Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Φυλλάδιο του ΚΚΕ για το δικαίωμα στις διακοπές και την αναψυχή

 

 

Κυκλοφόρησε 4σέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ για το δικαίωμα στις διακοπές και την αναψυχή. Συγκεκριμένα το φυλλάδιο αναφέρει: 

«Κι όμως θα είμαι ακόμα εδώ κι αυτό το καλοκαίρι...»

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού η λαϊκή οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με νέες στερήσεις. Πλέον, ακόμα και οι ολιγοήμερες διακοπές, η αναψυχή και μερικές ανάσες δροσιάς κοστίζουν στους εργαζόμενους ολόκληρους μισθούς.

Η ικανοποίηση αυτής της ανάγκης γίνεται ακόμα πιο δύσκολη στο φόντο της τεράστιας ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας που μαστίζει τις λαϊκές οικογένειες.

Πώς γίνεται ο τουρισμός να πηγαίνει για ρεκόρ... 

και 1 στους 2

να μην πηγαίνει διακοπές;

Μύθοι και πραγματικότητα της «πράσινης μετάβασης» - Το παράδειγμα του LNG

 

Αποσπάσματα ομιλίας της Εύης Γεωργιάδου, μέλους του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση της ΤΕ Εβρου του Κόμματος

 

Οι διαδικασίες για την επιτάχυνση κατασκευής των υποδομών πλωτής μονάδας αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU) υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και τα σχέδια για νέα μονάδα που προωθούνται, εγείρουν βάσιμες ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων, για το περιβάλλον, την τοπική οικονομία. (...)
 
Μεγάλοι οι κίνδυνοι για την ασφάλεια και το περιβάλλον

Οσοι προσπαθούν να μας καθησυχάσουν για τους κινδύνους, επικαλούνται την ύπαρξη κανονισμών ασφαλείας. Είναι πράγματι έτσι;

Τα ατυχήματα που έχουν συμβεί διεθνώς, μήπως συνέβησαν σε χώρες που δεν είχαν σε εφαρμογή κανονισμούς;

Μόλις πριν έναν μήνα, για παράδειγμα, έγινε σοβαρό ατύχημα με πυρκαγιά και έκρηξη σε μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις LNG στις ΗΠΑ, στο Τέξας, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές και έθεσε εκτός τις εγκαταστάσεις.

Για την ταμπακιέρα;

 

Αλλος ένας περήφανος αντικομμουνιστής - όπως ο ίδιος δηλώνει - ο Αν. Παππάς, επιμελητής εκδόσεων και μεταφραστής, με άρθρο του στα «ΝΕΑ», εκφράζει την ενόχλησή του από την αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα στον Οργουελ κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή. Δεν υπερασπίζεται μόνο το συγγραφικό έργο του Οργουελ, το οποίο, όπως λέει, έχει μελετήσει συστηματικά, αλλά μιλάει και για την «πολιτική εντιμότητα» του συγγραφέα. Για την «ταμπακιέρα» βέβαια δεν λέει κουβέντα. Ηταν ή δεν ήταν ο Οργουελ καταδότης των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών; Συνέταξε ή όχι το 1949 την περίφημη «λίστα Οργουελ» με 38 διάσημους επιστήμονες και διανοούμενους, ανάμεσά τους ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο Μπέρναρντ Σο με χαρακτηρισμούς όπως «κρυπτοκομμουνιστές», «πράκτορες της Μόσχας» και άλλα σχετικά; Μια λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας το 1996, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα (αποχαρακτηρίστηκαν) κάποια απόρρητα αρχεία του Φόρεϊν Οφις. Ανάμεσά τους και το FO111/189, που πήρε τελικά το όνομα «λίστα του Οργουελ». Ακολούθησαν δημοσιεύματα σε πολλές εφημερίδες, όπως στη «New York Times», στον «Guardian», στην «Daily Telegraph», αλλά και στα «ΝΕΑ». Θα μπορούσε να ανατρέξει, λοιπόν, στα αρχεία της εφημερίδας στην οποία αρθρογραφεί. Εκτός κι αν δυσκολεύεται στο διάβασμα, επειδή, ως γνωστόν, ο αντικομμουνισμός τυφλώνει! Για να μην το κάνει, πάντως, φαίνεται ότι συμφωνεί με τέτοιου είδους πρακτικές χαφιεδισμού και στοχοποίησης, που ακολούθησαν κατά κόρον οι «δυτικές δημοκρατίες». Μάλλον τις θεωρεί κι αυτές στοιχείο «πολιτικής εντιμότητας». Αναμένουμε, λοιπόν, με αγωνία το επόμενο άρθρο του κ. Παππά, που θα εντρυφά στην ...«πολιτική εντιμότητα» των αντικομμουνιστών καταδοτών της εποχής του μακαρθισμού.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟN ΒΟΛΟ Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών - Έτσι γράφεται η ιστορία! (ΦΩΤΟ - VIDEO)

 

 
 

«Τόλμησε στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ. Ασπίδα για το τώρα - Ελπίδα για το αύριο». Με το σύνθημα αυτό να δεσπόζει σε γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην παραλία του Βόλου και το σύνθημα διεθνιστικής αλληλεγγύης στην «πλάτη» της εξέδρας να διακηρύττει «Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών - Έτσι γράφεται η ιστορία!», παρουσία χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συγκέντρωση κορύφωσης της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ στην παραλία του Βόλου.

Κεντρικός ομιλητής ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Αμπατιέλος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και οι Άστορ Γκαρσία, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού και Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας.