Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Για τη Μαρφίν δε λέτε τίποτα – “Υπέρμετρη επιβάρυνση για τον εργοδότη” έκρινε τα ποσά της αποζημίωσης των συγγενών των θυμάτων ο Άρειος Πάγος


“Συναισθηματικώς διογκωμένα” έκρινε τα ποσά που είχε επιδικάσει το Εφετείο στα θύματα, κρίνοντας πως βαρύνουν υπέρμετρα την εργοδοσία, η οποία κατά τους δικαστές είχε μικρή συμμετοχή στο έγκλημα που στοίχισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους. 


Την προστασία του εργοδότη έκρινε ως ύψιστο συμφέρον ο Άρειος Πάγος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το ανώτατο δικαστήριο της χώρας προχώρησε σε αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Αθήνας για την αποζημίωση υπαλλήλων και συγγενών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της εμπρηστικής επίθεσης στην τράπεζα Μαρφίν από αγνώστους το Μάη του 2010.

Το εφετείο είχε επιδικάσει πριν τέσσερα χρόνια από 25.000 ως 350.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης σε υπαλλήλους και συγγενείς θυμάτων, για την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστησαν«από το κίνδυνο ζωής που διέτρεξαν, από την παρεπόµενη σωµατική τους ταλαιπωρία, τα απότοκα προβλήµατα υγείας και όλη την ψυχική πίεση µε την οποία επιβαρύνθηκαν από την κρίσιµη µέρα και εφεξής».

Χρυσή Αυγή: Μίσος για τους εργαζόμενους – Επιχαίρει για την αστυνομική βία ενάντια στους εκπαιδευτικούς!







Από atexnos3 στο Ιάν 12, 2019 Πολιτική
 
Θέλουν τα φασισταριά να κρυφτούν και η χαρά δεν τους αφήνει. Ο λόγος για την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή που, ούτε λίγο, ούτε πολύ, επιχαίρει για τη βάρβαρη καταστολή της πορείας των εκπαιδευτικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Καθόλου τυχαίο για μια φασιστική εγκληματική οργάνωση που υμνεί αιμοσταγή δικτατορικά, στρατοκρατικά καθεστώτα όπως του Μεταξά και της Χούντας. Όπως καθόλου τυχαία δεν είναι η ύπαρξη σχέσεων μεταξύ των ναζί χρυσαυγιτών με θύλακες της ελληνικής αστυνομίας.




“Ραβδούχοι” οι εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Όπου κρατική καταστολή και βαρβαρότητα απέναντι στους εργαζόμενους, τα χρυσαυγίτικα μαντρόσκυλα του συστήματος δε χάνουν ευκαιρία να πανηγυρίσουν. Και βέβαια, ως ορκισμένοι εχθροί των εργαζόμενων, χαρακτηρίζουν τους εκπαιδευτικούς που αντιδρούν στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, διεκδικώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα, ως… «ραβδούχους του Κουτσούμπα»! 

Για τέτοια άθλια φασισταριά και δεκανίκια του αστικού συστήματος πρόκειται.

Όσο κι’ αν θέλουν να κρυφτούν πίσω από το πέπλο του δήθεν «πατριωτισμού», το μίσος των χρυσαυγιτών για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά δικαιώματα δεν κρύβεται. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι, η νεολαία πρέπει να τους απομονώσουν σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά. 

Με αφορμή μια φωτογραφία…




Ο Γιώργος ξυπνάει αξημέρωτα για να πάει στην λαϊκή αγορά που δουλεύει.  Ο Γιώργος παλεύει ώρες πολλές για να μη λείπει τίποτα από το σπίτι του και την οικογένειά του. Ο Γιώργος λατρεύει το ποδόσφαιρο στην πιο αγνή μορφή του. Ο Γιώργος αγαπάει και τον Ηρακλή και προσπαθεί να τον ακολουθεί όπου και σε όποια κατηγορία τον υποβιβάζουν. Ο Γιώργος αγαπάει και τους ανθρώπους, τους κατατρεγμένους και τους φτωχούς ιδιαίτερα, και πάντα προσπαθεί να προσφέρει. 
Δεν θα τον δεις σε «φημισμένες» και πολυδιαφημισμένες  ΜΚΟ να κάνει παρελάσεις στα κανάλια. Αν τον ψάξεις θα τον βρεις με μερικούς ακόμα παλαβούς στο Νεπάλ  και στην Τανζανία να βοηθάει σε χτίσιμο σχολείων, σπιτιών. Θα τον βρεις στην Κένυα μαζί με 21 ακόμα παλικάρια και κοπέλες να φυτεύει δέντρα και να βοηθάει για να στηθεί μία εγκατάσταση που θα μαζεύει το βρόχινο νερό, 350 χλμ από το Ναϊρόμπι, να μένει σε ένα αυτοσχέδιο camping  στην κομητεία των Ισαμπούρου. Ο Γιώργος και οι συνοδοιπόροι του σε ένα από τα διαλλείματα , έκαναν πράξη την παράγραφο του Νίκου Μπογιόπουλου και του Δημήτρη Μηλάκα στο βιβλίο τους «Μία θρησκεία χωρίς απίστους:Ποδόσφαιρο»: “Ναι, τελικά, το ποδόσφαιρο είναι αθώο. Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει, ας κάνει το πείραμα: Ας πάρει μια μπάλα κι ας την πετάξει σε οποιονδήποτε πιτσιρικά, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Αμέσως μετά ας κοιτάξει το παιδί στα ευτυχισμένα του μάτια. Τόσο αθώο είναι το ποδόσφαιρο. Και τόσο ένοχοι αυτοί που το εξουσιάζουν.”

Ενάντια στο σύγχρονο, εμπορευματοποιημένο έκτρωμα. ΝΑΙ, όσο υπάρχουν Γιώργηδες  να πετάνε την μπάλα στην αλάνα, οι ταγοί των δήθεν θα τρέμουν τον ίσκιο τους. Και όπως έγραψε ένας φίλος του «υπάρχουν ομάδες που κοστίζουν και υπάρχουν ομάδες που αξίζουν”.

 http://www.katiousa.gr

Δες τούς γονείς σου, πέτα τη «ζακέτα» και τράβα μπρος








Από iraklis3 στο Ιάν 12, 2019 Απόψεις
 

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //


Νεογέννητο σ’ έχωσαν στην κολυμπήθρα της ανοησίας. Αργότερα στο σχολείο έτρεχαν και τα ‘βαζαν με τον δάσκαλο σαν σε παρατηρούσε ή σε αξιολογούσε αυστηρά. Από μικρός άκουγες το «έχει ο θεός», μα έβλεπες να μην έχουν οι δικοί σου και να ‘χουν κάποιοι άλλοι. «Ντύσου καλά σαν βγεις», έστω κι αν έσκαγε ο τζίτζικας. Να μην αργήσεις. Να μην ιδρώσεις. Να μην πέσεις. Μην ξενυχτήσεις, μην πιεις. Στις καταλήψεις καλό θα ήταν να μην πήγαινες. «Μη γκαστρώσεις ή μείνεις έγκυος». Πολλά “μη” για τη μία, μοναδική και τόσο σύντομη ζωή. Όταν σου μίλησαν για το σεξ ήταν σαν να περιέγραφαν… θρίλερ: Κίνδυνοι, αρρώστιες, εγκυμοσύνες, ανύπαρκτες παγίδες και τρόμος. Ούτε λέξη για το ομορφότερο πράγμα στον κόσμο. «Μακριά απ’ τις διαδηλώσεις».

Πόσο αποτιμάται η ανθρώπινη ζωή;



 Του Γιάννη Καραλή

Η συζήτηση έχει εντοπιστεί στο ένα σκέλος, από το ξεκίνημά της...

Αυτό που ακούς και που συμβαδίζει απόλυτα με τη φανατίλα και την αρρώστια των γηπέδων μας, είναι να κατηγορούν ή να υπεραμύνονται (!!!) για το αν φταίει ή δεν φταίει, για τα μέτρα ασφάλειας, η ανάδοχη εταιρεία του έργου ανέγερσης του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια!!!

Τόσο ...χάλια, λοιπόν, τα πράγματα...

Μα μπορεί να μπαίνει σε συζήτηση κάτι τέτοιο; Ποιος δικαιούται να κλείνει τα μάτια του μπροστά στις δεδομένα κακές (έως κάκιστες) συνθήκες, σε θέματα ασφάλειας, ωραρίου, συνεχόμενων ημερών εργασίας και πολλών - πολλών ακόμη, που καλούνται να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι, με μόνιμη την απειλή της απώλειας του μεροκάματου πάνω από το κεφάλι τους, στη συντριπτική πλειοψηφία ανάλογων έργων στη χώρα μας;

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΙΜΠΚΝΕΧΤ - ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


«H τάξη βασιλεύει στο Βερολίνο»
 
Αποσπάσματα από το τελευταίο κείμενο της Ρ. Λούξεμπουργκ, που γράφτηκε λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία της


Εξεγερμένοι της ομάδας «Σπάρτακος»
Εξεγερμένοι της ομάδας «Σπάρτακος»
Στις 15 Γενάρη 1919 συλλαμβάνονται και δολοφονούνται από τμήματα των Φράικοπς (παραστρατιωτικές μονάδες που συγκροτήθηκαν για το χτύπημα της γερμανικής επανάστασης) οι ηγέτες του νεοϊδρυθέντος ΚΚ Γερμανίας Καρλ Λίμπκνεχτ και Ρόζα Λούξεμπουργκ. Υπεύθυνη για τη δολοφονία είναι η ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας και προσωπικά ο καγκελάριος Φρίντριχ Εμπερτ και ο υπουργός στρατιωτικών Γκούσταβ Νόσκε, που καθοδήγησαν το πνίξιμο της επανάστασης. Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε από την Ρόζα Λούξεμπουργκ την ίδια μέρα της δολοφονίας της.
 « (...) "Η τάξη βασιλεύει στο Βερολίνο!" Ετσι διακηρύττει θριαμβευτικά ο αστικός Τύπος, έτσι δηλώνουν ο Εμπερτ και ο Νόσκε, και οι αξιωματικοί του "νικηφόρου στρατού", τους οποίους ο μικροαστικός όχλος στο Βερολίνο χειροκροτεί κουνώντας χαρτομάντιλα και φωνάζοντας "Ούρα!". Η δόξα και η τιμή των γερμανικών όπλων έχουν δικαιωθεί από την αρχή της παγκόσμιας ιστορίας. Αυτοί που κατατροπώθηκαν στην Φλάνδρα και στην Αργκόν επανόρθωσαν τη φήμη τους με μια λαμπρή νίκη - πάνω από 300 Σπαρτακιστές στο κτίριο της Φόρβερτς (Vorwarts). Οι μέρες που οι ένδοξοι Γερμανοί στρατιώτες εισέβαλαν στο Βέλγιο και οι μέρες του στρατηγού Φον Εμιχ, του κατακτητή της Λιέγης, ωχριούν μπροστά στα κατορθώματα των Ράινχαρτ και σία στους δρόμους του Βερολίνου. 

ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ




Ο λαός μπορεί να κάνει τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού! 

Προσθέσεις και αφαιρέσεις βουλευτών, «αγωνία» για το αν θα βρεθούν οι «80» στα Σκόπια και οι «151» στην Ελλάδα, πόλεμος διαρροών, φανεροί και κρυφοί εκβιασμοί, άσφαιρες αντιπαραθέσεις, αναλύσεις επί αναλύσεων, σενάρια, ημερομηνιολογία εκλογών και άλλα παρόμοια περιλαμβάνονται στην ατζέντα της επικαιρότητας ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του αστικού πολιτικού σκηνικού. Μια σειρά διεργασιών που όσο περισσότερο κλιμακώνεται, ενόψει της διαδικασίας κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, τόσο περισσότερο θα αποκαλύπτει στο λαό και το νήμα που ενώνει τους «πρωταγωνιστές» αυτούς με τους στόχους του κεφαλαίου για την ανάκαμψη και την αναβάθμιση της θέσης του.
 Στο «σίριαλ» αυτό, τελευταίο επεισόδιο αποτελεί το αν και πότε θα επέλθει «ρήξη» μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου, με διαρκείς «πληροφορίες» να βομβαρδίζουν τα λαϊκά στρώματα, σε ένα κάλεσμα ουσιαστικά να μείνει ο λαός θεατής στις σχετικές διεργασίες, να αγωνιά για το αν θα «σωθεί» ή όχι ο «γάμος» του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Μια προσπάθεια δηλαδή να ξεθωριάσει στη λαϊκή συνείδηση το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση φόρτωσε μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ένα ακόμα μνημόνιο και εκατοντάδες εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους στο λαό, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι.

ΠΑΤΡΑ : ΟΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ !!!




 
ΦΟΥΝΤΩΣΕ Ο ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΛΕΤΙΔΗ.
 
Στην Πάτρα η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της.

Όσο πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και το πολιτικό, οικονομικό, εκδοτικό κατεστημένο διαπιστώνει ότι ο Πελετίδης καταγράφει πολύ υψηλά ποσοστά σε θετικές γνώμες, τόσο εντείνονται οι επιθέσεις εναντίον του, με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.