Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Κλιμακώνουν τον αγώνα τους απαιτώντας την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (VIDEO)

 



Με σύνθημα «ούτε αναστολή, ούτε αναβολή, ο νόμος του Κατρουγκαλου, να καταργηθεί» κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ- ΝΑΤ- Π.Σ.Σ. Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί οργανώνεται μεγάλο συλλαλητήριο στο Άγαλμα όπου θα συμμετέχουν συνταξιούχοι από Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη.

Ταυτόχρονα οργανώνουν την κάθοδό τους και στην Αθήνα στο μεγάλο πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Κουτουνίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης, ο Απόστολος Σαφούρης, πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, η Σμαρώ Ζαχαριάδου εκ μέρους του συλλόγου συνταξιούχων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, ο Στέλιος Καζεπίδης από το Σύνδεσμο συνταξιούχων πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και ο Δημήτρης Μάγγος, εκ μέρους του Συλλόγου συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Ο Μπολσονάρου έδιωξε χιλιάδες Κουβανούς γιατρούς με τους απαράδεκτους όρους που επέβαλε







Από herko στο Νοέ 14, 2018 Διεθνή
 
Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης //

Η κουβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποσύρει τους γιατρούς της από τη Βραζιλία έπειτα από τις επικρίσεις που διατύπωσε ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο οποίος απείλησε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ότι θα αναστείλει ή θα τροποποιήσει το πρόγραμμα αυτό.

«Το υπουργείο Υγείας της Κούβας έλαβε την απόφαση να μην συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα Mas Médicos [«Περισσότεροι γιατροί»] και ενημέρωσε τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας (ΟΜΣ) και τους Βραζιλιάνους πολιτικούς αξιωματούχους που ίδρυσαν και υπερασπίστηκαν την πρωτοβουλία αυτή», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα αυτό προέβλεπε την παρουσία ξένων και βραζιλιάνων ιατρών για εργασία σε φτωχές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Συνέντευξη Πελετίδη στην Κατιούσα: “Όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανέργους, φτώχεια και παιδιά στην εξάρτηση” (VIDEO)



Ο καθένας ξεκινά λοιπόν από το δικό του κριτήριο. Και τι λένε; Τα καλά τα παίρνει ο Πελετίδης. Ωραίο δεν είναι αυτό; Πόσα χρόνια θα επιβιώσει ένας Πελετίδης; Τα κακά όμως; Θα τα δώσουμε στο ΚΚΕ. Είναι μια τέχνη για να μην ωφεληθεί το ΚΚΕ από την ακτινοβολία αυτού του έργου, που κρίνεται και από το λαό της Πάτρας. Αλλά εμείς έχουμε ενιαία αντίληψη πώς θα κινηθούμε για τα λαϊκά προβλήματα.

Η συνέντευξη δόθηκε πριν από μερικές βδομάδες στην Πάτρα, εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, από τα καιρικά φαινόμενα που βαφτίζονται ακραία και πήραν και ένα αρχαιοπρεπές όνομα, για να τα θυμόμαστε. Όπως “φαινόμενο” είναι κι ο Κώστας Πελετίδης για τους αντιπάλους του, που ψάχνουν μάταια τρόπο να τον αντιμετωπίσουν πολιτικά.
Ο Δήμαρχος της Πάτρας μας υποδέχτηκε στο γραφείο του, όπου το μόνο στοιχείο που τον “πρόδιδε”, ήταν ένα τεύχος της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης στη στοίβα πίσω από το γραφείο του. Μας καλωσόρισε, μας κέρασε, μας κέρδισε με τη συμπεριφορά του και με τον τρόπο που ανέπτυσσε τις ιδέες του. Το μαγνητόφωνο άνοιξε και έκλεισε σχεδόν μιάμιση ώρα και δέκα χιλιάδες λέξεις μετά -που τις περικόψαμε στο μισό, με αρκετή προσπάθεια. Κι αν άργησε λίγο παραπάνω αυτή η δουλειά, είναι γιατί το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Και δύσκολα βρίσκει κανείς καλύτερο συνομιλητή από τον Κ. Πελετίδη.
Μας μίλησε ανοιχτά για όλα. Για τα όρια μιας κόκκινης Δημοτικής Αρχής σε εχθρικό περιβάλλον. Για όσα πέτυχε αυτή η Δημοτική Αρχή στο σημερινό ασφυκτικό πλαίσιο. Για το συνήθη διαχωρισμό που επιχειρούν να κάνουν κάτι ανάμεσα στον Πελετίδη ως πρόσωπο και το κόμμα του. Για το αποτεφρωτήριο, για τη λάσπη της αντιπολίτευσης, το θαλάσσιο μέτωπο, για τα ειδικά ζητήματα της πόλης και τα μεγάλα θέματα που απασχολούν όλο τον εργαζόμενο λαό. Ακόμα και για την “ιδιαιτερότητα” που έχουν οι κομμουνιστές γιατροί και την επαφή τους με το λαό της Πάτρας.
Η συνέχεια στα κείμενα και τα βίντεο που ακολουθούν -των οποίων η ανάλυση κι η ευκρίνεια, είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ανάλυση και την ευκρίνεια των θέσεων του Δημάρχου…

Νέα δίωξη κατά Πελετίδη γιατί έκανε πάρκο ένα σκουπιδότοπο!




Έγγραφο, με το οποίο γνωστοποιείται ότι κατόπιν παραγγελίας εισαγγελέα και εγγράφου από την Κτηματική Υπηρεσία Νομού Αχαΐας διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις παρεμβάσεις του δήμου στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου,

όπου μετέτρεψε τον σκουπιδότοπο σε πάρκο, έφτασε χτες το απόγευμα από την Αστυνομία στον Δήμο Πατρέων.

Μάλιστα, ζητείται να δοθούν ονόματα και αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων αντιδημάρχων και μάλιστα να ενημερωθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να επισυναφθούν στη δικογραφία. 

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, ο Δήμος Πάτρας τονίζει:

«Έφθασε χτες το απόγευμα στον Δήμο Πατρέων, σχετικό έγγραφο από Αστυνομικό Τμήμα που ενημερώνει ότι κατόπιν παραγγελίας Εισαγγελέα και εγγράφου από την Κτηματική Υπηρεσία Νομού Αχαΐας διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις παρεμβάσεις του Δήμου στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. 

Φιλολαϊκές αλλαγές και ανατροπές φέρνει μόνο η μαζική, λαϊκή συνειδητή δράση


Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη χτεσινή συζήτηση

Από τις κινητοποιήσεις συνδικάτων ενάντια στην περιστολή του απεργιακού δικαιώματος
Από τις κινητοποιήσεις συνδικάτων ενάντια στην περιστολή του απεργιακού δικαιώματος
Κυρίες και κύριοι,Θέλουμε από το βήμα να καταγγείλουμε τη σημερινή διαδικασία στη Βουλή, που έρχεται να αποδείξει τη συμπαιγνία, για να παίζετε - όσο γίνεται καλύτερα σε αυτά τα πλαίσια - το δικομματικό παιχνίδι και μάλιστα με θέματα άσχετα και με τη συζήτηση της συνταγματικής αναθεώρησης, δυστυχώς, με τη συμβολή αυτή τη φορά και του προέδρου της Βουλής.

Παίρνετε μεγάλο κατήφορο, κύριοι της κυβέρνησης, προειδοποιούμε γι' αυτήν την κατάσταση, έχει πρώτη ευθύνη το κυβερνητικό κόμμα, έχει τεράστια επίσης η αξιωματική αντιπολίτευση, που αποδέχεται αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία. Και βέβαια εδώ δεν πρόκειται για τα λεπτά, να προσθέσουμε το χρόνο που μιλάει ο καθένας, αλλά για την ίδια τη διαδικασία, η οποία διακόπτεται απαράδεκτα, γιατί όλα αυτά, οι απαντήσεις του κ. Τσίπρα στον κ. Μητσοτάκη, οι ανταπαντήσεις, οι δευτερολογίες και τριτολογίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας - και το ίδιο να επαναλαμβάνεται στη συνέχεια - διακόπτουν τη συζήτηση. Ενώ, θα μπορούσε πολύ καλά ο κ. πρωθυπουργός να μαζέψει όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης, όσα λέει η κα Γεννηματά, όσα λέει το ΚΚΕ, όσα λένε τα άλλα πολιτικά κόμματα, να κάνει τη δευτερολογία του ολοκληρωμένα απαντώντας σε όλους, αν θέλει, ή σε έναν, ή σε δύο, ή σε τρεις, να απαντήσουν και οι υπόλοιποι όσοι θέλουν και βεβαίως να κάνει την τριτολογία στο τέλος, να κλείσει τη συγκεκριμένη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα που συζητάμε.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, συνεχίζουμε τον αγώνα!




Η επιστροφή ενός μέρους των οφειλόμενων αναδρομικών, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με τη μορφή ενός εφάπαξ επιδόματος από 1 Ιούλη 2012 μέχρι το Δεκέμβρη του 2016, που δεν θα επηρεάζει τους εν ενεργεία μισθούς και συντάξεις, ούτε βέβαια και τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την αναπροσαρμογή τους σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 4387/2016 (Α΄85) (γνωστός ως νόμος Κατρούγκαλου) με τις αντίστοιχες επιπτώσεις σε μερίσματα και επικουρική σύνταξη και τη μη κατάργηση του αντισυνταγματικού μέτρου της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, φυσικά και δεν είναι ό,τι ορίζουν οι αποφάσεις του ΣτΕ. Ούτε βέβαια η «ψαλιδισμένη» επιστροφή αποτελεί εκπλήρωση «ηθικής υποχρέωσης», όπως την παρουσίασε ο πρωθυπουργός. Η υποχρεωτικότητα της εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων (άρθρο 95 του Συντάγματος, δυστυχώς) βαφτίζεται «ηθική υποχρέωση».

Τα ψέματα έχουν «κοντά ποδάρια». Ούτε η νομοθετική ρύθμιση του 2014 των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την επιστροφή του 50% με δόσεις σε μορφή επιδόματος ούτε και η πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (σε άσχετο νομοθέτημα) που επικαλούνταν το «σχίσιμο των μνημονίων» αποτελούν αλλαγή πολιτικής ούτε βέβαια και εναρμονισμό με την επιταγή του Συντάγματος να εφαρμόζει η εκάστοτε κυβέρνηση τις δικαστικές αποφάσεις. Εάν δεν είχαν πραγματοποιηθεί μεγάλες διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις από τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εν ενεργεία, αποστράτων και των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών ενώσεων στους δρόμους, τίποτα δεν θα είχε κερδηθεί, ούτε και αυτό το «ξεροκόμματο» για δημιουργία εντυπώσεων. Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα από ό,τι είναι.

Η ευθύνη της κυβέρνησης


Από την πανοικοδομική απεργία στις 14 Νοέμβρη 2018 
Από την πανοικοδομική απεργία στις 14 Νοέμβρη 2018

Ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν τα περιστατικά αστυνόμευσης, χαφιεδισμού και τρομοκρατίας σε βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος, αποκαλύπτοντας την κοροϊδία της κυβέρνησης περί «προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων».

Το χτεσινό περιστατικό, με τον ασφαλίτη που τράβηξε όπλο σε ομάδα της απεργιακής περιφρούρησης των οικοδόμων στην Αθήνα, προστίθεται στη λίστα με παρόμοια γεγονότα που συμβαίνουν όλο και πιο τακτικά, ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης με αστείες δικαιολογίες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να πετάξει το μπαλάκι στις «υπηρεσίες», οι ευθύνες της για την ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής, με προφανή στόχο την ποδηγέτηση και χειραγώγηση των συνδικάτων, είναι μεγάλες και δεν μπορούν να κρυφτούν.

Οπως δεν μπορεί να κρυφτεί και ο ρόλος «λαγού» που παίζει η συνδικαλιστική πλειοψηφία στην ενεργοποίηση τέτοιων μηχανισμών, σε βάρος σωματείων και συνδικαλιστών.