Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

ΝΑΤΟική

 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το χρησιμοποιούν το "Μακεδονία". Αυτό θα γίνει στην πράξη, και θα το δούμε. Ολα τα αλυτρωτικά μένουν στο τραπέζι, ό,τι και να λέει η Συμφωνία». Η παραπάνω τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα δεν έγινε χτες, αλλά ...τον Σεπτέμβρη του 2018! Ηταν τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε για τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών και το ΚΚΕ αποκάλυπτε το πραγματικό της περιεχόμενο, προειδοποιώντας ότι δεν θα φέρει σταθερότητα για τους λαούς της περιοχής, αλλά θα τροφοδοτήσει νέους ανταγωνισμούς, επειδή αποκλειστικός σκοπός της υπογραφής της ήταν να μπει η γείτονα χώρα στο ΝΑΤΟ. Οπως ξεκαθάριζε από τότε το ΚΚΕ, «πρόκειται για συγκεκριμένο σχέδιο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ, για την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο σχεδιασμός». Τα σπέρματα του αλυτρωτισμού δεν ξεριζώνονται από συμφωνίες που υπογράφονται με το πιστόλι των ευρωατλαντικών μακελάρηδων στον κρόταφο των λαών. Αυτό αποδεικνύεται 5 χρόνια μετά, κι ας προσπαθούν οι τυφλωμένοι από τη ΝΑΤΟφροσύνη τους να το κρύψουν, σκιαμαχώντας για το αν ήταν μια «καλή» ή «κακή» συμφωνία. Ηταν μια ΝΑΤΟική συμφωνία, και γι' αυτό επικίνδυνη «από χέρι» για τους λαούς, όχι μόνο της Ελλάδας και της Β. Μακεδονίας αλλά και ολόκληρης της περιοχής.

Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά ισραηλινού άρματος στη Γάζα

 

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ


 

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι πέντε στρατιώτες -τέσσερις κληρωτοί αλεξιπτωτιστές και ο επικεφαλής της μονάδας τους- σκοτώθηκαν χθες, Τετάρτη, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας από «φίλια πυρά», σε μια ακόμη ένδειξη της δολοφονικής μανίας του ισραηλινού στρατού που κυριολεκτικά πυροβολεί ό,τι κινείται στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός, ένα άρμα μάχης της μονάδας τεθωρακισμένων που επιχειρούσε στον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπαλίγια έριξε δύο οβίδες εναντίον κτιρίου στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί οι Ισραηλινοί στρατιώτες.

Από τα πυρά χτυπήθηκαν 12 Ισραηλινοί στρατιώτες, από τους οποίους οι πέντε σκοτώθηκαν και οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν.

Με βάση την προκαταρκτική έρευνα του στρατού, το πλήρωμα του τεθωρακισμένου είδε ύποπτη κίνηση στο παράθυρο του κτιρίου και άνοιξε πυρ. Παρ' όλα αυτά από την έρευνα προκύπτει ότι η μονάδα των τεθωρακισμένων είχε ενημερωθεί για την παρουσία Ισραηλινών στρατιωτών στο εσωτερικό του συγκεκριμένου κτιρίου...

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

 

902gr

Το ροκ του Μπλίνκεν στο Κίεβο και οι... ισχυροί συμβολισμοί


 

Είθισται πολλές φορές οι συμβολισμοί από μία κίνηση πολιτικού προσώπου να είναι πιο βαρυσήμαντοι από statements. Σίγουρα δεν είμαστε σε αυτήν την κατηγορία όταν σχολιάζουμε την... «είδηση» πως ο Αντ. Μπλίνκεν, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία βρέθηκε σε ένα bar όπου έπαιξε ηλεκτρική κιθάρα μαζί με Ουκρανούς μουσικούς.

Την ίδια στιγμή που η ειδησεογραφία περιγράφει ένα λουτρό αίματος του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Χαρκόβου... την ίδια στιγμή υπάρχει στην Ουκρανία ένα τμήμα που διασκεδάζει, πάει στα μπαρ, γλεντοκοπάει, πληρώνει αδρά για να αποφύγει την επιστράτευση. Και να φανταστεί κανείς ότι όλα αυτά τα καταγράφουν τα λεγόμενα δυτικά ΜΜΕ, που κάθε άλλο παρά θέλουν να πλήξουν την εικόνα του εκλεκτού των ΗΠΑ, Ζελένσκι και της κυβέρνησής του.

Τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν

 

Μετά τους Βρετανούς, ήταν η σειρά των ΗΠΑ να ανάψουν το «πράσινο φως» στο καθεστώς Ζελένσκι για τη χρησιμοποίηση αμερικανικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς εναντίον στόχων μέσα στο έδαφος της Ρωσίας. Ο «χρησμός» του Μπλίνκεν, ότι η Ουκρανία θα αποφασίσει αν θα το κάνει ή όχι, δείχνει ακριβώς αυτό: Οτι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ κλιμακώνουν τη σύγκρουση με τη Ρωσία, εκτοξεύοντας τους κινδύνους να γενικευτεί.

Σε αυτό συντείνει και η αποκάλυψη του ρόλου που έπαιξαν ΗΠΑ - Βρετανία και ΝΑΤΟ - ΕΕ στην κλιμάκωση του πολέμου αμέσως μετά τη ρωσική εισβολή, τον Φλεβάρη του 2022. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύδονται, μέχρι τις 15 Απρίλη 2022 υπήρχε διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία για παύση των εχθροπραξιών. Πρόκειται βέβαια για εύθραυστους συμβιβασμός, που μόνο «τελεία» δεν βάζουν στην αντιπαράθεση, με δεδομένους τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στην περιοχή και παγκόσμια.

Το γεγονός ωστόσο ότι σε εκείνο το σημείο ο ευρωατλαντικός άξονας έριξε το σύνθημα για κλιμάκωση, δείχνει τα πραγματικά του σχέδια στο Ουκρανικό όπως ξεδιπλώνονται από το πραξικόπημα του 2014 και πριν από αυτό. Επιβεβαιώνεται έτσι, για άλλη μια φορά, ότι στην Ουκρανία συγκρούονται το ΝΑΤΟ και η Ρωσία, με την ευρωατλαντική συμμαχία να στηρίζει το καθεστώς Ζελένσκι με χρήμα και όπλα, αναβαθμίζοντας ολοένα και περισσότερο την πιο άμεση εμπλοκή της στον πόλεμο.

* * *

Σε αυτό το έδαφος, η Βρετανία - ανάμεσα σε άλλους - συνεχίζει να στέλνει στην Ουκρανία προηγμένα και μεγαλύτερης εμβέλειας όπλα, ακόμα και πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό: Τον περασμένο Μάη αποκαλύφτηκε ότι οι βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις και συγκεκριμένα η SAS (Special Air Service), η SRR (Special Reconnaissance Regiment) και η SBS (Special Boat Service) εμπλέκονται άμεσα στις μάχες επί του ουκρανικού εδάφους.

Ψήφος και για την Υγεία του λαού


Από εφημερία στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»
Από εφημερία στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»

 

Τα 500.000 ευρώ που κοστίζει καθημερινά η συμμετοχή της φρεγάτας «Υδρα» στην πολεμική αποστολή της ΕΕ, αν δίνονταν για τις ανάγκες της Υγείας, οι χτεσινές σκηνές με τα ράντζα απλωμένα στην εφημερία του «Γεννηματάς» δεν θα υπήρχαν.

Τα 240 δισ. ευρώ που ξόδεψαν σε έναν χρόνο οι κυβερνήσεις της ΕΕ για πολεμικούς εξοπλισμούς, αν δίνονταν για την προστασία της υγείας του λαού, εκατομμύρια ασθενείς δεν θα αναγκάζονταν να πληρώνουν από την τσέπη τους και χιλιάδες από αυτούς δεν θα είχαν πεθάνει επειδή δεν είχαν την κατάλληλη φροντίδα.

Η ΕΕ διαθέτει 700 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τους ομίλους της «πράσινης μετάβασης», αλλά την περίοδο της πανδημίας δεν διέθετε ούτε αναπνευστήρες για να μην πεθαίνουν χιλιάδες ασθενείς σχεδόν αβοήθητοι σε κοινούς θαλάμους, τους οποίους βάφτιζαν ΜΕΘ.

Περί δημοσκοπήσεων


Πηγή: Eurokinissi

 

Διενεργείται τις τελευταίες μέρες, ενόψει των ευρωεκλογών, μια ακόμα δημοσκόπηση, με τη μέθοδο της αποστολής μηνυμάτων στο Viber, σε τυχαία επιλαχόντες όπως αναφέρεται, από μια εταιρεία ονόματι «Real Polls». 

Στη συγκεκριμένη έρευνα, πέρα από τα γνωστά ερωτήματα για την πρόθεση ψήφου κ.ά στις προσεχείς ευρωεκλογές, τίθενται και δύο όπου ζητείται γνώμη για τους πολιτικούς αρχηγούς. Ως εδώ όλα καλά. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι σε αυτά τα δύο ερωτήματα απουσιάζει σκανδαλωδώς ερώτημα που να αφορά τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα! Τη στιγμή μάλιστα που περιλαμβάνονται όλοι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έπονται του ΚΚΕ, αλλά και άλλοι, απίθανοι, που προφανώς θέλουν να... «σφυγμομετρήσουν», αν όχι να ενισχύσουν, όπως η Λατινοπούλου και ο Κόκκαλης!