βέβαια! Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει.