Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΈΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Βαφτίζει «νέο παραγωγικό μοντέλο» την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων



To γνωστό παραμύθι της «δίκαιης» ανάπτυξης φρόντισε να αναπαράγει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο Περιφερειακό Συνέδριο για την «Παραγωγική Ανασυγκρότηση», στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Η χώρα με σταθερά βήματα πλησιάζει στο στρατηγικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018», ανέφερε, όμως ήδη η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για συνέχιση των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων για ολόκληρες δεκαετίες.

ΠΑΤΡΑ : ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΑΞΟ !!! [ video ]



Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, η εισήγηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που αφορά τις καταγγελίες για μεταφορά και εγκατάσταση πυρηνικών όπλων από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, στην βάση του Αράξου.

Το Σώμα εκφράζει την έντονη ανησυχία του για ό,τι καταγγέλλεται και αφορά την εγκατάσταση των πυρηνικών στον Άραξο. Καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει δημόσια, αν έχουν ισχύ αυτοί οι Νατοϊκοί σχεδιασμοί στην περιοχή. Και αν ναι, 

  απαιτεί να τους σταματήσει.



Στην εισηγητική του ομιλία ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε τα εξής:

Το «ουκρανικό ολοκαύτωμα»... και η αλήθεια



Φαίνεται ότι όσο πλησιάζουμε στην επέτειο των 100 χρόνων από τον Οχτώβρη του 1917 τόσο θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αφιερώματα, άρθρα κλπ. που έχουν ως στόχο να συκοφαντήσουν, να διαστρεβλώσουν και να αμαυρώσουν την Οχτωβριανή Επανάσταση και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, ανασύροντας ό,τι έχει γεννήσει είτε η ναζιστική προπαγάνδα είτε τα ψυχροπολεμικά επιτελεία των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας κλπ.

Ένα ακόμα «έγκλημα» που αποδίδεται στη σοσιαλιστική οικοδόμηση και μάλιστα στη «σταλινική περίοδο» είναι το λεγόμενο ουκρανικό ολοκαύτωμα ή ο ουκρανικός λιμός. Προβολή στα διαδικτυακά μέσα έχει πάρει η παρουσίαση νέων εκδόσεων με θέμα τον «Ουκρανικό λιμό».

Επιτυχίες


Ο Αμερικανός πρέσβης αναδεικνύεται ως ο πιο δραστήριος απ' όσους έχουν περάσει από την Ελλάδα, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Δεν περνάει μέρα που να μην υπάρχει μια είδηση με το όνομά του, είτε λόγω κάποιας συνάντησης με στελέχη της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, είτε μιας επίσκεψης σε κάποια περιοχή με έντονο «επενδυτικό» ενδιαφέρον, είτε μιας παρέμβασης στα ΜΜΕ για τη γεωπολιτική σημασία που έχει η Ελλάδα στην υλοποίηση των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή. Αν κρίνουμε μάλιστα από τις εξελίξεις, ο πρέσβης των ΗΠΑ κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένος στη δουλειά του: Η κυβέρνηση αναβαθμίζει τη στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα (Σούδα, Αραξος κ.λπ.), τα ενεργειακά σχέδια, με βάση τους μακροπρόθεσμους προγραμματισμούς των αμερικανικών μονοπωλίων προχωράνε κανονικά, ενώ δεν υπάρχει επένδυση που να εκδηλώνει ενδιαφέρον αμερικανική εταιρεία και να μην της κατοχυρώνεται. Τελευταίο παράδειγμα είναι τα ναυπηγεία της Σύρου, όπου βρέθηκε πριν από ένα μήνα ο πρέσβης, για να προβάλει το ενδιαφέρον δύο αμερικανικών ομίλων για την αγορά τους. Τώρα ανακοινώνεται ότι ο ένας από τους δύο παραιτήθηκε υπέρ του άλλου, ο οποίος απέμεινε πλέον μοναδικός διεκδικητής! Χώρια που η κυβέρνηση επισπεύδει τη διαδικασία εκκαθάρισης, για να μπει αμέσως ο «επενδυτής» με κερδοφόρες προοπτικές στο ναυπηγείο. Σε κάθε περίπτωση, ο Αμερικανός πρέσβης δεν είναι καθόλου αχάριστος και με κάθε ευκαιρία αναγνωρίζει τη συμβολή της κυβέρνησης στις απανωτές διπλωματικές του επιτυχίες.