Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Αλεπούδες και ασύμμετρες απειλές


Eurokinissi
Βεβαίως, δεν είναι να πέφτει κανείς από τα σύννεφα στο άκουσμα ότι οι πυρκαγιές είναι (και) αποτέλεσμα της δράσης εμπρηστών, με διάφορα κίνητρα κάθε φορά. Ειδικά το ΚΚΕ πολλάκις έχει αναπτύξει τις θέσεις του σχετικά με την πολιτική που ανάβει το φιτίλι των εμπρηστών. Ομως, με αφορμή τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης περί «ασύμμετρου φαινομένου», θυμηθήκαμε τις σχετικές τοποθετήσεις στις καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου το 2007. Τότε ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ που έκανε λόγο για «ασύμμετρο πόλεμο», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε ως «αιτίες» των πολύνεκρων πυρκαγιών τις ...αλεπούδες που μεταφέρουν με τις φουντωτές ουρές τους τις φλόγες στα δάση. Εβλεπε επίσης ως «αιτίες» τους φούρνους ηλικιωμένων γυναικών και τους βοσκούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενος τότε την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου, είχε φτάσει στο σημείο να λέει ότι το ΚΚΕ αναπαράγει τις θέσεις της ΝΔ, επειδή το Κόμμα μας σημείωνε ότι «οι δρόμοι του πετρελαίου είναι ματωμένοι και οι δρόμοι των φιλέτων γης καμένοι...». Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αριστερός απολογητής του συστήματος, έβλεπε κάθε πιθανή και απίθανη αιτία για τις πυρκαγιές εκτός από την εμπορευματοποίηση της γης. Σήμερα, ως κυβέρνηση, ακριβώς για να καλύψει τις ευθύνες του (όπως και η ΝΔ το 2007) αναπαράγει τα περί «ασύμμετρων απειλών», για να υποστηρίξει ότι είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμες οι συνέπειες των πυρκαγιών... Κάθε τους τοποθέτηση είναι κομμένη και ραμμένη τόσο στην ανάγκη αθώωσης του συστήματος που υπερασπίζονται όσο και στον αποπροσανατολισμό, στην αποποίηση των ευθυνών τους για την ανυπαρξία μέτρων πρόληψης τέτοιων καταστροφών, προστασίας της ανθρώπινης ζωής, αλλά και σχεδιασμού αντιμετώπισης σοβαρών έκτακτων καταστάσεων...

Αναβάθμιση...


 Της Κάλι Καρά

Οι ανυπολόγιστες ζημιές σε ανθρώπινα θύματα και περιουσίες με αμέτρητους άστεγους και κατεστραμμένες υποδομές στην Αττική, προστιθέμενες στα θύματα των πλημμυρών της πριν από 8 μήνες, φέρνουν στην επιφάνεια την ουσία της πολυσυζητημένης, από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, αναβάθμισης της χώρας στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και τη «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται.

Η αναβάθμιση αυτή έχει να κάνει μόνο με το ρόλο της στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, για τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης, αφού φιγουράρει στη 2η θέση, στη σχετική λίστα, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και με το 2,32% του ΑΕΠ της να ξοδεύεται εκεί!

Πού να περισσέψουν χρήματα για αντιπυρική προστασία, για τη χρηματοδότηση υποδομών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, για την αναβάθμιση των μέσων και του προσωπικού, με το κριτήριο της ασφάλειας και της υγείας του λαού;

Πού να περισσέψουν χρήματα για υποδομές, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, με επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό, όπου θα ακολουθούνται διαδικασίες ασφάλειας, θα υπάρχει ουσιαστικός κρατικός έλεγχος του συνόλου των διαδικασιών που απαιτούνται για την πρόληψη;

Κάτω τα χέρια απ' τον Αμβρόσιο


Μην πυροβολείτε τον αγγελιαφόρο, αυτά λέει η θρησκεία του, αυτά κηρύσσει.
 






"Ο Τσίπρας και οι άθεοι συνεργάτες του είναι οι υπαίτιοι της γενικής καταστροφής! Η μεγάλη πυργαγιά ξεκίνησε από έναν κεραυνό στα Γεράνια Όρη! Είναι ένα καθαρό μήνυμα του Ουρανού! Όσο περισσότερο οι Έλληνες απομακρύνονται από το δρόμο του Θεού, τόσο και περισσότερες καταστροφές μας περιμένουν".

Σ' αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε ο Αμβρόσιος σε μακροσκελές κείμενό του. Και από χθες έπεσαν να τον φάνε τον άνθρωπο, όπως κάνουν κάθε φορά που ρίχνει κατάρες σε άθεους, ομοφυλόφιλους, μετανάστες και σε όσους τους υποστηρίζουν.

Γιατί; Ποιοι είμαστε εμείς που θα τα βάλουμε με τον Αμβρόσιο και τον κάθε Αμβρόσιο; Τι το κακό έχει κάνει ο άνθρωπος πέρα απ' την απλούστατη κριτική με βάση το λόγο και κυρίως τα έργα του Θεού;

Στιγμιότυπα... στις αντανακλάσεις των πυρκαγιών


Πάτρα, χτες το απομεσήμερο. Οδός Καρόλου, έξω από τον Ερυθρό Σταυρό. Απλός κόσμος φέρνει σακκούλες και χαρτόκουτα με εφόδια για τα θύματα των πυρκαγιών. Ό,τι μπορεί ο καθένας: τρόφιμα, νερό, γάζες, φάρμακα... Ο πιτσιρικάς που κατηφορίζει με το σκέιτμπόρντ του, δεν είναι πάνω από 12 χρόνων. Σταματάει στο απέναντι πεζοδρόμιο, παίρνει παραμάσχαλα το σκέιτμπορντ και κοιτάζει δειλά. Κάποια στιγμή πλησιάζει έναν ερυθροσταυρίτη.

- Μαζεύετε πράγματα γι' αυτούς που κάηκαν;
- Ναι
- Γάλατα παίρνετε;
- Ναι, αρκεί να είναι μακράς διαρκείας για να διατηρούνται.
- Δηλαδή, γάλα σε κονσέρβα κάνει;
- Κάνει.

Ο πιτσιρικάς δείχνει ικανοποιημένος από την απάντηση. Αφήνει κάτω το σκέιτμπορντ, βάζει τα χέρια στις τσέπες τού παντελονιού του, βγάζει δυο κονσέρβες συμπυκνωμένο γάλα και τις δίνει στον ερυθροσταυρίτη. Ύστερα ανεβαίνει πάλι στο σκέιτμπόρντ του και συνεχίζει το κατηφόρισμά του προς την παραλία...

ΣΥΡΙΖΑίικη ξετσιπωσιά!


  Πηγή: Eurokinissi

Αντί να ρίξουν τα μούτρα τους και να δείξουν λίγο σεβασμό για την τραγωδία, για την οποία ευθύνεται και η κυβέρνησή τους, τα διαδικτυακά τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν χθες να διακινούν αθλιότητες σε βάρος του ΚΚΕ. Διακινούν στο Ίντερνετ το ψέμα ότι το ΚΚΕ το Φλεβάρη του 2017 καταψήφισε στη Βουλή τη μονιμοποίηση 2.160 πυροσβεστών που πρότεινε η κυβέρνηση.

Ποια είναι η αλήθεια την οποία οι ανώνυμοι συκοφάντες της Κομουνδούρου διαστρέφουν; Ότι το Φλεβάρη του 2017 η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο από τους συνολικά 5.000 πενταετείς πυροσβέστες των οποίων η θητεία έληγε, μετέτρεπε τους 2.160 σε τριετείς και για τους υπόλοιπους ανανέωνε την 5ετία. Άρα η «μονιμοποίηση» που δήθεν καταψήφισε το ΚΚΕ είναι «κουραφέξαλα».

Αυτή η ανανέωση των συμβάσεων προφανώς δεν έλυνε το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων οι οποίοι είχαν αίτημα να προσληφθούν με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, κάτι που άλλωστε απαντάει και στις σημερινές ανάγκες για να καλυφθούν τα κενά του Σώματος.