Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Αλλού τα κακαρίσματα ... κι αλλού γεννάν οι κότες

 

Τρεις μέρες τώρα σύσσωμα τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά Μέσα αναπαράγουν τις ίδιες σαχλαμάρες - βασικά ξεπατικωτούρα από ένα πρώτο «ρεπορτάζ» - για τα πόσα αυγά έφαγαν οι Αμερικανοί πεζοναύτες του «Arlington» που έκαναν «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη, και άλλα τέτοια. Μια μικρή λεπτομέρεια: Η «επίσκεψη» του «USS Arlington» στην πόλη έγινε πριν... ενάμιση μήνα, και συγκεκριμένα στις 21 Μάη. Πιο μπαγιάτικα κι από κλούβιο αυγό τα «νέα» τους, δηλαδή... Για να καταλάβει πάντως κανείς προς τι η πρεμούρα και τα «ρεπορτάζ» μετά από 50 μέρες, ίσως αξίζει να ρίξει μια ματιά στο τι μεσολάβησε από τότε: Για παράδειγμα, ότι το αμερικανικό πλοίο όταν απέπλευσε από την Αλεξανδρούπολη έβαλε πλώρη για την Τουρκία, όπου συμμετείχε σε τουρκική άσκηση με σενάριο την απόβαση σε ελληνικά νησιά!

'Η θα μπορούσε π.χ. να καταγράψει τις αμέτρητες δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων για τις «διαφορές» στο Αιγαίο και την «επίλυση εντός πλαισίου ΝΑΤΟ», με αποκορύφωμα τη συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν, την ώρα που η Τουρκία βάζει ζήτημα κυριαρχίας μέχρι και της Κρήτης. Και, πάνω απ' όλα, θα μπορούσε να καταγράψει στο ημερολόγιο τις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ, που αποτελούν «δόγμα πολέμου» απέναντι σε Ρωσία και Κίνα, με την Αλεξανδρούπολη να παίζει «στρατηγικό ρόλο» στην ανάπτυξη 300 χιλιάδων ΝΑΤΟικών στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Με δυο λόγια: Αλλού τα κακαρίσματα - από την πρεσβεία και τις κότες που βρίσκονται πέριξ της - κι αλλού γεννάν οι κότες της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Που γεννάνε τεράστιους κινδύνους για τον λαό της περιοχής, ενώ τροφοδοτούν και τα σχέδια συνεκμετάλλευσης των επώδυνων διευθετήσεων στα Ελληνοτουρκικά. Βέβαια, από την επίσκεψη του «Arlington» μεσολάβησαν και μερικά ακόμα γεγονότα, π.χ. οι κινητοποιήσεις του φιλειρηνικού κινήματος στην πόλη, αλλά και του ΚΚΕ, που η πρόσφατη κινητοποίησή του έφτασε μέσα στο λιμάνι της πόλης, καθυστερώντας το ξεφόρτωμα ενός ακόμα φορτίου του θανάτου. Ποιος ξέρει, ίσως κι αυτό να έχει κάποια σχέση με την αναστάτωση στο κοτέτσι...

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Νέα κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας 4μελούς οικογένειας (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 
 

Νέα κινητοποίηση έξω από συμβολαιογραφείο της Θεσσαλονίκης, όπου αναμενόταν να πλειστηριαστεί σπίτι 4μελούς οικογένειας συναδέλφου τους από την Τούμπα, πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 13 Ιούλη, το Σωματείο Επισιτισμού και άλλοι φορείς κάνοντας πράξη το σύνθημα «Κανένας μόνος, κανένας φόβος, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Υπενθυμίζεται ότι ο πλειστηριασμός αφορά σε 4μελή οικογένεια στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης με γονείς με προβλήματα υγείας και μακροχρόνια άνεργους, που το σπίτι της πλειστηριάζεται για χρέη προς τράπεζα.

Πρόκειται για μια κατοικία ανώγεια 40 τ.μ., που το fund CEPAL αγόρασε από την Alpha Bank σχεδόν 4 χιλιάδες ευρώ και τώρα θέλει να το πλειστηριάσει στην τιμή των 40 με 43 χιλιάδων, όπως κατήγγειλε ο Γιώργος Μπρανίκας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής .

«Να κλέψεις ξέρεις; Να κρυφτείς ξέρεις; Ε, τότε τι κλέβεις»

 

 
  • Επιστολή του «Αεροπεζοναύτη» στο 902.gr

Αγαπητοί σύντροφοι

Ένα πουλάκι με ενημέρωσε, ότι κάπου, ένα τσούρμο περιπλανώμενοι και φευγάτοι, πήραν τις κόκκινες σημαίες στην πλάτη και τις σεργιανούν, στις συνάξεις τους, και στα ΜΜΕ τους ως τεκμήριο των περγαμηνών τους, για μαλάγρα και ψάρεμα ανυποψίαστων φίλων και αναγνωστών του «Ρ» και του 902.gr, στα πεδία των ταξικών αγώνων, σπέρνοντας συγχύσεις για τις αδιάρρηκτες συντροφικές και διαχρονικές σχέσεις του ΑΕΡΟΠΕΖΟΝΑΥΤΗ με το ΚΚΕ.

Κηδεία με ξένα κόλλυβα!

13/7/1980 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Απαγορεύονται τα πάντα!

 

ΜΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ από 20 εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας, κυρίως μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων, πείθει για το πέρα για πέρα ανελεύθερο, καταπιεστικό και παράνομο «εσωτερικό καθεστώς» που επικρατεί στα περισσότερα εργοστάσια.
«Ιερά εξέταση»

Αμέτρητα είναι τα εργοστάσια όπου για να βγάλει κανείς το πικρό μεροκάματο χρειάζεται να περάσει πρώτα από «Ιερά Εξέταση». Σε πολλές περιπτώσεις αυτή είναι θεσμοθετημένη και στους Κανονισμούς Εργασίας, όπως αμέσως φαίνεται:

- «Κατά την πρόσληψιν - ορίζει ο εσωτερικός κανονισμός της χαρτοποιίας «ΣΟΦΤΕΞ» στο άρθρο 2 - η επιχείρησις δικαιούται να αξιώσει παρά του εργαζόμενου υπεύθυνον δήλωσιν περιέχουσαν σύντομον βιογραφικόν σημείωμα, τυχόν υπάρχουσα καταδίκην επί τίνι και ποίω αδικήματι ως και ΠΑΝ έτερον στοιχείον χρήσιμον δια τον σχηματισμόν πληρεστέρας κατά το δυνατόν εικόνος περί του χαρακτήρος και του ήθους αυτού»!...

Η πολυεθνική Ιματισμού «ΤΡΙΟΥΜΦ», σύμφωνα με τον εγκεκριμένο στις 3.11.78 Κανονισμό της, έχει προνοήσει και για προφορικές ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. Σ' αυτόν, και ειδικότερα στο άρθρο του 7, με τίτλο «Δηλώσεις εργαζομένων», αναφέρει:

- (...) «Η επιχείρησις δεν ευθύνεται εάν ο μισθωτός εζημιώθη λόγω παρασιωπήσεως υπ' αυτού στοιχείων, όπως η συνδικαλιστική ιδιότης, άτινα θα του παρείχον δικαιώματα»... (...)

Στα «Ελληνικά Ναυπηγεία» του Νιάρχου, με βάση το άρθρο 5 του από το 1963 εσωτερικού κανονισμού, «πάντες, οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να δηλώνουν τυχόν υπαρχούσας παρ' αυτοίς βλαβεράς έξεις και ελαττώματα»!... (...)

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ψήφισαν από κοινού τη μονιμοποίηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην Ενέργεια!

 

Συνένοχοι στο έγκλημα της ενεργειακής φτώχειας, για την οποία «τσακώνονται» ποιος θα την... πρωτοαντιμετωπίσει

 

Από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ψήφισαν χτες στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται Οδηγία της ΕΕ που «επικαιροποιεί» και «εκσυγχρονίζει» το καθεστώς των άδικων ειδικών φόρων κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα «ενεργειακά προϊόντα», δηλαδή των φόρων που μαζί με τα χαράτσια, τη ρήτρα αναπροσαρμογής κ.λπ. εκτινάσσουν «στον Θεό» την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και την ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης!

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η παραπέρα «απελευθέρωση» του επαγγέλματος των εκτελωνιστών, προκειμένου να βρουν ελεύθερο πεδίο δράσης οι μεγάλες εκτελωνιστικές εταιρείες, κατ' εντολή των μεγάλων μεταφορικών εταιρειών, όπως αυτές που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Πειραιά (COSCO, εφοπλιστικοί όμιλοι), οι οποίες θέλουν 24ωρες εκτελωνιστικές υπηρεσίες και δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις στον διαμετακομιστικό κόμβο και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Το «κερασάκι» όλων αυτών είναι το άρθρο 52, που προβλέπει κι άλλες διευκολύνσεις για τους εφοπλιστές, οι οποίες συνιστούν πρακτικά νέες φοροαπαλλαγές, και μάλιστα όταν αυτήν την περίοδο στέλνονται στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ τα μπουγιουρντί για την καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής.