Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Η αναγνώριση της προσφοράς στην Εθνική Αντίσταση έχει ημερομηνία λήξης;!



 
bloko-kokkinia4a

Η αναγνώριση της προσφοράς στην Εθνική Αντίσταση έχει ημερομηνία λήξης;!


Με επιστολή της η κόρη μιας 95χρονης συνταξιούχου καταγγέλλει ότι το κράτος ζητάει από τη μητέρα της να επιστρέψει 16.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη χορήγηση τιμητικής σύνταξης για την προσφορά της στην Εθνική Αντίσταση, κατά το διάστημα των τελευταίων 20 χρόνων.
Μετά… την ανακάλυψη της κυβέρνησης να εξαϋλώνει τις συντάξεις… χωρίς να τις μειώνει, φαίνεται ότι κάποιοι «εγκέφαλοι» ανακάλυψαν έναν ακόμα τρόπο…  για να εξοικονομήσει το κράτος πόρους και να μειώσει τα ελλείμματα… Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη θέση του αρμόδιου υπουργού της κυβέρνησης.
Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο cretalive.gr:

Ερώτηση για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τη νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα

 

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ερώτηση για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τη νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα

 
 
Η κατάργηση ΣΣΕ και συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά και ο περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΕΕ προκειμένου να καταφέρουν ένα ακόμη πλήγμα σε βάρος των εργαζομένων και να εξυπηρετήσουν την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου, τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙZA - ANΕΛ προκλητικά πανηγυρίζει για την αύξηση των θέσεων απασχόλησης την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2016 αποκρύπτοντας την επώδυνη για τους εργαζόμενους πραγματικότητα, ότι: Το 51,2% των νέων θέσεων ήταν μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας με μισθούς κάτω των 400 ευρώ.

Εγκαίνια 51ης Δ Ε Θ Σεπτέμβρης 1986








Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για τα 40 χρόνια από την πρώτη ίσως κατάληψη από εργαζόμενους (ΕΔΟΚ – ΕΤΕΡ) του Λευκού Πύργου στα εγκαίνια της 51ης Δ Ε Θ .




Πουλάνε φούμαρα για τις συμβάσεις


Με απανωτές παρεμβάσεις, η κυβέρνηση προσπαθεί να πλάσει την εικόνα ότι διαπραγματεύεται υπέρ των εργαζομένων για την «ουσιαστική επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», όπως είπε χτες σε συνέντευξη η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου. Η ίδια συμπλήρωσε ότι «πρέπει να βάλουμε μια θετική ατζέντα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κάτι το οποίο δεν αποτελεί μια "ιδεοληψία" των αριστερών και των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά είναι ένα ουσιαστικό ζήτημα δημοκρατίας, αλλά και συστατικό στοιχείο αναζωογόνησης και της αγοράς, από εργαζόμενους που θα έχουν και δικαιώματα και θα έχουν και αξιοπρεπείς μισθούς». Από φανφάρες και αερολογίες, που δεν υπηρετούν τίποτε περισσότερο από το να θολώνουν τα νερά, οι εργαζόμενοι έχουν χορτάσει. 
Ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση: Θα επανέλθει ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ για όλους; Θα καταργηθεί ο απαράδεκτος διαχωρισμός των πάνω και κάτω από 25 ετών; Θα αποκατασταθεί η ισχύς των κλαδικών Συμβάσεων έναντι όλων των άλλων (επιχειρησιακών, ατομικών κ.τ.λ.) και η υποχρεωτικότητα για όλους τους εργοδότες, είτε ανήκουν στην Ενωση που υπογράφει τη σύμβαση είτε όχι; Θα καταργηθεί ο κατάπτυστος νόμος για τις ενώσεις προσώπων, που υπογράφουν επιχειρησιακές συμβάσεις στα μέτρα της εργοδοσίας; Θα αποκατασταθούν οι τριετίες και τα άλλα επιδόματα, ο 13ος και 14ος μισθός στο Δημόσιο; Εννοείται πως τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση. 
Γύρω από αυτά τα αιτήματα, όμως, χρειάζεται να μεγαλώσει η συσπείρωση των εργαζομένων για ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση των αντεργατικών νόμων, στην οργάνωση της πάλης με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.