Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Οι συκοφαντίες και οι απειλές ενάντια στο ΚΚ Βενεζουέλας είναι απαράδεκτες


Ανακοίνωση αλληλεγγύης υπογράφουν 40 κόμματα, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ

 

Από συνέντευξη Τύπου του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας στις 10/2/2021
Από συνέντευξη Τύπου του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας στις 10/2/2021
Στην κοινή ανακοίνωση που έχουν υπογράψει έως τώρα 40 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, σημειώνουν:

«Τα κόμματα, που υπογράφουμε αυτή την Κοινή Ανακοίνωση, διαχρονικά έχουμε σταθεί και στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας, έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει και καταδικάσει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Λατινική Αμερική ενάντια στη Βενεζουέλα και την προσπάθεια πραξικοπηματικής ανατροπής του εκλεγμένου Προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή η καταδίκη και η εναντίωση στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις ενάντια στον λαό της Βενεζουέλας και τους λαούς όλου του κόσμου.

Με βάση τις αρχές του Προλεταριακού Διεθνισμού διατηρούμε θερμές συντροφικές σχέσεις με το ΚΚ Βενεζουέλας (ΚΚΒ) που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού της Βενεζουέλας, τόσο ενάντια στην επίθεση των ιμπεριαλιστών όσο και έναντι των ντόπιων καπιταλιστών που εκμεταλλεύονται τον λαό και καταπατούν τα δικαιώματά του, γι' αυτό και διεκδικεί μία επαναστατική διέξοδο στην κρίση του καπιταλισμού στη χώρα του.

Their master ‘s voice – Η πρεσβεία των ΗΠΑ απαιτούσε από το 2009 την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια!

 


Δε γίνεται να γνωρίζουμε τι γνώμη έχει για την τωρινή “μεταρρύθμιση” η πρεσβεία, έχουμε όμως βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι αναγνωρίζει τις εργώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αν κάποιος τολμούσε να πει χωρίς γραπτές αποδείξεις ότι η αμερικανική πρεσβεία είναι αυτή που απαιτεί επί της ουσίας εμμέσως πλην σαφώς εδώ και χρόνια την δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα στηλιτεύονταν ως συνωμοσιολόγος και φαντασιόπληκτος στην επιεικέστερη περίπτωση. Ένα έγγραφο από τα Wikileaks ωστόσο, απευθείας από την αμερικανική πρεσβεία, αποδεικνύει περίτρανα ότι η εν λόγω απαίτηση πράγματι εκπορεύεται από το γνωστό ευαγές ίδρυμα της Βασιλίσσης Σοφίας, που είχε ως νούμερο ένα εχθρό το φοιτητικό κίνημα και έψαχνε τρόπους να μπάσει ευκολότερα την αστυνομία στα ιδρύματα. Το έγγραφο έφερε αυτές τις μέρες στη βουλή ο πρόεδρος του Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης, ωστόσο δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε ότι ο ίδιος, την ίδια χρονιά με εκείνη του εγγράφου, το 2009, είχε μιλήσει για “υπηρεσία περιφρούρησης ασύλου”, ουσιαστικά δηλαδή ένα ειδικό σώμα υπαγόμενο κατευθείαν στον πρύτανη, κίνηση που δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε ότι απέρριπτε η πρεσβεία των ΗΠΑ ως μη συνάδουσα με τις δικές της ανησυχίες.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Εντείνουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ενισχύουν τον συντονισμό και την απεργιακή προετοιμασία

 

Συζητήσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη για τη μάχη της ΣΣΕ
Συζητήσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη για τη μάχη της ΣΣΕ
Τις πρωτοβουλίες αγώνα και διεκδίκησης δυναμώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα συντονίζουν τον κοινό αγωνιστικό τους βηματισμό απέναντι στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση. Με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις, εξορμήσεις και συζήτηση με τους εργαζόμενους, αξιοποιώντας κάθε πρόσφορη μορφή μέσα στις σύνθετες συνθήκες της πανδημίας, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στα ανοιχτά μέτωπα της προστασίας της υγείας, της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων από την επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, της πάλης για τη μόρφωση μαθητών και φοιτητών, της υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας από την απειλή των πλειστηριασμών.

Δίπλα στις πρωτοβουλίες που οργανώνονται σε κλάδους και χώρους δουλειάς, η πυξίδα της δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι σταθερά προσανατολισμένη στη διαμόρφωση απεργιακού κλίματος ενάντια στα νομοσχέδια που έχει η κυβέρνηση στα σκαριά με τις νέες βάρβαρες ανατροπές σε Εργασιακά, συνδικαλιστική δράση και Ασφαλιστικό. Το κάλεσμα σε απεργιακή ετοιμότητα συζητήθηκε και στην πετυχημένη διαδικτυακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων στις 4 Φλεβάρη.

Παράλληλα, στη σύσκεψη ανακοινώθηκαν αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις με αφορμή την επανέναρξη των πλειστηριασμών στις 15 Μάρτη. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει συγκεντρώσεις την Πέμπτη 18 Μάρτη στην Αθήνα και άλλες πόλεις, καθώς και άλλες παρεμβάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της βδομάδας για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας, με προμετωπίδα το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Ο κορονοϊός μεταδίδεται εκεί όπου η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας

 

 

«Ο κορονοϊός μεταδίδεται εκεί όπου η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας, στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς και γι’ αυτό η κυβέρνηση είναι πολλαπλά εκτεθειμένη», τονίζει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Νεολόγος» της Πάτρας. Τονίζει ακόμα πως «η καταστολή και ο αυταρχισμός είναι συστατικό στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής», ενώ για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε στη Βουλή σημειώνει πως «είναι ήδη καταδικασμένο στη συνείδηση των νέων ανθρώπων».

Για τον εμβολιασμό υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα για να έρθουν στην χώρα μας όλες οι απαραίτητες δόσεις για την κάλυψη όλου του πληθυσμού και από κάθε κατεύθυνση, όχι μόνο τα εμβόλια από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, κλπ., αλλά και από Ρωσία και Κίνα, από παντού, αφού είναι ασφαλή και αποτελεσματικά». Και για τα Ελληνοτουρκικά τονίζει ότι «για να μπορέσουμε να έχουμε μια ουσιαστική οικοδόμηση σχέσεων ειρήνης, φιλίας, αμοιβαίου οφέλους μεταξύ των γειτονικών λαών, απαιτούνται κάποιες στοιχειώδεις προϋποθέσεις, όπως είναι η αποδέσμευση της χώρας από τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όπως και το κριτήριο της συνεργασίας των λαών, με βάση τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες κι όχι τα συμφέροντα μιας "χούφτας" εκμεταλλευτών».

Ολόκληρη η συνέντευξη: