Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ Οι ΗΠΑ έθεσαν βέτο στην ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους-μέλους

 

 

Οι ΗΠΑ μπλόκαραν με βέτο το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που θα επέτρεπε στην Παλαιστίνη να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος, επιβεβαιώνοντας και μ' αυτόν τον τρόπο την καθοριστική συμβολή των ΗΠΑ στη διαιώνιση της κατοχής της Παλαιστίνης, όπως και ότι η όλη φιλολογία της κυβέρνησης Μπάιντεν περί «λύσης δύο κρατών» δεν αφορά τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους βάσει των δεκάδων αποφάσεων του ΟΗΕ, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά ένα προτεκτοράτο που θα συνοδεύει την επέκταση των συμφωνιών «εξομάλυνσης» σχέσεων του Ισραήλ με αραβικές και μουσουλμανικές χώρες της περιοχής.

Το ψήφισμα έλαβε 12 ψήφους υπέρ, μία έναντι (των ΗΠΑ) και 2 αποχές. Ήταν ένα από τα συντομότερα και σαφέστερα στην ιστορία του Συμβουλίου: «Το Συμβούλιο Ασφαλείας, αφού εξέτασε την αίτηση του Κράτους της Παλαιστίνης για ένταξη στα Ηνωμένα Έθνη (S/2011/592), συνιστά στη Γενική Συνέλευση το Κράτος της Παλαιστίνης να γίνει δεκτό ως μέλος στα Ηνωμένα Έθνη».

Ξόρκια

 

Το Ισραήλ ετοιμάζει νέα επίθεση στο Ιράν, αλλά δηλώνει πως ...δεν επιθυμεί να πληγεί η σταθερότητα στην περιοχή. Πιο πριν, χτύπησε την πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό, αλλά ...ξόρκισε το ενδεχόμενο να γενικευτεί ο πόλεμος. Κι όταν το Ιράν ανταπέδωσε, «διεθνολόγοι» και «αναλυτές» έσπευσαν να εξηγήσουν ότι η απάντηση ήταν «λελογισμένη» και όχι «ακραία». Την ίδια ώρα, οι Ευρωατλαντικοί σύμμαχοι του Ισραήλ (ανάμεσά τους και η ελληνική κυβέρνηση), μαζί με κάθε πολεμικό πλοίο, αεροπλάνο και πύραυλο που στέλνουν στην περιοχή, στέλνουν μαζί και μια ...«ευχετήρια κάρτα» για «να διαφυλαχτεί η περιφερειακή ασφάλεια». Η υποκρισία τους δεν έχει πάτο! Λίγο πιο πάνω, στο άλλο πολεμικό μέτωπο, το αμερικανικό Foreign Affairs έγραψε ότι Ρωσία και Ουκρανία έφτασαν το 2022 κοντά σε συμφωνία, που δεν τελεσφόρησε και έκτοτε ο πόλεμος κλιμακώνεται. Και τότε, βέβαια, περίσσευαν τα ευρωατλαντικά ευχολόγια περί «ειρήνης» και «ασφάλειας», ενώ στο παρασκήνιο κορυφωνόταν η πολεμική προετοιμασία. Τι δείχνουν όλα αυτά; Πως πίσω απ' τα παχιά λόγια υπάρχει η πραγματικότητα των τεράστιων συμφερόντων, που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο δρόμων Ενέργειας και εμπορίου, αγορών και σφαιρών επιρροής. Και ότι οι εξελίξεις στο έδαφος αυτών των ανταγωνισμών έχουν τη δική τους δυναμική, που κάνει αδύνατη τη διατήρηση των όποιων πρόσκαιρων συμβιβασμών, ρουφώντας ακόμη περισσότερους λαούς στη δίνη του πολέμου. Αυτά τα συμφέροντα υπερασπίζονται η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΑΤΟικής «ιερής συμμαχίας» και οι υπόλοιποι. Αυτά είναι που πρέπει να στοχεύσει με την πάλη του ο λαός, καταδικάζοντας και στις ευρωεκλογές τα κόμματα της εμπλοκής και του ΝΑΤΟικού πολέμου.

Κόμμα Βελόπουλου: Πλειοδοτεί για την προώθηση των επικίνδυνων σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στον πόλεμο στην Ουκρανία (ΦΩΤΟ)

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Μια γρήγορη ματιά να ρίξει κάποιος στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κόμματος Βελόπουλου, θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα ότι πίσω από τις διάφορες φανφάρες που ξεστομίζει για να λανσάρεται ως αντισυστημικός, κρύβεται η πλήρης στοίχιση του συγκεκριμένου μορφώματος στους σχεδιασμούς και τους στόχους των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Το κόμμα Βελόπουλου με αλλεπάλληλες με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς την ελληνική Κυβέρνηση ζητάει να αξιοποιηθούν μια σειρά υποδομές της χώρας για την εμπλοκή της στους πολεμικούς σχεδιασμούς και την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, αλλά και απροκάλυπτα ζητάει να ενταχθεί η χώρα σε χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ που σχετίζονται με τον εξοπλισμό του καθεστώτος Ζελένσκι.

Ο εκλεκτός (Ευρωατλαντικός) καλεσμένος τους

 

Αμεση υποστήριξη από διάφορα δημοσιογραφικά «λαγωνικά», και όχι μόνο, βρήκαν οι αθλιότητες του Παντελή Μπούμπουρα κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής με θέμα «Ο ελληνισμός της Ουκρανίας: Παρελθόν, παρόν, μέλλον». Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού ο συγκεκριμένος έχει μεγάλη προϋπηρεσία στις βρώμικες δουλειές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και του αντιδραστικού καθεστώτος Ζελένσκι, με την κάλυψη και της ελληνικής κυβέρνησης, ειδικά στις περιοχές της Ουκρανίας όπου συγκεντρώνεται το ελληνικό στοιχείο. Ας θυμηθούμε λοιπόν ορισμένα στοιχεία από το πλούσιο βιογραφικό του, που είχε αποκαλύψει παλιότερα ο «Ριζοσπάστης».

Ο Π. Μπούμπουρας, με καταγωγή από τη Λήμνο, δηλώνει πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών στην Ουκρανία και «επίτιμος πρόξενος» της Ελλάδας, με αρμοδιότητα στις περιοχές της Χερσώνας και της Κριμαίας. Ιδρυτής της κατασκευαστικής εταιρείας «GEFEST», που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία από το 1997, σε συνεργασία με τη «Μηχανική» του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, διαθέτει χαρτοφυλάκιο επενδύσεων και στην Ελλάδα.

* * *

Μετά τη ρωσική εισβολή το 2022, προβλήθηκε από τα ΜΜΕ ως ...«ευεργέτης των Ελλήνων στην Ουκρανία». Σε αυτό συνέβαλε κυρίως η δράση του μέσω της «κοινωφελούς οργάνωσης Ιδρυμα Μπούμπουρα», που το «φιλανθρωπικό» του έργο επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από την ομογένεια, κερδίζοντας επάξια το «πρώτο βραβείο» για τις υπηρεσίες του στον ευρωατλαντισμό.

ΕΕ του πολέμου


Πηγή: Eurokinissi

 

Με «πολεμικό ανακοινωθέν» ισοδυναμούν τα Συμπεράσματα της χτεσινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που ρίχνει κι άλλο «λάδι στη φωτιά» της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Επαναλαμβάνοντας «την πλήρη και αταλάντευτη υποστήριξη στην Ουκρανία», το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί «να παρασχεθούν επειγόντως στην Ουκρανία μέσα αεράμυνας, να επιταχυνθεί και να ενταθεί κάθε αναγκαία στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων βλημάτων πυροβολικού και πυραύλων».

Καλεί δηλαδή τα κράτη - μέλη να στείλουν επιπλέον και αναβαθμισμένο πολεμικό υλικό στο καθεστώς Ζελένσκι, κλιμακώνοντας τον πόλεμο ΝΑΤΟ - Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να γενικευτεί, με καταστροφικές συνέπειες για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ανταποκρίνεται από τους πρώτους σ' αυτές τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, έχοντας αυξήσει κατακόρυφα τη συμβολή της στον πολεμικό εξοπλισμό της Ουκρανίας, μέχρι και με απαγορευμένα όπλα λευκού φωσφόρου.

Η Νέα Αριστερά κληρονόμησε τα... κενά μνήμης του ΣΥΡΙΖΑ


Πηγή: Eurokinissi

 

Τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και ο κίνδυνος κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και με ελληνική εμπλοκή δικαιολογημένα προκαλεί συζητήσεις, ανησυχία και προβληματισμό. Και έτσι πρέπει γιατί σε αυτές τις στιγμές κρίνονται όλοι για όσα λένε αλλά και για όσα δεν λένε... Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί πρόσφατη συνέντευξη του Πρόεδρου της "Νέας Αριστεράς"-ΣΥΡΙΖΑ 2 Αλ. Χαρίτση σε τηλεοπτικό σταθμό.

Εκεί ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ 2 σημείωσε πώς «διαχρονικά και από πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις και διαφορετικών πολιτικών κατευθύνσεων υπήρχε μια λογική στο αμυντικό δόγμα και στην εξωτερική πολιτική της χώρας ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας, είναι παράγοντας ειρήνης. Πλέον, η Ελλάδα είναι μέρος του προβλήματος». Αλήθεια αυτό έκανε η Ελλάδα στους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας το 1999; Την σταθερότητα διαφυλάσσουν οι στρατιωτικές ΝΑΤΟϊκές αποστολές όπου συμμετέχουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Κόσσοβο, την Σαουδική Αραβία και μέχρι πρόσφατα στο Αφγανιστάν; "Παράγοντας σταθερότητας" ήταν η Ελλάδα όταν από εδώ έφευγαν τα βομβαρδιστικά για τη Λιβύη και τη Συρία - και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ;