Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Περικοπές χωρίς τέλος στις συντάξει




Νέες αιματηρές περικοπές στις συντάξεις, με την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» από 1/1/2019 (σύνταξη Δεκέμβρη), αλλά και η μετατροπή των συντάξεων χηρείας σε προνοιακά επιδόματα, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου, αναδεικνύονται μέσα από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΟΠΟΚΠ).

Χαρακτηριστικά, από τα στοιχεία που παρουσίασε η Ομοσπονδία - τα οποία αναφέρονται όχι σε στατιστικά δεδομένα «αλλά σε πραγματικά παραδείγματα παλαιών συντάξεων του ΤΕΒΕ», μετά τον επανυπολογισμό τους με βάση τις διατάξεις του ν. 4387 - προκύπτει σημαντική μείωση συντάξεων και μάλιστα και σε αυτές που λαμβάνουν χαμηλοσυνταξιούχοι. Επιπλέον, η σύγκριση γίνεται με τα σημερινά καταβαλλόμενα ποσά, δηλαδή στις συντάξεις στις οποίες ήδη έχουν επιβληθεί οι περικοπές των προηγούμενων χρόνων.

Αυθόρμητη...


«Δεν μας πιέζει κανείς», έλεγαν και ξαναέλεγαν για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ τα κυβερνητικά στελέχη και ο πρωθυπουργός όλο το προηγούμενο διάστημα, εκφράζοντας βέβαια μια αλήθεια, ότι δηλαδή η κυβέρνηση πηγαίνει το αμερικανοΝΑΤΟικό «γράμμα» με τη θέλησή της και για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, που προσβλέπει οφέλη από την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» των Βαλκανίων. Βέβαια, όσο περνάνε οι μέρες, όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται ότι η ευρωΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία δεν ήρθε «θεόσταλτη», αλλά με την ενεργό παρέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Γερμανίας, όπως αποτυπώνεται άλλωστε και στο δεύτερο άρθρο της. Ετσι, μετά τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χ. Μάας, που λίγο μετά τη συμφωνία μίλησε για «διαρκή επαφή» της Γερμανίας με τις δύο πλευρές, αποκαλύπτοντας ότι στις πιο «κρίσιμες» ώρες καλούσε τον Σκοπιανό ομόλογό του «να μην αφήσει την ευκαιρία να χαθεί», μετά την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Φ. Μογκερίνι, και τον επίτροπο για θέματα Διεύρυνσης, Γ. Χαν, που υπογράμμιζαν ότι «η ΕΕ ενθάρρυνε και υποστήριξε τις διαπραγματεύσεις από την αρχή τους και τώρα θα συνοδεύσουμε τα επόμενα βήματα με όλα μας τα μέσα», ήρθε και ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Μίτσελ. Ο οποίος, στην αποκαλυπτική εισήγησή του στη Γερουσία των ΗΠΑ, υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα: «Αυξάνουμε επίσης την εμπλοκή των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια. Μέσω της ενεργού διπλωματίας των ΗΠΑ και του στενού συντονισμού με την ΕΕ, υποστηρίξαμε τους οραματιστές πρωθυπουργούς Τσίπρα και Ζάεφ να επιτύχουν μια δυνητικά ιστορική πρόοδο»...

ΕΕ: Στα συρματοπλέγματα στέλνει τους πρόσφυγες



ΕΕ: Στα συρματοπλέγματα στέλνει τους πρόσφυγες

 



Τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, υπό τον εύηχο τίτλο «κλειστά κέντρα υποδοχής» και τον περιορισμό της ελευθερίας κίνησης μεταναστών και προσφύγων, αποφάσισαν οι ηγέτες των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, καταλήγοντας σ΄ ένα απάνθρωπο συμβιβασμό για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Με βασικό στόχο τον εγκλωβισμό των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών μέσα σε συρματοπλέγματα, οι «28» μετά από παζάρι 12 ωρών, κατέληξαν σε ένα κοινό κείμενο συμπερασμάτων που διαπνέεται από πολιτικές καταστολής και αποτυπώνει το σκληρό και αυταρχικό πρόσωπο της ΕΕ.

Οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, με την Γερμανία να επιδιώκει να επιβάλλει το δικό της αυστηρό πλαίσιο και την Ιταλία να μπλοκάρει τα αρχικά Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

Τελικά οι «28» αποφάσισαν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να προχωρήσουν:

Η δικαστική απόφαση δεν ξεπλένει τον «τρομονόμο» και τις κυβερνητικές ευθύνες


Αθωώθηκαν η Ηριάννα και ο Περικλής
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

 
Αθώοι κρίθηκαν ομόφωνα χτες, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η Ηριάννα και ο Περικλής, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Το δικαστήριο δικαίωσε τους δύο νέους που βρίσκονται στη φυλακή μετά την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017, με βάση το άρθρο 187Α, τον γνωστό «τρομονόμο». Είχαν καταδικαστεί ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Με πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα υποδέχθηκαν την απόφαση συγγενείς, φίλοι και νέοι που είχαν έρθει για να συμπαρασταθούν στον Περικλή και στην Ηριάννα.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου, το DNA είναι εργαλείο εντόνως αμφισβητούμενο. Ακόμα κι αν θεωρηθεί το βιολογικό υλικό επαρκές, απλώς δείχνει επαφή των κατηγορουμένων με αντικείμενα του εγκλήματος. Η παρουσία του δεν δείχνει ότι διέπραξαν τα εγκλήματα που τους αποδίδονται. Το βιολογικό υλικό πρέπει να ενδυναμώνεται και με άλλες αποδείξεις. Αξιοσημείωτο του σκεπτικού που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο είναι ότι κρίθηκε αναξιόπιστος ο αποκαλούμενος μάρτυρας Γ. Παπαλάμπρος, ο οποίος κατά τη διαδικασία παρέμεινε άφαντος. Τονίστηκε τέλος πως οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται.

Ξινισμένη σούπα...




Πηγή: Eurokinissi

Όσο πλησιάζει ο Αύγουστος, τόσο δυναμώνουν η κυβερνητική προπαγάνδα και παραπληροφόρηση, η προσπάθεια να καλλιεργηθούν ελπίδες και φρούδες προσδοκίες για βελτίωση της θέσης των εργαζομένων στη «μεταμνημονιακή» εποχή.

Μόλις προχτές, με συνέντευξη στο πρακτορείο «Bloomberg», ο πρωθυπουργός προσπάθησε να ξαναζεστάνει την ίδια ξινισμένη σούπα, ότι δήθεν η νέα μείωση των συντάξεων από το Γενάρη του 2019, που έχει προνομοθετήσει η κυβέρνηση, μπορεί και να μη γίνει.

Με «ήξεις - αφήξεις», απαντώντας με αισώπεια γλώσσα στη σχετική ερώτηση, ο Αλ. Τσίπρας παρέπεμψε στις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ και επανέλαβε το γνωστό, πως η κυβέρνηση δεσμεύεται από τους στόχους, αλλά είναι στη δική της ευχέρεια να επιλέξει τα μέσα για να τους πετύχει...

Πρόκειται, βέβαια, για σοφιστείες, αφού οι αντιλαϊκοί στόχοι που συμφώνησε η κυβέρνηση δεν μπορούν να επιτευχθούν με άλλον τρόπο, πέρα από την αφαίμαξη και την ένταση της εκμετάλλευσης του λαού, όπως γινόταν μέχρι τώρα με τα μνημόνια. Αλλά όπως γίνεται και σε άλλες χώρες, που βιώνουν την «κανονικότητα» της δημοσιονομικής σταθερότητας και των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ.