Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταδικάζει την εγκληματική επίθεση του ισραήλ στη Δυτική Όχθη - Να δυναμώσει ο αγώνας για Λευτεριά στην Παλαιστίνη

 

Πηγή: Associated Press

 

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στη Δυτική Όχθη αναφέρονται τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει αποφασιστικά το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, το οποίο με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ και των αστικών κομμάτων που υποστηρίζουν τη λεγόμενη “αυτοάμυνα” του κατακτητή, κλιμακώνει την εγκληματική επίθεση στη Δυτική Όχθη των παλαιστινιακών εδαφών, συνεχίζοντας παράλληλα την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και στη Λωρίδα της Γάζας.

Η σχεδιασμένη ολομέτωπη επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Δυτική όχθη, η ισοπέδωση περιοχών, οι δεκάδες δολοφονίες, τραυματισμοί και συλλήψεις και η εγκληματική δράση των εποίκων, καταρρίπτουν τα κάθε είδους προσχήματα που χρησιμοποιεί το Ισραήλ για να δικαιολογήσει την γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας.

Μειώσεις... πουρμπουάρ

 

Τη μείωση της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό κατά 30 λεπτά του ευρώ διαφήμισε ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, υποδυόμενος τον ...εξολοθρευτή της ακρίβειας! Για άλλη μια φορά η κοροϊδία περισσεύει από την κυβέρνηση, που ό,τι δίνει στη μία τσέπη το παίρνει «επί 3» από την άλλη. Ετσι και με τα διόδια της Αττικής Οδού. Πρώτα απ' όλα, μιλάμε για μια νέα σύμβαση παραχώρησης για 25 χρόνια σε επιχειρηματικούς ομίλους, που μετατρέπουν το οδικό δίκτυο σε κερδοφόρο τσιφλίκι τους, σαν να το κληρονόμησαν από τους παππούδες τους και να μη φτιάχτηκε με λεφτά του λαού! Μόνο την περίοδο 2019 - 2023 οι μέτοχοι της Αττικής Οδού μοιράστηκαν πάνω από μισό δισ. ευρώ από τα διόδια που πληρώνουν εκατομμύρια μεροκαματιάρηδες. Ακόμα και η μείωση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι προσωρινή (για 5 χρόνια), ενώ στη συνέχεια ανοίγει ο δρόμος για νέες ανατιμήσεις. Αν μάλιστα υιοθετηθεί η «κλιμακωτή» τιμολόγηση όπως γράφεται, τότε στις ώρες αιχμής τα διόδια μπορεί να φτάσουν και τα 3,25 ευρώ!

Σε κάθε περίπτωση, ένας εργαζόμενος θα συνεχίσει να πληρώνει 5 ευρώ για να χρησιμοποιεί την Αττική Οδό, που δεν φημίζεται ούτε για την ασφάλειά ούτε για την εξυπηρέτηση, αν κρίνουμε από το καθημερινό μποτιλιάρισμα, τα συχνά ατυχήματα αλλά και το φιάσκο του εγκλωβισμού στα χιόνια το 2022. Τέλος, για να μην κοροϊδευόμαστε, δεν έχουν περάσει ούτε πέντε μήνες απ' όταν η κυβέρνηση επέβαλε αυξήσεις 8% στα διόδια του υπόλοιπου εθνικού δικτύου, όπου «κουμάντο» κάνει η ίδια εταιρεία που αναλαμβάνει και την Αττική Οδό. Συγκεκριμένα, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ελέγχει κατά 100% τις συμβάσεις των οδικών παραχωρήσεων Νέα Οδός (Ιόνια Οδός και Αθηνών - Λαμίας) και Κεντρική Οδός (Ε65), έχει μερίδιο 17% στην Ολυμπία Οδό, ενώ έχει κερδίσει και περιμένει την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της (ποσοστό 75%) για 35 έτη. Μετά από τόση ...μασαμπούκα στο εθνικό δίκτυο, δεν της κοστίζει τίποτα το «πουρμπουάρ» των 30 λεπτών ανά διέλευση στην Αττική Οδό.

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Φασιστοειδή βρόμισαν με τα εμετικά τους σύμβολα το βιβλιοπωλείο «Ακυβέρνητες Πολιτείες»

 

 

Τα φασιστοειδή που δρώντας μέσα στο σκοτάδι γέμισαν με εμετικά φασιστικά σύμβολα του αγκυλωτού σταυρού, της Κου-Κλουξ-Κλαν και άλλα, τη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου «Ακυβέρνητες Πολιτείες» καταγγέλλει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. 

«Αυτά τα ανδρείκελα, στοχοποιούν ακόμα και τα βιβλία, θυμίζοντας τη ναζιστική περίοδο στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα, όπου έκαιγαν βιβλία στο Λευκό Πύργο. Βέβαια καμία σχέση δεν έχουν οι φασίστες με την μόρφωση και την πρόοδο, μιας και το βιβλίο ανοίγει το μυαλό, ενώ αυτοί εμπνέονται μόνο από επιθέσεις, βία και δολοφονίες», τονίζει στην ανακοίνωσή του το σωματείο. 

«Το κάνουμε καθαρό πως απέναντι σε τέτοιες θρασύδειλες επιθέσεις, θα απαντάμε όπως ξέρει το ταξικό εργατικό κίνημα καλύτερα, με αλληλεγγύη, με στήριξη. Σε κάθε περίπτωση δεν μας φοβίζουν και θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε σωματεία, σε σχολεία, σε χώρους δουλειάς και γειτονιές», προσθέτει. 

 

902gr

ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ Μεγάλης κλίμακας δολοφονικές επιχειρήσεις στη Δυτική Οχθη, οι σφοδρότερες της τελευταίας 20ετίας

 

Ισοπεδώνουν υποδομές, σκοτώνουν αδιακρίτως και τρομοκρατούν για να «τελειώσουν» κάθε προοπτική ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους | Ξεκάθαρο σχέδιο γενίκευσης της σύρραξης στην περιοχή

 

Copyright 2024 The Associated

Τις πιο σφοδρές και καταστροφικές επιθέσεις στη βόρεια Δυτική Οχθη εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια εξαπέλυσε από χθες τα ξημερώματα ο ισραηλινός στρατός κατοχής, προκαλώντας σε Τουμπάς, Τζενίν και Τουλκαρέμ τον θάνατο τουλάχιστον 10 Παλαιστινίων, δεκάδες τραυματισμούς και συλλήψεις (πάνω από 60), σημαντικές καταστροφές σε οδικά δίκτυα και πολύωρους αποκλεισμούς εισόδων σε αστικά κέντρα και χωριά της περιοχής.

Πρόκειται για κανονικές πολεμικές επιχειρήσεις, με τη χρήση βαρέων μονάδων πυροβολικού, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, αρμάτων μάχης κ.ά., που επιβεβαιώνουν ότι η κλιμάκωση και η γενίκευση της σύρραξης στην περιοχή είναι σχεδιασμένη επιλογή του Ισραήλ και των Ευρωατλαντικών συμμάχων του, βάζοντας στο στόχαστρο τον Παλαιστινιακό λαό σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές επιχειρήσεις, Αραβες αναλυτές μίλησαν ακόμα και για προσπάθεια «εβραιοποίησης» της Δυτικής Οχθης και ντε φάκτο συνέχιση της προσάρτησής της στο Ισραήλ, ώστε να ακυρωθεί κάθε προσπάθεια ίδρυσης ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Προφανής στόχος είναι να τρομοκρατηθεί ο Παλαιστινιακός λαός. Αυτό απέδειξαν με δηλώσεις τους Ισραηλινοί υπουργοί, που εκτόξευσαν απειλές για μετατροπή της Δυτικής Οχθης σε ένα απέραντο πεδίο μάχης και καθημερινών εισβολών, όπως ακριβώς συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και 10,5 μήνες.

Τι δεν είπε


Πηγή: Eurokinissi

 

Το «τερμάτισε» χτες ο πρωθυπουργός από το υπουργικό συμβούλιο!

Παίζουν με τις αντοχές του λαού και τον κοροϊδεύουν κατάμουτρα, επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή. Πώς αλλιώς να διαχειριστούν την αγανάκτηση για τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής πολιτικής τους;

Δεν είναι μόνο αυτά που είπε, αλλά κι αυτά που δεν είπε ο πρωθυπουργός. Ομως, η μαγική εικόνα που με θράσος παρουσίασε, συγκρούεται με την άγρια πραγματικότητα που ζει ο λαός.

Είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι «αποδίδουν τα αναχώματα» στην ακρίβεια και ότι «η δύσκολη φάση βαίνει προς το τέλος της». Δεν είπε ότι τα λαϊκά νοικοκυριά δεν βλέπουν φως στο τούνελ, επειδή οι ανατιμήσεις που κατασπαράζουν το εισόδημα ήρθαν για να μείνουν.

Δεν είπε ότι οι τιμές βρίσκονται στα ύψη, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις μήνα τον μήνα. Και ότι πριν από 3 χρόνια, τον Σεπτέμβρη του 2021, «διαβεβαίωνε» ξανά ότι «η ακρίβεια είναι θέμα λίγων μηνών», όπως κάνει και τώρα. Αλλά δεν ήταν...