Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Απάντηση για τα οικονομικά των κομμάτων


  Πηγή: Eurokinissi

Νέα συκοφαντική επίθεση εξαπέλυσαν συντονισμένα -κι ασφαλώς όχι τυχαία- κατά του ΚΚΕ κέντρα, από την αντικομμουνιστική φυλλάδα «Δημοκρατία», έως τον κ. Γ. Πεταλωτή, του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ των μνημονίων.

Συγκεκριμένα, η «Δημοκρατία», στο οπισθόφυλλο της Δευτέρας 18 Φλεβάρη και με αφορμή τις «αποκαλύψεις Τσουκάτου», υποστήριξε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που ούτε «για τα μάτια του κόσμου» δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του νόμου σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων, ενώ χρηματοδοτείται για να κάνει «φιέστες για τον Άρη»! Ο δε κ. Πεταλωτής, που βγήκε από το πηγάδι «όλως τυχαίως», την ίδια μέρα, στην κρατική ΕΡΤ1 και με την ίδια αφορμή, ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να βρεθεί το μαύρο πολιτικό χρήμα που «εισέρρεε προς όλα τα κόμματα, ακόμα και στα αριστερά, τα προοδευτικά κόμματα, σε κόμματα που δεν ήταν εξουσίας», κάνοντας μάλιστα τον "ανήξερο" για τις σακούλες που σήκωνε ο κ. Τσουκάτος και εγκαλώντας, ψευδώς, το ΚΚΕ ότι αρνήθηκε το δημόσιο έλεγχο που πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου.

Δημήτρης Κουτσούμπας – “Ο Τσίπρας παθαίνει συχνά Παπαγγελή”



Χειμαρρώδης εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο in.gr ο Δημήτρης
Κουτσούμπας, εκτοξεύοντας “φαρμακερές” ατάκες κατά του Αλέξη Τσίπρα και άλλων στελεχών του Σύριζα, που θεωρούν πως κρυπτόμενοι πίσω από τσιτάτα των κλασικών θα εξωραΐσουν τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική τους. “Κατήφορο χωρίς πάτο” χαρακτήρισε την τετραετία της “πρώτης φοράς αριστερά”, στηλιτεύοντας το θράσος της κυβέρνησης να εμφανίζει ως μεγάλες φιλολαϊκές τομές τα ψίχουλα που μοιράζει στο λαό. Παρομοίασε επίσης τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ ως Πιουριφόι που “σουλατσάρει παντού”, προειδοποιώντας ότι οι “μεντεσέδες σκουριάζουν και καταλήγουν στα σκουπίδια”. Αναφέρθηκε επίσης στους εκλογικούς στόχους του ΚΚΕ, που είναι η ενίσχυσή του σε όλες τις επερχόμενες κάλπες, αλλά και τον εφικτό στόχο να εκτοπιστεί η ναζιστική ΧΑ από την τρίτη θέση. Τράβηξε κόκκινη γραμμή μεταξύ των ανθρώπων που
προσεγγίζουν από διάφορες αφετηρίες το κόμμα το τελευταίο διάστημα και τον περιπλανώμενων βουλευτών με σημαία ευκαιρίας διευκρινίζοντας πως ποτέ το ΚΚΕ δε θα δεχόταν βουλευτή άλλου κόμματος χωρίς να έχει παραιτηθεί. Παρέθεσε τις προτάσεις του ΚΚΕ για τα κόκκινα δάνεια, ενώ τόνισε και την ειλικρινή στήριξη του κόμματος στο λαό της Βενεζουέλας, μακριά από την κυβερνητική διγλωσσία του Σύριζα:

Οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντικομμουνισμός και η πραγματικότητα



«Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα»

Το ότι οι Έλληνες έχουν φτωχύνει όλα αυτά τα χρόνια είναι γνωστό. Το ότι εκατομμύρια συμπολίτες μας βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού, κι αυτό γνωστό. Αυτό, όμως, που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι ότι είμαστε πλέον φτωχότεροι από τους πολίτες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ (!). Αυτό έγραψε στις 18 Ιανουαρίου του 2019 η iefimerida – σε ένα κατά τα άλλα ενημερωτικό κείμενο για τη μείωση του κατά κεφαλή ΑΕΠ – για να περάσει υποδόρια αφενός πως οι πολίτες αυτών των χωρών προοδεύουν από τότε που ξεμπέρδεψαν με τον επάρατο… κομμουνισμό και αφετέρου να επιστήσει την προσοχή στον ελληνικό λαό σε περίπτωση που αρχίζει να αποκτά περίεργες… απόψεις και θελήσει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του.

Το κείμενο αυτό αποτελεί μία εκλεπτυσμένη συνέχεια του κειμένου που είχε αναρτήσει η ίδια ιστοσελίδα στις 13 Δεκεμβρίου του 2018, που κατηγορούσε την ΕΡΤ, επειδή «έκλαιγε», όπως έλεγε, σε εκπομπή της γιατί το ΚΚΕ έχασε τη μάχη της Αθήνας. Το κείμενο αυτό βρίθει από αντικομμουνισμό και ιστορικές αναλήθειες, στηριζόμενο στους γνωστούς και μη εξαιρετέους αναθεωρητές της σύγχρονης ιστορίας, τους καθηγητές πανεπιστημίου, Στάθη Καλύβα και Νίκο Μαραντζίδη.

«Κι εις ανώτερα»...


  Πηγή: Eurokinissi

Της Κάλι Καρά

Στην 55η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 35 αρχηγοί κρατών, 80 υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, εκπρόσωποι επιχειρηματικών ομίλων και ιμπεριαλιστικών οργανισμών, ειδικοί, εμπειρογνώμονες κ.ά. Δηλαδή, όλα τα καλά παιδιά στην «πίστα» του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και το κάθε ένα μόνο του για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας του.


Προς τιμήν του ιδρυτή αυτής της Διάσκεψης Έβαλντ φον Κλάιστ καθιερώθηκε και το ομώνυμο βραβείο από το 2009, που απονέμεται σε προσωπικότητες της πολιτικής για την ασφάλεια με εξέχουσα συνεισφορά για τη διεθνή συνεννόηση και την επίλυση διαφορών.

Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και των Σκοπίων, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, τιμήθηκαν από κοινού με αυτό το βραβείο για τις υπηρεσίες τους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας με χορηγό την …Πρεσβεία!


 

Έχουν μεγάλη αγωνία «οι αριστεροί» κυβερνώντες να πάρουν το βραβείο του καλού μεντεσέ στα Βαλκάνια, αλλά φαίνεται ότι δεν τους έχει μείνει στάλα τσίπα!

 

Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας με χορηγό την ...ΠρεσβείαΔεν διστάζει σε τίποτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μετατρέψει στα μάτια της νέας γενιάς τα αμερικάνικα γεράκια του πολέμου σε «περιστέρια της ειρήνης και της δημοκρατίας».


Ακολουθώντας τη flexible «αντιμπεριαλιστική» πολιτική της που γεμίζει την Ελλάδα με βάσεις του ΝΑΤΟ ακόμα και για πυρηνικά όπλα, το Υπουργείο Παιδείας προωθεί στα σχολεία το πρόγραμμα «FLEX» που:

«Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπό τη διαχείριση του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων (ECA) του Υπουργείου Εξωτερικών (US Department of State) των ΗΠΑ».

Το πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν ένα χρόνο στις ΗΠΑ, σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί.

Το στραμπούληγμα



Αυτή η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος έχει στηθεί πάνω στο στραμπούληγμα κάθε σημασίας, εννοιολογικής αλλά και ιδεολογικής, και λέξεων και θέσεων. Είναι κυριολεκτικά άσκηση του καταχρηστικού δικαιώματος της αστικής τάξης και των μικροαστικών κολαούζων της να εξαρθρώνει μικροπολιτικά κάθε μεγάλο ζήτημα, ακόμα και απ' αυτά που κατ' οικονομία αφορούν στην πλειονότητα και τα λέμε εθνικά.
 
Η πραγματικότητα, μόλις γδάρεις λίγο με το νύχι την μπογιά όρων όπως «αριστερός» και «προοδευτικός», είναι μια συστημική σαπίλα. Που εκτείνεται απ' την Παιδεία και την εργασία έως την Υγεία και τα σύνορα ή τη λαϊκή κυριαρχία. Κοντολογίς διαιωνίζεται η δυσοσμία των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών με τάχα μου δήθεν μετωπικές συγκρούσεις του τραμπουκισμού με το μπούλινγκ και της προπαγάνδας με τα fake news. Οι αναθεωρητές, παίζοντας το αστικό παιχνίδι της πολιτικής του εφικτού, αλλάζουν πουκάμισα σαν τα φίδια και πουλάνε το φαρμάκι για φάρμακο, εξομοιώνοντας τα θρανία με τα πρόβατα με επιχείρημα τα τέσσερα πόδια.