Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Είχαν στη Σοβιετική Ένωση μολότοφ; – Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακάλυψε τις αρετές του σοβιετικού εκπαιδευτικού συστήματος



Ο υπουργός και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος υποκύπτει στη διακριτική γοητεία της σοβιετικής παιδείας, αναρτώντας αφίσα επί ΕΣΣΔ θεωρώντας πως έτσι ρουμπώνει τους “μπαχαλάκηδες”.

Κάποια ζώα δεν το πιστεύανε ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία σοβιετική γωνιά της Ευρώπης, αλλά τώρα θα το πιστέψουν δυστυχώς και τα ζώα, αφού υπουργός και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος υποκύπτει στη διακριτική γοητεία της σοβιετικής παιδείας, αναρτώντας σχετική αφίσα θεωρώντας πως έτσι ρουμπώνει τους “μπαχαλάκηδες”. Στην πανέμορφη πράγματι αφίσα διακρίνονται δυο φοιτητές υπό τα άγρυπνα όμματα του Λένιν να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο, αφού “Στόχος είναι οι σπουδές”, όπως έχει την ευγενή καλοσύνη να μας μεταφράσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, που στη συνέχεια διαπιστώνει με αξιοθαύμαστη οξυδέρκεια πως “ούτε μολότοφ είχαν, ούτε καδρόνια, αλλά μόνον τετράδια και βιβλία”:

ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ



 
Σύγκλητος που αποφασίζει κλείσιμο πανεπιστημίου, κυριολεκτικά με λουκέτο,  αστυνομικοί των ΜΑΤ που …περιφρουρούν το κλειστό κτίριο της ΑΣΟΕΕ, φοιτητές που διαμαρτύρονται, αστυνομικοί των ΜΑΤ που κάνουν έφοδο στο κτίριο εγκλωβίζοντας σ’ αυτό φοιτητές, συγκρούσεις και αστυνομική βία, είναι το συνοπτικό χρονικό της πρώτης πρόβας για την εφαρμογή στην πράξη της άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου. 
 
               Αστυνομικοί που κάνουν έφοδο σε κέντρο διασκέδασης με συμπεριφορά τρομοκρατική που φοβίζει και πανικοβάλλει καθιερώνουν το βίαιο τρόπο των αστυνομικών ελέγχων.
 
               Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας δηλώνει πως είναι θέμα ημερών η δημοσιοποίηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για «οριοθέτηση» των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, για να δοθεί «περισσότερο ελεύθερος χώρος στους πολίτες»

Καμιά αναμονή - καμιά ανοχή στο προμελετημένο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση!


Πλατιά πολιτική εξόρμηση με δεκάδες περιοδείες και εκδηλώσεις

Εκδήλωση της ΚΟ Αττικής με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα στις 25 Νοέμβρη

Η αφίσα που συνοδεύει το πλατύ άνοιγμα του ΚΚΕ
Η αφίσα που συνοδεύει το πλατύ άνοιγμα του ΚΚΕ
Πλατύ άνοιγμα πραγματοποιούν Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα για την Κοινωνική Ασφάλιση. Ηδη είναι προγραμματισμένες δεκάδες συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε κλάδους και συνοικίες, ενώ καθημερινά περιοδεύουν σε χώρους δουλειάς στελέχη του Κόμματος, συζητώντας με τους εργαζόμενους τις εξελίξεις και το νέο κύμα της αντιασφαλιστικής επίθεσης.Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, τη Δευτέρα 25/11 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4-6).

Θέμα της μεγάλης αυτής εξόρμησης είναι «Η νέα αντιλαϊκή επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, που σχεδιάζουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, και οι θέσεις του ΚΚΕ». Στόχος είναι να ανοίξει η συζήτηση με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, γύρω από το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση που βρίσκεται στο επίκεντρο της επίθεσης από την κυβέρνηση.
Θυμίζουμε άλλωστε ότι το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβρη, απήθυνε κάλεσμα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για «Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή στο προμελετημένο έγκλημα». Με αφορμή το μπαράζ δηλώσεων στελεχών της κυβέρνησης της ΝΔ, που αξιοποιούν αποφάσεις του ΣτΕ για το νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, το ΠΓ της ΚΕ σημείωνε ότι σχεδιάζεται η «επόμενη πίστα» της ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ατζέντα

 

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Αντιλαϊκά μέτρα, ιμπεριαλιστική εμπλοκή και ένταση της καταστολής είναι το «υπόβαθρο» πάνω στο οποίο η κυβέρνηση ξεδιπλώνει την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου και των επενδύσεων, που δεν χωράει βέβαια τα λαϊκά δικαιώματα και τις ανάγκες, πόσο μάλλον τους μαζικούς αγώνες για τη διεκδίκησή τους.

Γι' αυτό, παράλληλα με τα αντιλαϊκά μέτρα και τις αναδιαρθρώσεις, η ΝΔ «επενδύει» στο δόγμα «νόμος και τάξη», είτε πρόκειται για τις διατάξεις που βάζουν εμπόδια στην απεργία είτε για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου είτε για τα σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων είτε για τις κατασταλτικές επιχειρήσεις που καλλιεργούν κλίμα τρομοκράτησης και μπερδεύουν σκόπιμα τη μαζική λαϊκή δράση με μηχανισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με το κίνημα, για να το συκοφαντήσουν.