Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ....''ΜΕΛΕΤΗ'' !!!


Μελέτες με τη σέσουλα....έργα με το σταγονόμετρο.
 
Αν ήξεραν οι πατρινοί πόσα λεφτά έχουν πληρώσει σε μελέτες δίχως να γίνει αντίστοιχο έργο στην πόλη, δεν θα τολμούσε κανείς από αυτούς που ήταν για πολλά χρόνια σε θέσεις διοικητικής ευθύνης στο δήμο, να διεκδικεί ακόμα και σήμερα την επιστροφή του σε δημαρχιακούς θώκους .

Πως όμως να γνωρίζει ο κόσμος τι φάμπρικα είχε στηθεί στο δήμο (κυρίως για μελέτες έργων της περιβόητης Πολιτιστικής) όταν για χρόνια επικρατούσε απόλυτη μυστικότητα ;
 
 
 
Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι για μελέτες έχουν ξοδευτεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά αυτές παραμένουν στα συρτάρια ;

Έγκλημα χωρίς τέλος στη Γάζα με θύματα βρέφη και μικρά παιδιά

 
« Το παιδί μου έχει τρομοκρατηθεί. Από μόνο του κοιμήθηκε κάτω από μια πλαστική καρέκλα να προστατευθεί όταν αρχίσανε οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί» αναφέρει ένας πατέρας στην Γάζα.


Ένα άλλο παιδί η Bayan Abu Khammash, 18 μηνών με την έγκυο μητέρα του Enas Mohammad Abu Khammash, 23 ετών δεν τα κατάφερε, δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους. Αρκετοί οι σοβαρά τραυματισμένοι που μεταφέρθηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κλιμακώνει την επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών της


Συνάντηση σήμερα, για το θέμα της «αναδιοργάνωσης» της Πολιτικής Προστασίας, ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών

Με συναντήσεις και εξαγγελίες επιχειρεί η κυβέρνηση να κρύψει την ουσία
ΙΝ ΤΙΜΕ
Με συναντήσεις και εξαγγελίες επιχειρεί η κυβέρνηση να κρύψει την ουσία
νησης και η αποτελεσματικότητα των κρατικών θεσμών συνδέονται με υψηλότερο επίπεδο οικονομικής ανάπτΣε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει από την ουσία των βαρύτατων πολιτικών της ευθυνών για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές στην Αττική, η κυβέρνηση εμφανίζεται να παίρνει διάφορες πρωτοβουλίες. 
 
Ετσι, μετά τις εξαγγελίες - ψίχουλα για την αποκατάσταση των πληγέντων και αυτές για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, που κυριολεκτικά είναι κοροϊδία, προχωρά τώρα σε συναντήσεις και συσκέψεις για τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Ετσι, σήμερα αναμένεται να γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, προκειμένου, όπως διαχέεται από κυβερνητικής πλευράς, να συζητήσουν τα επόμενα βήματα «αναδιοργάνωσής» της.
 Σχετικό «κλίμα» έφτιαχνε ήδη από χτες ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, που μιλώντας στο ρ/σ «Real» έλεγε ότι πρέπει να δουν από την αρχή όλο το θέμα της Πολιτικής Προστασίας, βάζοντας ζήτημα διαχρονικά της λειτουργίας των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών. Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει και διερεύνηση για το αν υπάρχουν ευθύνες για την καταστροφή στο Μάτι, «αν εφαρμόστηκαν τα σχέδια που υπήρχαν για την Πυροσβεστική», όπως είπε, αλλά χωρίς όλο αυτό να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως ζήτησε.

Μπαρούτι


Πυκνώνουν επικίνδυνα τα σύννεφα στην περιοχή μας, ως συνέπεια των σκληρών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα και κυρίως ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία. Η διένεξη και οι ρωσικές προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο να ενταχθεί η Γεωργία στο ΝΑΤΟ είναι ενδεικτικές, όπως και η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, εξαιτίας του ρόλου σημαιοφόρου που παίζει η κυβέρνηση στα ευρωΝΑΤΟικά σχέδια στα Βαλκάνια και ευρύτερα. Η κόντρα ΗΠΑ - Τουρκίας φαίνεται επίσης να οξύνεται, με τη Ρωσία να κάνει για πρώτη φορά λόγο για «Βόρεια Κύπρο», κάτι που από πολλούς θεωρείται «αλλαγή στάσης» στο θέμα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους, με σοβαρές συνέπειες σε όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Εξίσου σοβαρές είναι οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία, που προμηνύουν ένταση της αντιπαράθεσης και ενδεχόμενη αλλαγή συνόρων, με την Αλβανία, χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ και υπό ένταξη στην ΕΕ, να σιγοντάρει τον επικίνδυνο καβγά, συντεταγμένη πλήρως με το ευρωΝΑΤΟικό στρατόπεδο, ανακοινώνοντας κατάργηση των συνόρων με το Κόσσοβο από 1/1/2019. Και μέσα σε όλα αυτά, αυξάνονται οι πιέσεις μέσα και έξω από τα Σκόπια ώστε να εγκριθεί η συμφωνία των Πρεσπών στο επικείμενο δημοψήφισμα, επαληθεύοντας τον καραμπινάτο ΝΑΤΟικό χαρακτήρα της και αντίστοιχα την ευθύνη που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, ως «γεωπολιτικός μεντεσές» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Οι εξελίξεις είναι σοβαρές και απαιτούν εγρήγορση και επιφυλακή από το λαό. Η ίδια πολιτική που μέσα καίει και πνίγει το λαό, έξω τον μπλέκει σε επικίνδυνα σχέδια και ανταγωνισμούς, κάνοντας βαριά τη μυρωδιά από το μπαρούτι που έχει απλωθεί στην περιοχή μας.

ΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ





Και στο περιθώριο της τραγωδίας των πυρκαγιών στην  Αττική, ξανάρθε στο προσκήνιο η πληροφορία   για  την υποχρεωτική στελέχωση από το Πυροσβεστικό σώμα περιφερειακών αεροδρομίων που παραχωρήθηκαν στη Fraport,  ενώ γνωστοποιήθηκαν αρκούντως οι ειδήσεις  για τον  ιδιοκτήτη του  Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη που έδωσε εντολή να διατεθεί άμεσα ένα εκατομμύριο ευρώ στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές, και για  το ο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που σε ανακοίνωσή του  «ως κοινωφελής οργανισμός, το ΙΣΝ δεν μπορεί ούτε επιδιώκει να υποκαταστήσει το έργο της Πολιτείας, παρά προσπαθεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων του να συμβάλλει σ’ αυτό» αποφάσισε να στηρίξει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας με δωρεά ύψους 25 εκατομμύρια ευρώ».
 
               Οι πληροφορίες αυτές είναι ενδεικτικές για τη σχέση του αστικού κράτους της Ελλάδας με την  …ελεύθερη αγορά και τους επιχειρηματίες.
Από τη μια η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων δεν επιφέρει μόνο μεγάλη κερδοφορία στη γερμανική κρατική  εταιρεία, που θα λείψουν βέβαια από τα ελληνικά κρατικά ταμεία, αλλά με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος να αποζημιώνει για διάφορους λόγους την Fraport το ελληνικό κράτος για τα σαράντα χρόνια που θα έχει μισθωμένα τα αεροδρόμια. 

Στην αναμπουμπούλα...


  Πηγή: Eurokinissi

Λίγες μόνο μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατ. Αττική, σε αρθρογραφία στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» σημειώναμε μεταξύ άλλων: «Τα "μέτρα στήριξης" των πυρόπληκτων αναδεικνύουν πως το αστικό κράτος όχι μόνο δεν θέλει και δεν μπορεί να δράσει ως ουσιαστικός αρωγός των λαϊκών στρωμάτων μετά από μια τέτοια καταστροφή, αλλά, αντίθετα, πως αξιοποιεί μια τέτοια καταστροφή τόσο για να εμφανίσει ένα επικοινωνιακό πρόσωπο, αλλά ακόμα και για να επιταχύνει την κερδοφορία του κεφαλαίου».

Σχεδόν 20 μέρες μετά την καταστροφή, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν μέχρι κεραίας τις εκτιμήσεις αυτές. Μιλώντας τις προάλλες από το Λαύριο, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει με αποφασιστικότητα «αλλαγές» και «τομές», στο όνομα της «καταπολέμησης παθογενειών του παρελθόντος», που δεν αντιμετωπίζουν όμως τις πραγματικές αιτίες της καταστροφής ούτε βέβαια κινούνται έξω από το πλαίσιο της πολιτικής στήριξης των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αντίθετα, το θωρακίζουν και το διευρύνουν. Και δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη γι' αυτό από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα αυθαίρετα.