Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Όσα δε φτάνει η αλεπού…



Μέσα από την υποκριτική δημοκρατικότητα, όταν δεν έχουν τι άλλο να προσάψουν, στρέφουν και σημαδεύουν με ψεύδη όσους παλεύουν για την αλήθεια…

Βρε τι γίνεται κάθε που πλησιάζουν οι εκλογές με όλους αυτούς του αυτοπροσδιοριζόμενους «δημοκρατικού τόξου». Ο μεγάλος εχθρός, ο μέγιστος αντίπαλος είναι το ΚΚΕ! Το «δογματικό», το «συγκεντρωτικό», το «καπελωτικό». 
Που χαλάει τραμπούκικα τα συνέδρια του διαπλεκόμενου συνδικαλισμού αντί να κάνει μόκο και να το βουλώνει. Οι τραμπούκοι, οι αγροίκοι του ΠΑΜΕ εισβάλουν με τσαμπουκά και χαλάνε το παιχνίδι των μικρούληδων που παίζουν τους συνδικαλιστές, όπως μικρά παιδιά παίζουν τους μεγάλους. Μέσα από την υποκριτική δημοκρατικότητα, όταν δεν έχουν τι άλλο να προσάψουν, στρέφουν και σημαδεύουν με ψεύδη όσους παλεύουν για την αλήθεια. Ο επί της ουσίας λαοφιλής Δήμαρχος πρέπει να απαξιωθεί. Ξέρεις τι είναι να σε ψηφίζουν και να επαινούν το έργο σου πολίτες που δεν ανήκουν στο ίδιο Κόμμα; Παρουσίασέ τον λοιπόν ως οπισθοδρομικό, ως συντηρητικό, ως άνθρωπο που ταυτίζεται με τις μανταμίτσες του Κατηχητικού κι αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας ό,τι μοντέρνο και προοδευτικό.

Αυτή η αφ’ υψηλού ειρωνική επίδειξη της μοντερνιάς που μονοπωλούν κάποιοι τόσο αεράτοι, τόσο σίγουροι, τόσο …επιφανειακοί… Που χαμογελούν μ΄ ευγενική συγκατάβαση και κολλάνε γραφικές επωνυμίες σε ό,τι αυθεντικά αγωνιστικό με στόχο να το απαξιώσουν.

Όσα δε φτάνει η αλεπού….

http://www.katiousa.gr

Κατέθεσε τρεις τροπολογίες για την προστασία της μητρότητας


Τρεις τροπολογίες για την προστασία της μητρότητας κατέθεσε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Οι τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας - Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας - Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στον Τοπική Αυτοδιοίκηση - Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ», το οποίο σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.
 Η πρώτη τροπολογία αφορά τη θεσμοθέτηση της χορήγησης επιδόματος τοκετού. Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, από το 2012 το επίδομα τοκετού με βάση τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ ουσιαστικά έχει περικοπεί, αφού χορηγείται αποκλειστικά και μόνο στις περιπτώσεις τοκετού στο σπίτι, δηλαδή εκτός μαιευτηρίου δημόσιου ή ιδιωτικού, συμβεβλημένου κ.λπ. «Το επίδομα τοκετού, τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια παροχή που αντικαθιστά τις υπηρεσίες μαιευτικής περίθαλψης, για τις γυναίκες που γεννούν εκτός μαιευτηρίων, αλλά να παρέχεται σε όλες ανεξαιρέτως τις νέες μητέρες, ως μια πρώτη, ελάχιστη οικονομική στήριξη των ζευγαριών για την κάλυψη μέρους των αναγκών που συνεπάγεται η έλευση ενός νέου μέλους στην οικογένεια».

2003: Λίγες ώρες πριν την πύρινη κόλαση στο Ιράκ


19 Μάρτη 2003 λίγες ώρες πριν την πύρινη κόλαση στο Ιράκ

Η διαδήλωση

Από νωρίς δεκάδες νέοι και εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη», συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο της εκδήλωσης ( η σύζυγο του Μίλερ*. Η εκδήλωση - πρόκληση για τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της Θεσσαλονίκης, που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα, διοργάνωσε το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στις Βαλκανικές Χώρες.

Στο πάνελ η πρόεδρος Κέντρου UNESCO Κ. Τζιτζικώστα, η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζελομοσίδου, η καθηγήτρια Τ. Βαλαλά και η Μπόνι Μίλερ. Χαιρετιστήρια μηνύματα - διαπιστευτήρια; - έστειλαν ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης.

Με πανό και συνθήματα διαδήλωναν «Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, όχι στους λακέδες των Αμερικανών», και απαιτούσαν «Καμιά συμμετοχή, απεμπλοκή, να έρθει η φρεγάτα απ' την Ανατολή».

Κλακαδόρο


 
Αυτούσια την προπαγάνδα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ αναπαράγουν ενάντια στο ΠΑΜΕ οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, μέσα από την ιστοσελίδα τους. Οπως κάνει και ο απερχόμενος πρόεδρος - εργατοπατέρας Παναγόπουλος, τριγυρνώντας στα κανάλια, έτσι και οι υπόδικοι φασίστες μιλούν για «διάλυση του συνεδρίου» από το ΠΑΜΕ, ενώ κατηγορούν και την αστυνομία επειδή δεν κατέστειλε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους! Οπως και να το δει κανείς, το ταξικό ένστικτο της εργοδοσίας δεν κρύβεται. Εχει αμολήσει από τη μία τους εργατοπατέρες και από την άλλη τα μαντρόσκυλά της, τους χρυσαυγίτες, ενοχλημένη που δεν επιβλήθηκαν οι νόθοι αντιπρόσωποι - μαϊμού. Είναι γνωστό άλλωστε ότι αν κάποιος ξέρει καλύτερα από μπραβιλίκια και μαφιόζικες πρακτικές, αυτοί είναι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, κάτι που το έχουν αποδείξει στο Πέραμα, στο λιμάνι του Πειραιά κ.α. Οπότε, φαίνεται ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ εκτός από την κυβέρνηση βρήκε άλλον ένα πολύτιμο υποστηρικτή στο βρώμικο έργο της...

Οι τοποθετήσεις των υποψήφιων με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στη σύσκεψη του Ωραιοκάστρου



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17/03 η σύσκεψη της λαϊκής συσπείρωσης στο Ωραιόκαστρο. Την συζήτηση άνοιξε ο υποψήφιος στην Περιφερειακή Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρος Ιγνατιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στη συμφωνία των αστικών κομμάτων πάνω στα βασικά ζητήματα που είναι η στήριξη με κάθε τρόπο της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων με τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, τις αναθέσεις έργων και τις επιχορηγήσεις. Πρόσθεσε ότι από τους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας απουσιάζουν οι παρεμβάσεις σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς, όπως είναι ο αντισεισμικός έλεγχος και θωράκιση, τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντιπυρική προστασία, ενώ προωθούνται υποδομές που στηρίζουν διάφορα επιχειρηματικά σχέδια.

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης της Ν.Δ. πανηγυρίζει μεν για την επιτυχία της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αποσιωπά δε ότι αυτά βασικά εξυπηρέτησαν μεγάλες επιχειρήσεις, μπάλωσαν ορισμένες τρύπες και ελάχιστα δόθηκαν για την ενίσχυση της φτώχειας που δημιουργεί η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Επισήμανε ότι η μετατροπή της Κεντρικής Μακεδονίας σε τουριστικό - διαμετακομιστικό κέντρο και τόπο διέλευσης αγωγών φυσικού αερίου, δεν βελτίωσε την απασχόληση και τους μισθούς.

Κριτήριο ψήφου για τους 17άρηδες το απαράδεκτο κυβερνητικό σχέδιο για το Λύκειο




Τον δρόμο της διαβούλευσης και στη συνέχεια της κατάθεσής του στη Βουλή θα πάρει, όπως φαίνεται, το σχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που κάνει το σχολείο ακόμα πιο ανταγωνιστικό, απομακρύνοντάς το από τον όποιο μορφωτικό ρόλο τού είχε απομείνει. Στην ουσία, η κυβέρνηση επιμένει σε ένα σχέδιο που το έχουν απορρίψει μαζικά οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και η συνδικαλιστική τους οργάνωση, η ΟΛΜΕ, όπως επίσης και οι γονείς και η Συνομοσπονδία τους, η ΑΣΓΜΕ. Επιμένει σε ένα σχέδιο που θα φορτώσει με πολύ περισσότερα βάρη τους μαθητές και τις οικογένειές τους, τόσο από τη σκοπιά του άγχους και του ανταγωνισμού, που θα εκτιναχθεί στα ύψη, όσο και με οικονομικά βάρη, καθώς η ένταση του ανταγωνισμού κάθε άλλο παρά θα μειώσει την παραπαιδεία και τα φροντιστήρια.

Σαν πας στην Καλαμάτα...


Από την παρέμβαση των ταξικ. δυνάμεων στη φιέστα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ 
 
Από την παρέμβαση των ταξικ. δυνάμεων στη φιέστα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ

Με την αποφασιστική μάχη που έδωσαν επί τέσσερις μέρες στην Καλαμάτα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες όλης της χώρας, συνδικαλιστές και άλλοι εργαζόμενοι, εμπόδισαν όσα μεθόδευαν εργοδοσία - εργατοπατέρες - κυβέρνηση για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα: Στα συνέδρια των εργατών δεν μπορούν να παίρνουν μέρος νόθοι, εργοδότες, διευθυντικά στελέχη, ασφαλίτες και εισαγγελείς, όπως επεδίωξε η απερχόμενη ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/ομάδα Βασιλόπουλου) με πρακτικές συνδικαλιστικής μαφίας!

Η μάχη αυτή δεν αφορά τις καρέκλες, ούτε είναι «επικοινωνιακό σόου»: Αποτελεί συνέχεια της μάχης που δίνεται σε συνδικάτα όλης της χώρας όλο το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στη νοθεία και την ωμή εργοδοτική παρέμβαση που οργιάζουν, για να διατηρήσουν τους εργατοπατέρες ακλόνητους, κατσικωμένους στο σβέρκο της εργατικής τάξης.